9 januari 2019
Maak uw vrijstaande woning gereed voor verkoop

‘You never get a second chance to make a first impression.’ Dat geldt ook voor de bezichtiging van een te koop staande Buitenstate. In de eerste minuut wordt het oordeel geveld: wil ik hier wonen? Zorg dat de eerste indruk goed is en dat het daarna alleen maar beter wordt: doe uw voordeel met de belangrijkste ‘verkoopstyling adviezen’.

Voor verkopers van een vrijstaande woning in het buitengebied geldt dat de eerste indruk buiten begint: zorg daarom dat de tuin netjes is, de voordeur goed in de verf zit en glimt en verplaats containers, fietsen e.d. uit het directe zicht. Het buitenleven is een sterk punt van uw woning, zorg dat de kijkers een goed idee krijgen, hoe fijn het is om buiten te zijn. Hoe mooi de natuur is. Hoe fraai het uitzicht. En hoe veel rust en privacy de nieuwe bewoner hier krijgt.

Een goed gelucht  en fris huis voelt prettig aan. Maak daarom het huis altijd schoon voor een bezichtiging. Laat alles lekker glimmen en glanzen. Bekijk tijdens de schoonmaak ook goed het onderhoud van uw woning. Is het houtwerk beschadigd? Bedenk dan dat de uitstraling van uw woning sterk verbetert na een schilderbeurt, want de meeste kopers zien op tegen te grote klussen en kopen het liefst een huis dat in basis op orde is.

Ruim op. Haal overbodige accessoires, speelgoed e.d. weg. Laat kopers vooral de woning ervaren. Dat lukt het best wanneer alle vertrekken goed zichtbaar en opgeruimd zijn. Goed opgeruimde en ingedeelde kast- en bergruimtes zoals de zolder, de kelder en het schuurtje laten een woning groter lijken. Laat vooral ook loze opbergruimte zien: het geeft het idee dat er voldoende ruimte is om zaken op te bergen. Verkoop overbodige meubels of geef ze aan een kringloopwinkel. Herstel losse plinten, druppelende kranen, onafgewerkte bedrading, afbladderende verf, klemmende kastdeuren: die verstoren het zicht op uw woning. 

 

Zorg dat het licht is. Doe (sfeer)verlichting aan, open gordijnen en jaloezieën en doe het zonnescherm omhoog. U stelt uw thuis open voor geïnteresseerden en deze mensen zijn vooral geïnteresseerd in uw vrijstaande woning. Denk als een toekomstige koper en haal zoveel mogelijk persoonlijke spullen weg: familiefoto’s, kindertekeningen, overvolle prikborden, teveel kleding op de kapstok, etc. Waan uzelf in een hotel en kijk met die blik naar uw (slaap)kamers. Breng uw huisdieren en hun spullen weg. Ook zelf kunt u beter niet aanwezig zijn tijdens een bezichtiging. Kijkers voelen zich vrijer als ze met de makelaar openhartig kunnen spreken en zich ongedwongen door de woning kunnen bewegen.

Zorg tot slot voor een finishing touch. Pronkt er een mooie plant of sierstuk bij de voordeur? Is de keukentafel voorzien van vers fruit (frisse groene appels) en staat er een mooi bos bloemen? Check ook nog even uw foto’s op internet en kleed de woning weer net zo aan als toen de aanbodfoto’s werden gemaakt. Veel succes!

KORTOM:

  • Ruim op

  • Maak schoon                                                               

  • Herstel gebreken

  • Zorg voor licht

  • En een fraaie eyecatcher (bos bloemen, mooie plant)


« Terug naar het overzicht

Deel deze pagina op:

www.buitenstate.nl maakt gebruik van cookies - lees meer Sluit deze melding Sluit deze melding