NL | EN

Taxeren

Neem nu contact op

Neem vrijblijvend contact op met een Buitenstate makelaar!

Als u de waarde van uw vrijstaande woning wilt weten, geeft een taxatie hierop het antwoord. Of het nu is voor een verkoop, aankoop of hypotheek: een Buitenstate Makelaar kan u dat taxatierapport aanbieden.

Gecertificeerde taxateur van woningen

Steeds meer geldverstrekkende instellingen eisen dat een gecertificeerde taxateur deze taxatie verricht. Een NVM-makelaar is dan een verstandige keuze. Buitenstate Makelaars zijn NVM-makelaars en staan ingeschreven in het register van stichting VastgoedCert. Dankzij de NVM-database, die door ruim 4000 makelaars wordt bijgehouden, heeft een Buitenstate Makelaar meer referenties tot haar beschikking dan andere makelaars. Hierdoor kan een taxatie nog nauwkeuriger worden uitgevoerd.

NWWI-taxatie

Veel hypotheekverstrekkers gaan tegenwoordig niet meer akkoord met een reguliere taxatie maar eisen een rapport welke volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Vaak wordt door hen verwezen naar de richtlijnen van het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). Het NWWI is een keurmerk voor taxaties, opgericht om consumenten en hypotheekverstrekkers zekerheid te bieden over de waarde van een woning.

Goed onderbouwd taxatierapport

Het NWWI keurt aangeleverde taxatierapporten en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. De uitgebreide onderbouwing en toelichting geeft u als consument inzicht in de wijze waarop de waarde van uw huis is vastgesteld. U krijgt een professioneel, overzichtelijk en goed onderbouwd taxatierapport dat voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Strenge kwaliteitseisen taxateurs

Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, mogen zich NWWI-taxateur noemen. Dus: voor de taxatie van uw vrijstaande woning in de landelijk omgeving  bent u bij Buitenstate aan het juiste adres.

Noot: sinds 1 januari 2016 is het NRVT toegevoegd als nieuwe certificerings-instantie. Ook daar zijn onze makelaars bij aangesloten.

Neem vrijblijvend contact met ons op

www.buitenstate.nl maakt gebruik van cookies - lees meer Sluit deze melding Sluit deze melding