Kerklaan 55
Scheemda
€ 849.500,- k.k.

Overzicht


There's a version of this video with English subtitles available ›


1250. Omstreeks deze periode legt men de eerste steen van deze Weem, oftewel pastorie, in Scheemda. Gaat u straks wonen in een van de oudst gedateerde gebouwen die Nederland bezit? U heeft er - te midden van de rust en ruimte – in elk geval volop mogelijkheden om te genieten of te ondernemen. De oude pastorie ligt in het hart van gemeente Oldambt, op een half uurtje rijden van het gezellige Groningen.

Wat maakt deze plek zo bijzonder? Het is de combinatie van historie, natuur en ongekende mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld een Bed & Breakfast of bedrijf aan huis beginnen. Zeldzame vogels spotten in uw eigen tuin of gewoon een heerlijk boek lezen in de zonnige stijlkamer. Een ding is zeker: u wordt altijd omarmd door de unieke sfeer van dit eeuwenoude gebouw.

Maak een wandelingetje rond uw eigen gracht! De huidige eigenaar onderhoudt dit uitzonderlijke Rijksmonument, de heerlijke tuin en het volledig met water omsloten perceel, met veel zorg en liefde. Daardoor zijn veel authentieke kenmerken bewaard gebleven. Karakteristiek aan het woonhuis is bijvoorbeeld de hoge gevel met fraaie versieringen, het bovenlicht en de markante entree met loopbrug aan de voorzijde. De achterzijde van de woning is hoeve-achtig van opzet. Door de riante omvang van deze hoeve zijn er veel gebruiksmogelijkheden, denk aan: woon-werk combinaties, een galerie, atelier enzovoorts.

Dit opmerkelijke object ligt op een perceel van maar liefst 7.035 m2. De houtsingel en de bijzondere bomentuin, met veel struiken en borders, zijn een walhalla voor verschillende vogelsoorten. Bijzonder: het woonhuis wordt omsloten door een privé gracht.

Indeling begane grond:
Entree met historische hal, vloer in blokvormig tegelmotief en trapopgang naar de verdieping. Op de noordzijde is de opkamer (30 m2) met hieronder de kelder met echte estriken (oude, met de handgevormde en geglazuurde tegels) en de originele waterput! Op de zuidzijde een fraaie stijlkamer/woonkamer (31 m2) met daarachter de woonkeuken (22 m2).

Het achterste gedeelte is de laatste jaren als kantoor in gebruik geweest maar biedt, door de ruime opzet, tal van andere mogelijkheden. Op de achterzijde is een eigen entree met dubbele toiletgroep, riante open ruimte van 95 m2 en een tweetal afzonderlijke kamers (32 en 30 m2) plus een berging. De verdieping boven dit gedeelte is spectaculair: 130 m2 groot en heel hoog door het directe zicht op de nok.

Verdieping I Weem:
Op de verdieping van de pastorie, het eigenlijke woonhuis, is de lang verleden tijd goed zichtbaar. De oude, niet-gestucte muren vertellen het verhaal van deze historische pastorie. Naast de overloop zijn een drietal (slaap-)kamers (30, 30 en 15 m2) met sfeervolle balkenplafonds en heerlijke, hoge ramen. Daarnaast ligt de badkamer en toiletruimte.

Verdieping II Weem:
Deze verdieping is momenteel in gebruik als zolder waarbij de oudst gedateerde dakconstructie van een woonhuis in Nederland fantastisch zichtbaar is. Een fraaie ruimte die je alleen al vanwege de gaafheid niet wilt aantasten.

Op het achterterrein van de Weem is een brug over de gracht en zijn een tweetal bergingen (54 en 12 m2) en carport gelegen. Maar ook daarnaast is er nog voldoende parkeergelegenheid.

Houdt u van rust, ruimte, natuur en gebouwen met een unieke historie? Dan kijkt u uw ogen uit in deze Groninger Weem. We geven u graag een rondleiding. Maak daarom gerust -geheel vrijblijvend - een afspraak.

Lees de complete omschrijving »


www.buitenstate.nl maakt gebruik van cookies - lees meer Sluit deze melding Sluit deze melding