Kerklaan 55
Scheemda
€ 849.500,- k.k.

Overzicht


There's a version of this video with English subtitles available ›


1250. Omstreeks deze periode legt men de eerste steen van deze Weem, oftewel pastorie, in Scheemda. Gaat u straks wonen in een van de oudst gedateerde gebouwen die Nederland bezit? U heeft er - te midden van de rust en ruimte – in elk geval volop mogelijkheden om te genieten of te ondernemen. De oude pastorie ligt in het hart van gemeente Oldambt, op een half uurtje rijden van het gezellige Groningen.

Wat maakt deze plek zo bijzonder? Het is de combinatie van historie, natuur en ongekende mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld een Bed & Breakfast of bedrijf aan huis beginnen. Zeldzame vogels spotten in uw eigen tuin of gewoon een heerlijk boek lezen in de zonnige stijlkamer. Een ding is zeker: u wordt altijd omarmd door de unieke sfeer van dit eeuwenoude gebouw.

Maak een wandelingetje rond uw eigen gracht! De huidige eigenaar onderhoudt dit uitzonderlijke Rijksmonument, de heerlijke tuin en het volledig met water omsloten perceel, met veel zorg en liefde. Daardoor zijn veel authentieke kenmerken bewaard gebleven. Karakteristiek aan het woonhuis is bijvoorbeeld de hoge gevel met fraaie versieringen, het bovenlicht en de markante entree met loopbrug aan de voorzijde. De achterzijde van de woning is hoeve-achtig van opzet. Door de riante omvang van deze hoeve zijn er veel gebruiksmogelijkheden, denk aan: woon-werk combinaties, een galerie, atelier enzovoorts.

Dit opmerkelijke object ligt op een perceel van maar liefst 7.035 m2. De houtsingel en de bijzondere bomentuin, met veel struiken en borders, zijn een walhalla voor verschillende vogelsoorten. Bijzonder: het woonhuis wordt omsloten door een privé gracht.

Lees de complete omschrijving »


www.buitenstate.nl maakt gebruik van cookies - lees meer Sluit deze melding Sluit deze melding