Noord-scharwoude

Krab 1

 • Prijs
  Prijs op aanvraag

 • Type object
  Villa, vrijstaande woning

 • Perceeloppervlakte
  3.750 m2

 • Inhoud
  1.405 m3

Krab 1 - noord-scharwoude (vrijstaande woning)
Verkocht onder voorbehoud
Bekijk dit object


Omschrijving

Uw eigen paradijs in het midden van Noord-Scharwoude waar u ‘s morgens gewekt wordt door het getjilp van de vele vogels. Het mooie van deze woning is dat hij midden in het centrum staat en toch alle privacy biedt, door het grote, door bomen omzoomde perceel van 3.750 m². We gaan voor het verhaal en de beeldvorming even terug in de tijd. In 1878 werd er een gigantische fabriek gebouwd in Noord-Scharwoude, waar de Duitse firma Grelinger witte kool tot zuurkool verwerkte. In 1894 nam Peter Verburg de fabriek over, genaamd Noord-Hollandse Conservenfabriek Peter Verburg. De zaken gingen goed en in 1955 bouwde hij een prachtige directeurswoning aan de zijkant van de fabriek, dit onder architectuur van Keesman uit Alkmaar. Die ontwierp een woning die voor die tijd zeer modern was. Hierbij werd rekening gehouden met de zon, waardoor er een komvormig gebouw werd gerealiseerd waar veel daglicht binnenkomt, mede door de hoge plafonds in de zit- en eetkamer van 310 cm. Het huis staat iets hoger en is dan ook een beetje verheven boven de rest, zoals het een echte directeurswoning betaamt.

Dat er in die tijd op niets bezuinigd is ziet u terug in de degelijke bouw en bijzondere details. Ook uw wijnvoorraad vindt zeker een plek, want de woning is voorzien van een mooie droge geventileerde kelder van 40 m² met stahoogte van 220 cm. Op de begane grond bevinden zich maar liefst 7 slaapkamers, in totaliteit telt het huis zelfs 24 ruimtes.

De fabriek is 15 jaar geleden gesloopt, de directeurswoning is gelukkig gespaard gebleven, alsmede de monumentale fabrieksgevels aan de kant van de Voorburggracht. Verder is er boven een biljartkamer, het originele Meilink biljart krijgt u er gratis bij! Tevens bevindt zich hier de kamer van de dienstbode.

Het complex biedt veel extra gebruiksmogelijkheden, in het bestaande bestemmingsplan is de mogelijkheid voor dubbele bewoning of gesplitste bewoning opgenomen. De levendige dorpsbuurt is ook een uitgangspunt voor een praktijk aan huis. Ook biedt het bestemmingsplan een wijzigingsbevoegdheid met de mogelijkheid om een nieuwe volwaardige woning te realiseren naast het bestaande pand, feitelijk een extra bouwkavel dus! Een offerte hiervoor is op te vragen bij ons kantoor.

In de zuidvleugel is eenvoudig een mogelijkheid voor het creëren van praktijk-, kantoorruimte. Dit gedeelte is eenvoudig af te splitsen en heeft mogelijkheid voor een eigen opgang. Totaal oppervlakte is circa 132 m².
De woning is hierdoor ook uitermate geschikt voor het uitoefenen van een bed- en breakfast.

Maar u kunt er natuurlijk ook lekker zelf gaan wonen en op het enorme perceel een eigen tennisbaan of zwembad realiseren!

Bouwjaar: 1955
Woonoppervlakte: ca. 348 m²
Inhoud: ca. 1.534 m³
Perceeloppervlakte: ca. 3.750 m²

Vraagprijs; bieden vanaf € 685.000,- k.k.

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten downloaden van onze website.

Specificaties

Soort woonhuis
Villa, vrijstaande woning
Bouwjaar
1955
Woonoppervlakte
348 m2
Oppervlakte bijgebouwen
15 m2
Perceeloppervlakte
3.750 m2
Inhoud
1.405 m³

Indeling

Aantal slaapkamers
9
Aantal verdiepingen
3
Voorzieningen
Tv kabel, rookkanaal

Energie

C.V.-ketel
Intergas (Eigendom, Combiketel, 2013)
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
C.v.-ketel
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

Ligging
In woonwijk, beschutte ligging
Tuin
Tuin rondom
Achtertuin
0 m² (0m diep en 0m breed)
Garage
Geen garage


* verplichte velden

Wij gaan voorzichtig om met uw gegevens (conform wetgeving AVG).
Lees hier onze privacyverklaring.

Meer weten? Neem contact op met Klaver Makelaardij

Buitengewoon welkom bij Klaver Makelaardij   Al jaren zijn wij specialist in het aankopen, verkopen en taxeren van mooie objecten in (met name) het buitengeb... Lees verder ›

Trambaan 12 (Nieuwe Niedorp)
Bel ons nu: 0226-414008
www.klavermakelaardij.nl

Meer over deze makelaar Ons Buitenstate aanbod

www.buitenstate.nl maakt gebruik van cookies - lees meer Sluit deze melding Sluit deze melding