Lomm

Hanikerweg 60

 • Prijs
  € 340.000,- k.k.

 • Type object
  Eengezinswoning, vrijstaande woning

 • Perceeloppervlakte
  10.000 m2

 • Inhoud
  513 m3

Hanikerweg 60 - lomm (vrijstaande woning)
Verkocht onder voorbehoud
Bekijk dit object


Omschrijving

In het buitengebied van Lomm bieden wij u een voormalig rundveebedrijf aan op een perceel van circa 1 hectare. Het geheel bestaat uit een bedrijfswoning, bedrijfsgebouwen, huiskavel en 3 veldkavels (nagenoeg aaneengesloten). De mogelijkheid bestaat om de perceelsgrootte uit te breiden tot 40.73.58 ha.

Voorzieningen
Elektriciteit: voldoende groepen aanwezig, dag-/nachtmeter en krachtstroom
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig, echter aangesloten op bezinkput
Kozijnen: houten/kunststof kozijnen
Isolatie: deels dubbel glas/spouwmuren

Installaties
Centrale verwarming: via gasgestookte cv-ketel uit 2007
Warm watervoorziening: middels cv-ketel

Omschrijving
De woning is in spouw gemetseld en niet geïsoleerd. De verdiepingsvloeren zijn van beton. Verder deels voorzien van kunststof kozijnen met dubbel glas en deels voorzien van houten kozijnen met enkel glas. De dakbedekking is van bitumen dakleer.

Indeling
• Souterrain
Kelder.

• Begane grond
Entree/hal met meterkast en trapopgang. Badkamer voorzien van ligbad, douche en wastafel. Leefkeuken met keukenblok in hoekopstelling. Vanuit de keuken is de woonkamer toegankelijk, welke is uitgerust met een houtkachel. Portaal/achterentree met toiletruimte en kantoor. Bijkeuken voorzien van een keukenblok en vaste kast. Vanuit bijkeuken is de stal toegankelijk.

• Eerste verdieping
Overloop met toegang tot 4 slaapkamers voorzien van vaste bergkasten en een aparte toiletruimte.

• Zolder
Berging (beperkte toegang).

Bedrijfsgebouwen
• Ligboxenstal
De ligboxenstal heeft een oppervlakte van 1.076 m² (42,54 x 25,3 meter). Opgetrokken uit metselwerk wanden en een dak gedekt met asbesthoudende golfplaten. De nokhoogte bedraagt 6,80 meter. Verder is de stal voorzien van een betonvloer met roosters en bedraagt de mestopslag circa 850 m³. Er is plaats voor 100 melkkoeien en 10 stuks jongvee.

• Jongveestal
De jongveestal heeft een oppervlakte van 232 m² (29 x 8 meter). Opgetrokken uit metselwerk wanden en een dak gedekt met asbesthoudende golfplaten. De nokhoogte bedraagt 4,40 meter. Verder is de stal voorzien van een systeemvloer met roosters en bedraagt de mestopslag circa 750 m³. Er is plaats voor 50 stuks jongvee.

• Sleufsilo’s
Twee sleufsilo’s van 45 x 9 meter.

Voorzieningen
• 1.600 m³ mestopslag in mestkelders.
• Propaan tank 3.000 liter.
• Geregistreerde beregeningsput.

Vergunningen
Het bedrijf beschikt over een vergunning Wet Milieubeheer (9 januari 2003) voor het houden van:
- 100 melkkoeien
- 60 stuks jongvee

Volgens de melding Activiteitenbesluit mogen er 100 stuks melkvee en 60 stuks jongvee gehouden worden. Er is voor deze locatie echter geen vergunning in het kader van de Wet Natuurbescherming aanwezig. Op basis van de Wet Natuurbescherming zullen er minder dieren gehouden mogen worden dan is aangegeven op de Vergunning Wet Milieubeheer.
De milieuvergunning is op kantoor aanwezig en wordt op eerste verzoek aan u toegezonden.

Landbouwgrond
• Huiskavel
Huiskavel bedraagt 22.61.25 ha (incl. 7.000 m² bouwblok met gebouwen). Bodem bestaat uit lichte/zware zavel (leemhoudend) met grondwatertrap V, zuidelijk deel bestaat uit lichte klei met grondwatertrap III. Op de percelen zijn in 2018 aardappelen, erwten, tarwe en mais geteeld. Perceel is voorzien van een geregistreerde beregeningsput.

• Veldkavel 1
Veldkavel 1 bedraagt 6.83.15 ha. Bodem bestaat grotendeels uit zware zavel/lichte klei met grondwatertrap V, zuidelijk deel bestaat uit leemhoudend zandgrond met grondwatertrap V. Op de percelen zijn in 2018 erwten en mais geteeld.

• Veldkavel 2
Veldkavel 2 bedraagt 9.69.15 ha. Bodem bestaat grotendeels uit lichte zavel met grondwatertrap III. Op de percelen zijn in 2018 erwten en mais geteeld.

