Wellerlooi

Heerenvenweg 9

 • Prijs
  € 399.000,- k.k.

 • Type object
  Woonboerderij, vrijstaande woning

 • Perceeloppervlakte
  13.000 m2

 • Inhoud
  425 m3

Heerenvenweg 9 - wellerlooi (vrijstaande woning)
Bekijk dit object


Omschrijving

In het buitengebied van Wellerlooi bieden wij u een woonboerderij met bijgebouwen op een perceel van 1.30.00 hectare aan. Meer grond is bespreekbaar, tot 4.14.45 ha! Het object is gelegen aan een rustige weg, in een overwegend agrarisch/groen gebied met tevens enkele recreatieve functies, nabij de Duitse grens en diverse uitvalswegen richting Venlo, Venray, Boxmeer en Nijmegen.

Voorzieningen
Elektriciteit: voldoende groepen, aardlekschakelaars, dag-/nachttarief
Wateraansluiting: aanwezig en aangesloten
Gasaansluiting: via propaantank
Rioolaansluiting: niet aanwezig, opvang in gierkelder
Isolatievoorzieningen: alles dubbel glas
Kozijnen: hardhouten kozijnen

Installaties
Centrale verwarming: via gasgestookte cv-ketel
Warm watervoorziening: middels gehuurde elektrische boiler (mogelijkheid tot aansluiting op cv-ketel)

Omschrijving
De woning is traditioneel gebouwd met spouwmuren van baksteen, een zadeldak gedekt
met mulden pannen en een met eterniet beschoten kap met daaronder glaswol en kunststof schroten. De begane grond en verdiepingsvloer zijn voorzien van een betondek, met uitzondering van de woonkamer die een houten vloer heeft.

Indeling

• Souterrain
Proviandkelder, waarvan de muren waterdicht zijn gemaakt.

• Begane grond
Hal/entree met tegelvloer. Woonkamer met vinylvloer. Keuken met vinylvloer en eikenhouten keukenopstand voorzien van koelkast, vaatwasser, elektrisch fornuis, afzuigkap in schouw en combi-magnetron (keuken heeft aparte groepenkast). Bijkeuken met tegelvloer en witgoedaansluitingen. Geheel betegelde toiletruimte met zwevende pot en fonteintje. Kantoorruimte voorzien van tegelvloer met vloerverwarming.

• Eerste verdieping
Overloop. Twee slaapkamers met laminaatvloer. Bergzolder/logeerruimte. Geheel betegelde badkamer met hoekligbad, inloopdouche, wastafel, designradiator en toilet.

• Tweede verdieping
Beloopbare vliering.

Tuin
De zeer ruime tuin is ingericht met een grote vijverpartij, gazon, diverse bomen en plantenborders, een moestuin met kleine tuinderskas, een fruitboomgaard, een volière en een groot houten tuinhuis met veranda.

Landbouwgrond
Het perceel achter/naast de boerderij (huiskavel) is in gebruik als landbouwgrond.

Bedrijfsgebouwen

• Ligboxenstal
Vrijstaande ligboxenstal gebouwd omstreeks 1976. De vloeroppervlakte bedraagt circa 570 m² (30 x 19 meter). De stal is opgetrokken uit bakstenen muren, metalen spanten en een dak gedekt met golfplaten. Daarnaast is de stal voorzien van 85 ligboxen en een roostervloer. Het voorste gedeelte van de stal is ingericht als melkstal.

• Jongvee- en koeienstal
Aangebouwde jongveestal, dwars op ligboxenstal, met afhang uit 1984. De vloeroppervlakte bedraagt circa 660 m² (30 x 22 meter). De stal is opgetrokken uit bakstenen muren, stalen spanten en een dak gedekt met golfplaten. De stal is ingericht met 41 ligboxen (1+1). Aan de oostzijde is een afhang voor stalling en opslag.

• Berging aan woning
Berging aangebouwd aan woning eveneens gebouwd omstreeks 1960. De vloeroppervlakte bedraagt circa 220 m2 (22 x 10 meter). Opgetrokken uit bakstenen muren, houten spanten, betonvloer en een dak gedekt met golfplaten.

• Loods
Vrijstaande loods gebouwd omstreeks 1989. De vloeroppervlakte bedraagt circa 250 m² (25 x 10 meter). De loods is opgetrokken uit bakstenen muren, stalen spanten, betonvloer en een dak gedekt met golfplaten. De loods heeft gedeeltelijk een open front en is ingericht als stro-opslag.

• Berging
Vrijstaande berging gebouwd omstreeks 1960. De vloeroppervlakte bedraagt circa 168 m² (14 x 12 meter). De loods is opgetrokken uit bakstenen muren, houten spanten en een dak gedekt met golfplaten.

• Voeropslag
Bij de gebouwen liggen twee sleufsilo’s met betonvloer van respectievelijk 35 x 10 meter en 45 x 8 meter.

