NL | EN

22 november 2019
Buitenstate groeit naar 45 vestigingen

Vanaf vandaag is Lamberink Makelaars & Adviseurs met acht vestigingen in Noordoost-Nederland, Buitenstate Makelaar. Inmiddels staat de teller van het Buitenstate netwerk op 22 kantoren en 45 vestigingen en zijn er nog slechts zo’n tien plaatsen te vergeven. Er is nog ruimte in de omgeving van Lelystad, Zwolle, Apeldoorn, Amersfoort, Almere en ruwweg tussen Alkmaar en Rotterdam.

Lamberink: allround dienstverlener

Oprichter Harry Lamberink, dertig jaar geleden gestart vanuit een garage in Assen, vertelt over groei en onderscheiding op de markt van landelijk wonen. In 1988, een tijd van relatief lage woningprijzen, hoge inflatie en dito hypotheekrente, startte Harry Lamberink als makelaar. “Midden jaren ’90 werd het mogelijk om tweede inkomens volledig mee te tellen voor het verkrijgen van een hypotheek. Dit had grote impact op de woningmarkt. Meer transacties en stijgende huizenprijzen.”

In 1998 opende Harry een tweede kantoor in geboorteplaats Hardenberg. Later volgden meer vestigingen in Drenthe en werden, samen met Pieter Rozema, kantoren geopend in de provincie Groningen. Niet alleen gloriejaren, ook minder goede tijden volgden, zoals de woningcrisis van enkele jaren geleden.

Op dit moment is Lamberink met 65 medewerkers vanuit 8 vestigingen actief van de Waddenzee tot in het Overijsselse Vechtdal. Met de komst van Harry’s broers, Arjan en Meindert (nieuwbouw) en zoon Evert is Lamberink Makelaars & Adviseurs uitgegroeid tot een echt familiebedrijf en allround dienstverlener op het gebied van wonen, bedrijfshuisvesting, nieuwbouw, hypotheken en verzekeringen. Lamberink is lid NVM en tevens partner in Dynamis.

Specialisme landelijk wonen benadrukken met een label

“De specialisatie in landelijk wonen wilden we meer benadrukken door de doelgroep aan te spreken met een apart label,” legt Harry uit. “We overwogen een eigen label te ontwikkelen voor het Noorden, maar volgden ook Buitenstate dat al jaren succesvol is in het prachtige segment van het buiten wonen. Er zit bij deze groep veel expertise. Buitenstate biedt landelijke dekking, men is zeer actief in digitale marketing waardoor inmiddels het grootste zoekersbestand (ruim 20.000) specifiek voor landelijk wonen is ontstaan. We zien veel voordelen in aansluiting bij Buitenstate, en hopen ook op een fijne, inspirerende samenwerking met de andere Buitenstate makelaars.”

 

Overzicht van de 8 vestigingen van Lamberink Makelaars & Adviseurs


« Terug naar het overzicht

Deel deze pagina op:

www.buitenstate.nl maakt gebruik van cookies - lees meer Sluit deze melding Sluit deze melding