Plan bezichtigingBel makelaar

Struikheide 4

Verkocht
Excellent
SINT-OEDENRODE
€ 875.000 k.k.
9745
 m²
242
 m²
Woonboerderij
Halfvrijstaande woning

Object omschrijving

Royale half-vrijstaande woonboerderij met vrijstaande paardenboxen, carport en vrijstaande berging gelegen op een riant perceel van circa 9.750 m².

 

 De woonboerderij ligt in het buitengebied van Sint-Oedenrode, op korte afstand van de golfbaan. Sint-Oedenrode is een dorp dat een gezellige dorpskern heeft en over een groot aantal voorzieningen beschikt. De centrale ligging en de uitstekende ontsluiting met de A50 zorgen ervoor dat steden als Eindhoven, Nijmegen, Veghel en ’s-Hertogenbosch snel bereikbaar zijn.

 

 De woning is oorspronkelijk gebouwd in 1920 en in 1999 volledig herbouwd. De woonboerderij heeft een woonoppervlakte van circa 242 m², een bruto inhoud van circa 947 m³ en is voorzien van een energielabel B. De bijgebouwen bestaan uit een paardenstal van circa 110 m², een zadelkamer van circa 10 m² met aansluitend een berging van welke toegankelijk is via de overkapping. Deze twee samen geven circa 33 m² bergruimte. Tevens is er een in hout uitgevoerde carport.

 

 Het bijzondere aan deze woning is dat u het gevoel van landelijk wonen op en top kunt ervaren, maar toch binnen circa 5 minuten in het centrum van Sint-Oedenrode resp. Schijndel bent. Het centrum van Eindhoven is bereikbaar binnen 15 auto-minuten. Ruiters / paardenliefhebbers kunnen direct de zandpaden op om tot wel 2 uur heerlijk te kunnen paardrijden in de mooie omgeving. De overdekte rijhal ligt op 5 minuten afstand, net als recreatiepark de Kienehoef. Al deze factoren tezamen creëren een hele prettige en complete woonervaring.

 

 De woning is voorzien van buitengevels die zijn opgetrokken uit metselwerk en in spouw zijn uitgevoerd. De spouwmuur, het dak en de vloer zijn voorzien van isolatie. De woning heeft een betonnen begane grond- en eerste verdiepingsvloer. De begane grond is grotendeels voorzien van vloerverwarming. De woning is volledig voorzien van hardhouten kozijnen met dubbele beglazing. Daarnaast beschikt de woning over zowel een kabel- als glasvezelaansluiting. De riolering is geregeld middels een professioneel IBA-systeem (individuele behandeling van afvalwater).

 

 

 INDELING

 Begane grond:

 - Middels de entree aan de voorzijde betreedt u de woning.

 - De hal is ruim van formaat, biedt ruimte aan de garderobe en meterkast, en toegang tot de royale voorkamer. Via een deur met glaswerk komt u in de hal aan de achterzijde van de woning. De wanden en het plafond van de hal zijn afgewerkt met strak stukwerk en de vloer is voorzien van eikenhouten vloerdelen.

 - De bijzonder grote voorkamer leent zich voor meerdere doeleinden, als een werkkamer of kantoor, speelkamer of extra slaapkamer. Vanuit deze voorkamer heeft u middels twee grote ramen een prachtig uitzicht over de landerijen aan de voorzijde van de woning. De voorkamer wordt verwarmd middels radiatoren en een houtkachel. De wanden en het plafond zijn afgewerkt met strak stukwerk en de vloer is voorzien van tapijttegels.

 

 Een leuk feitje: oorspronkelijk behoorde deze ruimte tot het melklokaal.

 

 - De aangrenzende hal aan de achterzijde van de woning biedt toegang tot het toilet, de eerste badkamer, de bijkeuken en de keuken. Vanuit deze hal kunt u naar het terras, de tuin en de bijgebouwen.

 - De ruime badkamer is deels betegeld in lichte kleurstelling en beschikt over een wastafel met meubel, ligbad en designradiator. Door de twee raampartijen valt veel natuurlijk daglicht naar binnen. Het toilet is separaat van de badkamer en voorzien van een fonteintje.

 - De hal, badkamer en het toilet zijn voorzien van een prachtige terrazzo vloerafwerking.

 

 - De zeer ruime bijkeuken beschikt over een vast kast waarin de verdeler van de vloerverwarming is gesitueerd, een klein aanrechtblokje en de witgoedaansluiting. Deze ruimte heeft een strakke wandafwerking en een tegelvloer, en biedt toegang tot de tuin.

 

 - De keuken is voorzien van een hoekopstelling met terrazzo aanrechtblad, elektrische kookplaat, afzuigkap, riante spoelbak en hete lucht oven. De keuken wordt gekenmerkt door de prachtige terrazzovloer en een groot raam boven de aanrecht wat uitzicht biedt op de tuin en paardenstallen. Middels de keuken kunt u de kelder, woonkamer en trapopgang naar de opkamer en eerste verdieping betreden.

 - De kelder biedt veel ruimte voor het bergen van voorraden en is volledig betegeld.

 

 - De bijzonder grote woonkamer is voorzien van grote raampartijen naar alle windrichtingen. Hierdoor valt prettig veel daglicht binnen en heeft u een geweldig uitzicht over de tuin en weilanden. De woonkamer is afgewerkt met wanden van strak stukwerk en beschikt over een eikenhouten vloerafwerking.

 

 Alle deuren in het huis zijn nog origineel, wat bijdraagt aan de landelijke sfeer, 

 

 Verdieping:

 - Middels de vaste trap komt u na vier treden bij de opkamer, waarna de trap u verder brengt naar de grote overloop op de eerste verdieping.

