NL | EN

27 februari 2019
Hogere opbrengst en snellere verkoop via Buitenstate

Wie zijn vrijstaande, landelijk gelegen woning verkoopt via een Buitenstate makelaar, krijgt niet alleen een hogere opbrengst, maar het huis verkoopt ook sneller en u krijgt beter advies. Cijfers uit Realworks, de grootste makelaarsdatabase in Nederland en onderdeel van de NVM, onderstrepen het: Buitenstate heeft als specialist in het buitengebied de afgelopen tien jaar een sterke positie opgebouwd.

De woningmarkt in het buitengebied heeft haar eigen dynamiek en regels. Dat een gespecialiseerde makelaar dan daadwerkelijk meerwaarde levert, is het afgelopen decennium gebleken uit de groei en naamsbekendheid van Buitenstate.  Momenteel bestaat het Buitenstate netwerk uit 20 zelfstandige NVM-makelaarskantoren op bijna 40 locaties. 

Jaar-in-jaar-uit blijkt dat transactieprijzen van woningen in het buitengebied bij Buitenstate makelaars hoger liggen dan bij de concurrentie. In het afgelopen jaar bedroeg dit verschil ongeveer 25.000 euro. De gemiddelde vraagprijs bij Buitenstate is € 501.121 (concurrentie € 478.127) en de gemiddelde transactieprijs € 481.713 (concurrentie € 458.074). De cijfers bevestigen niet alleen dat een hogere opbrengst bij verkoop wordt bereikt, maar ook dat Buitenstate makelaars met name makelen in het duurdere segment. In 2018 tekent de dominante positie van Buitenstate in het buitengebied zich steeds sterker af. Maar liefst 297 transacties (transactievolume € 140 miljoen) werden vorig jaar uitgevoerd ten opzichte van 86 voor de nummer twee.

Snelle specialist

Frappant is ook dat de gemiddelde verkooptijd in 2018 bij Buitenstate, vergeleken met 2017 sterk is gedaald: van 403 dagen naar 248 dagen. Ook vergeleken met de concurrentie verkopen Buitenstate woningen sneller. Ze staan bij de concurrent gemiddeld 263 dagen te koop. Je kunt de champagne bij Buitenstate dus gemiddeld 14 dagen eerder laten knallen.

 (Richard Roefs, Directeur Bernheze makelaars)

Het fijnmazig netwerk van Buitenstate makelaars vormt slechts 1% van de makelaars in Nederland die vrijstaande woningen in het buitengebied verkopen. Toch heeft Buitenstate een relatief groot marktaandeel. ‘Buitenstate Makelaars zijn onderscheidend door hun specialisatie en het is goed dat cijfers dit beeld bevestigen,’ stelt Richard Roefs van Bernheze Makelaars & Adviseurs, één van de oprichters van Buitenstate. ‘Steeds meer (ver)kopers weten Buitenstate te vinden. Immers, het buitengebied is een specialisatie. We staan als specialist sinds tien jaar sterk in de markt en daar doen (ver)kopers hun voordeel mee.’

Meer informatie via Buitenstate Office, Linda Huisman, T 06 44 54 38 15.


« Terug naar het overzicht

Deel deze pagina op:

www.buitenstate.nl maakt gebruik van cookies - lees meer Sluit deze melding Sluit deze melding