NL | EN

Woonboerderij te koop in het buitengebied

Waar vindt u de mooiste woonboerderij te koop? Bij Buitenstate dus. Met 45 NVM kantoren  hebben we in totaal zo'n 500 woonboerderijen en andere landelijk gelegen huizen te koop! Van paardenobject tot landhuis en van woonboerderij tot landgoed - en alles daartussenin.

Wonen op een woonboerderij

Het is een droom van velen: wonen op een woonboerderij. De rust en de ruimte, de sfeer, genieten van het buitenleven en de authenticiteit van een boerderij en haar omgeving. Het zijn een paar motieven waarom veel mensen een woonboerderij als hun ultieme woonverblijf zien.

Diverse soorten woonboerderijen 

In Nederland zijn er diverse soorten boerderijen, hoeves of hofstedes te koop of te huur. Vaak zijn die, na lang dienst te hebben gedaan als agrarisch bedrijf, later omgetoverd tot prachtige woonboerderij. Deze landelijk gelegen woningen zijn vaak gemoderniseerd zodat de benaming landhuis, stins of state ook van toepassing is.

Woonboerderij te koop: bekijk het aanbod

Bekijk hier de woonboerderijen, landhuizen, hoeves en andere vrijstaande huizen die wij momenteel te koop aanbieden.

link naar totaalaanbod te koop staande woningen Buitenstate

In sommige gevallen is het ook mogelijk te huren, deze huurwoningen vindt u door bij het zoekfilter 'eigendomsvorm' de optie [enkel huurwoningen] te kiezen. Hier hebben wij deze selectie al voor u toegepast: alle huurwoningen.

De woonboerderij: waarin een klein land groot kan zijn…

We kennen in Nederland een grote variatie aan boerderijtypes. Zo onderscheiden we in het Noorden vooral de:

• Kop-hals-rompboerderij of kop-rompboerderij

• Stolpboerderij (Noord-Holland) of stelp (Friesland)

• Oldambtster boerderij

foto kop hals romp boerderij Friesland

Kop-hals-rompboerderij

Stolp boerderij

Stolp boerderij in gebruik als woonboerderij

Woonboerderijen in de Hallenhuisgroep:

Daarnaast kennen we de hallenhuisgroep. Dit is een verzameling bouwmethodes van boerderijen die voorkomt in bijna heel Nederland. Vooral in de provincies Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Brabant komen deze types woonboerderijen veelvuldig voor. De hallenhuisgroep is daarmee de grootste groep (woon)boerderijen in Nederland. De groep kent diverse subgroepen, we noemen de belangrijkste drie: het langsdeeltype, de langgevelboerderij en het dwarsdeeltype.


Langsdeeltype boerderij verbouwd tot woonboerderij

Dwarshuisgroep woonboerderijen:

De Dwarshuisgroep is een boerderijtype dat voorkomt in het oosten van Noord-Brabant en in Limburg. De groep is onder te verdelen in twee sub-groepen: het type met samengevoegde onderdelen en de Midden-Limburgse ontwikkeling. 

De boerderijen in dit gebied hebben een dwarshuis met de voordeur in de zijgevel, en worden ook wel binnenhof boerderijen genoemd. 

Boerderij dwarshuistype
Dwarshuistype boerderij

Zeeuwse schuurgroep boerderijen:

Deze boerderijtypes komen voor in de provincie Zeeland en in het westen van Brabant. De boerderijen in deze gebieden kennen drie subgroepen: de Zeeuwse Schuurtypen, de Schouwse Stolp en de Vlaamse Schuurtypen. 

De boerderijen in dit gebied werden vaak tegen de schuur aan gebouwd, maar het was wel een zelfstandig gebouw, later werden de woningen ook los van de woning gebouwd. De boerderijen zijn ook te herkennen aan de enorme hoge en grote schuren.

Woonboerderij zeeuwse schuur
Verbouwde woonboerderij van het zeeuwse schuurtype

archieffoto schouwse stolp boerderij

Archieffoto schouwse stolp

Buitenstate, hét adres voor een woonboerderij of woning in het buitengebied

Buitenstate is gespecialiseerd in wonen in het buitengebied. Onze makelaars zijn vaak ook agrarisch makelaar en kennen de landelijke omgeving met haar bijzondere wet- en regelgeving erg goed. Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op.

contactgegevens

www.buitenstate.nl maakt gebruik van cookies - lees meer Sluit deze melding Sluit deze melding