 - De opkamer is voorzien van veel daglicht en heeft een keurige afwerking.

 - De overloop is open tot de nok van het huis, wat een bijzonder ruimtelijk gevoel geeft. De overloop biedt toegang tot twee slaapkamers, een vaste kast, het toilet, de tweede badkamer en de grote open multifunctionele ruimte.

 - Beide slaapkamers zijn voorzien van een groot raam, waardoor prettig veel daglicht binnenvalt. De master bedroom beschikt over een luik naar de bergzolder.

 - De slaapkamers en overloop zijn afgewerkt met een grenenhouten vloer, strakke wandafwerking en een plafond van smalle planken in whitewash.

 - De badkamer is deels betegeld en beschikt over een inloopdouche, wastafel en radiator. De badkamer is voorzien van een dakkapel waardoor er extra ruimte is ontstaan en er uitzicht is naar de weilanden. Het toilet is separaat en is net als de badkamer deels betegeld in lichte kleurstelling.

 - De multifunctionele ruimte is uitzonderlijk groot en biedt diverse mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan het realiseren van twee ruime slaapkamers of het creëren van een atelier of werkruimte. In deze multifunctionele ruimte is de CV-installatie met boiler gesitueerd en een vlizotrap naar de bergzolder.

 

 

 BIJGEBOUWEN

 De woning heeft verschillende vrijstaande bijgebouwen welke diverse gebruiksmogelijkheden hebben.

 

 Stalgebouw met paardenboxen:

 Het riante stalgebouw van circa 110 m² is verdeeld over vier paardenboxen en een open ruimte die geschikt is voor het stallen van een paardentrailer of aanhanger. Het stalgebouw heeft een zadeldak gedekt met pannen, en is voorzien van een eigen meterkast. De drinkbakken beschikken over een anti-vries systeem. De paardenboxen liggen aan een overdekte galerij en hebben alle vier een eigen toegangsdeur.

 

 Boven de paardenboxen bevindt zich de hooizolder, voorzien van een lift om hooibalen naar boven te brengen.

 

 Berging/zadelkamer:

 De zadelkamer heeft een oppervlakte van circa 10 m². Het dak van de ruime vrijstaande zadelkamer met berging is gedekt met pannen. De zadelkamer is voorzien van licht en elektra en biedt ruimte voor het opbergen van zadels, tuig en het stallen van (tuin-)gereedschap.

 

 De berging welke vast ligt aan de zadelkamer heeft een oppervlakte van circa 10 m². Aan de berging vast ligt een ruime overkapping van circa 23 m². Deze twee ruimtes welke nu als stalling voor tractor en aanhangwagen wordt gebruikt hebben samen een oppervlakte van circa 33 m². Daarachter bevindt zich de mestvaalt die is voorzien van een betonnen vloer en wanden.

 

 Het pad, wat is gelegen achter het stalgebouw en de berging/zadelkamer is omzoomd met oude elzenbomen, en biedt de mogelijkheid om met auto, vrachtwagen of aanhanger de overkapping te bereiken. Tevens dient dit pad als toegang naar de weides en mestvaalt.

 

 

 TUIN

 De voortuin van deze woning is keurig aangelegd met volwassen beplanting, een bestraat pad naar de voordeur en is afgezet met een volwassen beukenhaag.

 

 De tuin aan de voor- en zijkant van de woning biedt de mogelijkheid om te genieten van de prachtige omgeving. Op het bankje achter de carport zit u heerlijk in de zon, uit de wind en in alle rust.

 Verder treft u hier een volledig met beukenhaag omzette plek waar de propaangastank en het IBA-systeem zijn gesitueerd.

 

 De rest van de tuin is landelijk ingericht met diverse terrassen, een waterput, volwassen beplanting en gazon. Ook treft u een moestuin en een kleine boomgaard aan.

 Aan de rechterzijde van de woning is een carport gesitueerd. Deze biedt de mogelijkheid om één auto te parkeren.

 

 Parkeren:

 Rechts naast de woning en achter het stalgebouw is voldoende ruimte om meerdere auto’s te parkeren.

 

 Weides:

 De weide hebben een totale oppervlakte van circa 7.500 m² en zijn geheel omheind met een houten afrastering. De weides hebben een prachtige en praktische ligging dicht bij het huis, paardenstallen en berging.

 

 

 OMGEVING

 - Bent u een echte natuurliefhebber dan bent u direct vanuit de woonboerderij bij zandpaden waar u kunt wandelen, mountainbiken en tot wel 2 uur heerlijk kunt paardrijden en genieten van de omgeving. De overdekte rijhal bevindt zich op 5 minuten afstand. En voor de golf-liefhebber: Golf & Country Course Sint-Oedenrode ligt op circa 4 autominuten.

 

 Kortom: bent u op zoek naar een prachtige, goed onderhouden half vrijstaande woonboerderij met weiland en bijgebouwen aan huis, welke is gelegen in een mooie, groene landelijke omgeving, maar toch vlak bij het centrum van Sint-Oedenrode en Schijndel met al hun voorzieningen?

 Neem dan contact op met ons kantoor, onze makelaars nodigen u graag uit voor een bezichtiging!

Kenmerken

Woonoppervlakte
242
Perceeloppervlakte
9745
Inhoud
947
Bouwjaar
1920
Extra ruimte
21
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
2
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Houtkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand steen, Carport, Parkeerplaats
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
1
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Bernheze Makelaars (0413-243818) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Bernheze Makelaars (0413243818) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Bernheze Makelaars (0413243818) voor meer informatie over dit object