Giessenburg

Slingelandseweg 24

 • Prijs
  € 450.000,- k.k.

 • Type object
  Woonboerderij, vrijstaande woning

 • Perceeloppervlakte
  1.000 m2

 • Inhoud
  1.250 m3

Slingelandseweg 24 - giessenburg (vrijstaande woning)
Bekijk dit object


Omschrijving

EEN UITDAGING OM UW WOONDROMEN TE VERWEZENLIJKEN OP EEN PRACHTIGE LOCATIE AAN DE GIESSEN!

In de media hebben we schetsen in de vorm van artist impressions en plattegronden toegevoegd van een mogelijke indeling van het pand. Op deze afbeeldingen is de schuur getransformeerd tot woonruimte met een riante en lichte woonkamer / keuken. De woonruimte kan dus flink uitgebreid worden, waarbij er een tuingerichte woonkamer gerealiseerd kan worden met uitkijk op de Giessen!

Deze woonboerderij is een Rijksmonument en heeft diverse mogelijkheden tot renovatie voor de realisatie van uw ultieme woonwens op ca. 1.000 m² grond aan de Giessen!

Op een prachtige locatie aan de rivier de Giessen ligt het perceel met een van de oudste boerderijen (omstreeks 1780) van de Pinkenveer. Het Pinkeveer is nu een voetgangers- en fietsbrug over de Giessen. Vroeger was het een belangrijke verbinding in de route Gouda-Schoonhoven-Gorinchem. Het begon ooit als een echt veer. Mens en dier maakte er de overtocht mee. En ook de postkoets, die van Gorinchem naar Gouda reed, deed Pinkeveer aan als pleisterplaats en vervolgde de route via de Postkade. Later kwam er een tolbrug. Naast de brug stond het tolhuis. Voor de Giessenburgse voorvaderen een belangrijke plaats in het alledaagse leven. Het was dé uitgaansmogelijkheid in vroegere dagen. Een mooi stukje geschiedenis!

In deze unieke omgeving bieden wij te koop aan een karakteristieke te renoveren woonboerderij met een riante schuur, waarvan de linker zijgevel ten dele uit gepotdekselde delen bestaat. De schuur met garage draagt een rieten wolfdak en het woonhuis is voorzien van een rieten zadeldak. In het voorhuis zijn diverse kamers aanwezig, waaronder een deel, een woonkamer met open keuken, een opkamer (slaapkamer), een provisiekamer en een badkamer. Verder is het woonhuis voorzien van vensters met karakteristieke luiken.

Tuin:
- De boerderij is omringd door een royale tuin;
- De riante achtertuin (ca. 27 meter diep en 25 meter breed), grenzend aan rivier De Giessen, biedt veel mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een terras, een veranda en/of een vlonder aan het water.
- De zijtuin bevindt zich aan de westkant van het huis en hierop zijn (meerdere) parkeerplaatsen te realiseren. Aan de andere zijde is / zal een looppad gerealiseerd worden.

Begane grond (voorhuis):
- entree; deel/hal met toegang tot de schuur; hal met geiser, meterkast en toegang tot de woonkamer en de badkamer; woonkamer met open keuken; betegelde badkamer met douche, wastafel en toilet; opkamer-/slaapkamer met een vaste kast en toegang tot de zolder; provisiekamer.
Eerste verdieping (voorhuis): ruime bergzolder, te bereiken vanuit de slaapkamer.

Schuur en garage:
- Riante schuur (ca. 16,3 meter diep en 10,8 meter breed) met meerdere mogelijkheden.
- Garage (ca. 4,5 meter diep en 4,7 meter breed) met openslaande deuren. Deze garage is vroeger een melkkamer geweest.
Algemeen:
- Prachtige locatie aan rivier de Giessen.
- Rijksmonument.
- Het geheel is voorzien van vensters met karakteristieke luiken.
- Warm water middels een geiser / verwarming middels gaskachels.
- Schuiframen met enkel glas.
- Het betreft een kluswoning.
- Er wordt een deel van het perceel verkocht, namelijk ca. 1.000 m2. De rest houdt de eigenaar zelf in eigendom.

Ligging: Het dorp Giessenburg valt uiteen in Giessen-Oudekerk en Giessen-Nieuwkerk en maakt deel uit van de gemeente Giessenlanden. Het is een dorp gelegen langs het veenriviertje “de Giessen” en vervult van oudsher een centrumfunctie in dit weidse melkveehouderijgebied.
Het dorp beschikt over diverse winkels en openbare gelegenheden en is gelegen op een steenworp afstand van Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht.

Het dorp maakt deel uit van het gebied “de Alblasserwaard”, een veenweidegebied welke van oudsher wordt opgesierd door slootjes met knotwilgen, weilanden met zwartbonte koeien en langs de riviertjes en stroompjes gelegen boerderijen. Het gebied wordt rondom begrensd door verschillende plaatsen zoals Gorinchem, Vianen, Sliedrecht en Alblasserdam.

De naam Giessenburg is afgeleid van het oude adellijke kasteel, de Giessenburght. Giessenburght is in de loop der jaren in het bezit geweest van vele families. U vindt deze namen nog terug in de Giessenburgse straatnamen.
Het veenriviertje de Giessen was in de Middeleeuwen de basis voor de ontginning van het land, de boeren groeven loodrecht op de kronkelende stroom sloten om het land te ontwateren voor ontginning. Het landelijk karakter van de Alblasserwaard is hier nog goed bewaard gebleven. Het riviertje De Giessen is nu een lieflijk binnenwater.

Specificaties

Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar
1780
Woonoppervlakte
217 m2
Oppervlakte bijgebouwen
28 m2
Perceeloppervlakte
1.000 m2
Inhoud
1.250 m³

Indeling

Aantal slaapkamers
1
Aantal verdiepingen
2
Voorzieningen
Tv kabel

Energie

Isolatie
Geen isolatie
Verwarming
Gaskachels
Warm water
Geiser eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan water, aan rustige weg
Tuin
Tuin rondom
Achtertuin
21 m² (4,5m diep en 4,7m breed)
Garage
Inpandige garage


* verplichte velden

Wij gaan voorzichtig om met uw gegevens (conform wetgeving AVG).
Lees hier onze privacyverklaring.

Meer weten? Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij

Van Ekeren Kuiper Woning- en Bedrijfsmakelaars met vestigingen in Leerdam en Gorinchem is opgericht in juli 2012 door Jenno van Ekeren en Dennis Kuiper. Het doel is ... Lees verder ›

Voorwaartsveld 5a (Leerdam)
Bel ons nu: 0345 63 21 00
www.vanekerenkuiper.nl

Meer over deze makelaar Ons Buitenstate aanbod

www.buitenstate.nl maakt gebruik van cookies - lees meer Sluit deze melding Sluit deze melding