Ligging
Het object is gelegen in het buitengebied van Wellerlooi, vlakbij de Duitse grens. Wellerlooi ligt in het noordelijkste deel van Limburg, ten zuidoosten van Nijmegen, ten zuiden van Goch (Duitsland) en ten noorden van Venlo. Het kerkdorp bevindt zich temidden van de bossen, heidevelden, vennen en duinen van Nationaal Park de Maasduinen. Het centrum dateert grotendeels van na 1945, de buitengebieden zoals de Droogstal en de Schaak ademen met hun historische boerderijen de sfeer van vroeger uit. In Wellerlooi ligt een basisschool en een dorpsservicepunt waar - naast een horecagelegenheid - een winkeltje, een folderpost en diverse andere voorzieningen gevestigd zijn.

Het object is eveneens op korte afstand, circa 13 kilometer, gelegen van vliegveld Weeze waardoor vele Europese bestemmingen zich binnen handbereik bevinden.

Wellerlooi behoort tot de gemeente Bergen. Door het fraaie landschap en de gunstige ligging in Noord-Limburg, kent de gemeente Bergen een grote belangstelling van recreanten en toeristen. In het mooie buitengebied zijn verschillende recreatieve voorzieningen gerealiseerd zoals wandelpaden, fietspaden, ruiterpaden en picknickplaatsen.

De gemeente Bergen heeft u veel te bieden. Naast de Maasduinen en golfbaan Bleijenbeek (zowel 9 als 18 holes) biedt de omgeving nog meer interessante bezienswaardigheden, zoals landgoed Bleijenbeek en diverse rijks- en oorlogsmonumenten.

Het Nationaal Park de Maasduinen biedt uitgebreide mogelijkheden om te wandelen en fietsen. Maar Bergen heeft ook voldoende watersportmogelijkheden, zoals varen, vissen en wakeboarden. Bergen is met haar meren en haar ligging aan de rivier de Maas – vooral in de zomer - een populaire aanlegplaats voor watersporters.

Voor een actief verenigingsleven heeft Bergen goede sportvoorzieningen. Iedere kern heeft wel zijn eigen sportverenigingen, waar onder andere mogelijkheden zijn om te zwemmen, paardrijden, tennissen en basketballen.

Daarnaast zijn er vele gastvrije horecagelegenheden waar het goed uitgaan is. Naast een veelheid aan (bruine) cafés en restaurants, zijn er in de zomer diverse evenementen voor jong en oud.

Milieuvergunning
De locatie beschikt over een milieuvergunning voor:
- 145 melkkoeien
- 65 stuks jongvee

Bestemmingsplan
Het bestemmingsplan “Buitengebied 2013” van de gemeente Bergen (L) is van kracht voor het object. Binnen dit bestemmingsplan heeft het object de bestemming “Agrarisch”. Het agrarische bouwblok is circa 1.30.00 ha. Tevens is een gedeelte van de grond bestemd als ‘leiding-brandstof’ en ‘waterstaat-beschermingszone waterkering’. Voor de locatie gelden daarnaast de gebiedsaanduidingen ‘reconstructiewetzone-verwevingsgebied’ en ‘overige zone-cultuurhistorische waarden’.

De bijbehorende voorschriften/vergunningen zijn op kantoor aanwezig en worden op eerste verzoek aan u toegezonden.

Heeft u interesse in deze woonboerderij dan kunt u contact opnemen met Bart Pijs van het kantoor te Baexem.

Buitenstate Makelaars: specialisten in landelijk wonen. Met onze kennis en expertise van het buitengebied staan wij graag voor u klaar bij de koop of verkoop van uw landelijk gelegen woonboerderij, villa of vrijstaande woning!

Specificaties

Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar
1960
Woonoppervlakte
155 m2
Perceeloppervlakte
13.000 m2
Inhoud
425 m³

Indeling

Aantal slaapkamers
3
Aantal verdiepingen
4
Voorzieningen
Buitenzonwering, satellietschotel

Energie

Isolatie
Dubbel glas
Verwarming
C.v.-ketel, vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Elektrische boiler huur

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom
Achtertuin
0 m² (0m diep en 0m breed)
Garage
Garage mogelijk
Schuur/berging
Vrijstaande stenen schuur/berging (3)


* verplichte velden

Wij gaan voorzichtig om met uw gegevens (conform wetgeving AVG).
Lees hier onze privacyverklaring.

Meer weten? Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars

Aelmans Rentmeesters- en Makelaarskantoor is dé Buitenstate specialist voor Limburg die ingeschakeld wordt waar landelijk wonen is gewenst.  Wij kunnen ... Lees verder ›

Kerkstraat 2 (Baexem)
Bel ons nu: 0475 - 459 260
www.aelmans.com

Meer over deze makelaar Ons Buitenstate aanbod

www.buitenstate.nl maakt gebruik van cookies - lees meer Sluit deze melding Sluit deze melding