• Veldkavel 3
Veldkavel 3 ligt in Duitsland net over de grens. Perceel bedraagt 1.60.30 ha. Bodem bestaat grotendeels uit lichte zavel met grondwatertrap III. Op het perceel is in 2018 tarwe geteeld. Dit perceel kan op funda niet weergegeven worden bij de kadastrale gegevens.

Op de luchtfoto zijn geel omlijnd de percelen in eigendom. Rood omlijnd zijn de percelen die niet in eigendom zijn, maar wel in gebruik. Het kleine rode perceel is al sinds jaar en dag ‘om niet’ in gebruik. Het langgerekte rode perceel is tegen een vergoeding in gebruik. Overname is bespreekbaar.

Bestemmingsplan
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘gemeente Arcen en Velden’ van de gemeente Venlo, vastgesteld d.d. 28-5-2009. Binnen dit bestemmingsplan heeft het object momenteel de bestemming ‘Agrarisch, grond gebonden bedrijf’. Op de tekening loopt er nog een benzineleiding door het perceel, deze is inmiddels weggehaald.
De bijbehorende voorschriften zijn op kantoor aanwezig en worden op eerste verzoek aan u toegezonden.

Ligging
Het object is gelegen in het buitengebied van Lomm, tegen de Duitse grens. Lomm is een dorpskern, ongeveer 7 kilometer ten noorden van de stad Venlo. Het dorp telde op 1 januari 2016 988 inwoners. Lomm heeft een totale oppervlakte van 970 hectare, waarvan 899 land en 71 water.
Lomm is gelegen aan de Maas in een afwisselend Maasterrassenlandschap op een hoogte van ongeveer 17 meter. Westelijk van het dorp ligt een oude meander welke in het kader van het Zandmaas-project tot een hoogwatergeul werd gemaakt, om grootschalige overstromingen zoals in 1993 en 1995 te voorkomen. Na de afgraving werd hier wetlandnatuur verwezenlijkt. Ten oosten van het dorp ligt Nationaal Park De Maasduinen, een grootschalig bos-, heide- en vennengebied van Mook tot Beesel. Ter hoogte van Lomm ligt het natuurgebied Ravenvennen op het middenterras. Ten oosten daarvan, tegen de Duitse grens aan, ligt het vochtige natuurgebied Vreewater.
Lomm heeft enkele voorzieningen. Zo telt het een snackbar, een beddenwinkel, café met terras en kegelbanen, een multifunctioneel gemeenschapshuis, een versboerderij en een dagopvang. Verder bevindt zich er basisschool 't Kapelke. Ook bevindt zich er het christelijk retraite-oord annex opvangcentrum "De Marcushoeve". Daarnaast heeft Lomm een rijk verenigingsleven. De nabijgelegen kernen zijn Velden, Auwel-Holt, Straelen, Arcen en Lottum. Lomm is goed bereikbaar via de A67, A73, N271 en N273.

Lomm behoort tot de gemeente Venlo. Dit is de grootste gemeente in Noord-Limburg en na Maastricht, qua inwonertal de tweede van de Nederlandse provincie Limburg. De gemeente omvat meerdere stadsdelen, zoals in het westen aan de overkant van de rivier de Maas Blerick en in het zuiden Tegelen en Belfeld en in het noorden de dorpen Arcen, Lomm en Velden. De gemeente heeft in totaal 101.578 inwoners per 1 januari 2019 (CBS). De gemeente Venlo is rijk aan historische gebouwen en heeft een aantal recreatieve mogelijkheden en bezienswaardigheden, zoals musea, historische panden (er bestaat de mogelijkheid een stadswandeling te maken, onder begeleiding van een stadsgids) prachtige (stads)parken en nog veel meer.

Heeft u interesse in deze vrijstaande woning dan kunt u contact opnemen met Bart Pijs van het kantoor te Baexem.

Buitenstate Makelaars: specialisten in landelijk wonen. Met onze kennis en expertise van het buitengebied staan wij graag voor u klaar bij de koop of verkoop van uw landelijk gelegen woonboerderij, villa of vrijstaande woning!

Specificaties

Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Bouwjaar
1969
Woonoppervlakte
136 m2
Oppervlakte bijgebouwen
8 m2
Perceeloppervlakte
10.000 m2
Inhoud
513 m³

Indeling

Aantal slaapkamers
5
Aantal verdiepingen
2

Energie

Isolatie
Muurisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Tuin
Tuin rondom
Achtertuin
0 m² (0m diep en 0m breed)
Garage
Geen garage
Schuur/berging
Aangebouwde stenen schuur/berging (1)


* verplichte velden

Wij gaan voorzichtig om met uw gegevens (conform wetgeving AVG).
Lees hier onze privacyverklaring.

Meer weten? Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars

Aelmans Rentmeesters- en Makelaarskantoor is dé Buitenstate specialist voor Limburg die wordt ingeschakeld waar landelijk wonen is gewenst.  Wij hebben ... Lees verder ›

Kerkstraat 2 (Baexem)
Bel ons nu: 0475 - 459 260
www.aelmans.com

Meer over deze makelaar Ons Buitenstate aanbod

www.buitenstate.nl maakt gebruik van cookies - lees meer Sluit deze melding Sluit deze melding