NL | EN

Verkopen met Buitenstate: Een enorm gevoel van opluchting

De verkoop van het ouderlijk huis van de familie Schmitz ging met veel emoties gepaard. Bij de betrokken partijen liepen de emoties hoog op. Daarnaast was de zaak nog eens zeer complex. “Nu overheerst een enorm gevoel van opluchting. En dát hebben we vooral te danken aan onze Buitenstate-makelaar,” vertelt Nellie Linssen-Schmitz, één van de erfgenamen.

“Na het overlijden van onze ouders, bleef het boerenwoonhuis in Montfort (Limburg) met een groot stuk grond achter. Samen met mijn twee zussen en mijn broer, hebben we om de tafel gezeten en besproken wat we het beste konden doen. Geen van allen wilde het overnemen en bovendien was er veel achterstallig onderhoud. Via mijn werk bij een accountantskantoor heb ik wat referenties ingewonnen. We wilden graag met de beste makelaar in zee gaan. Daarbij was het belangrijk dat die makelaar kennis had van de agrarische sector. Naast de woning lag namelijk een groot stuk grond dat verpacht werd.” Al snel kwam Buitenstate-makelaar Aelmans te Baexem in beeld. “Buitenstate-makelaars zijn thuis in landelijk en agrarisch onroerend goed, dus belde ik.”

Klik met makelaar

Met makelaar Roland Kuijpers klikte het meteen. Hij bleek zelfs in het dorp te wonen waar de boerderijwoning stond! “Natuurlijk merk je pas wat je aan iemand hebt als je echt met hem in zee gaat. Deze Buitenstate-makelaar heeft dat echt wel bewezen,” vertelt Nellie vastbesloten.

“Het eerste wat Roland zei, was dat we het stuk landbouwgrond dat verpacht werd mee moesten verkopen. Het pand werd zo veel interessanter voor potentiële kopers. Onze pachter heeft in het begin letterlijk de hakken in het zand gezet. Gelukkig heeft Roland ons hierbij perfect geholpen.”

Bezichtigingen

“In het begin kwamen er veel bezichtigingen. Buitenstate-makelaar Aelmans had onze woning op Funda gezet, in het Buitenstate-magazine, maar ook in de lokale media. Na een tijd bleven er nog een paar serieuze gegadigden over.”

Emotioneel: ouderlijk huis verkopen

Natuurlijk was het voor de familie Schmitz niet gemakkelijk het ouderlijk huis te verkopen. Eén van de kinderen woonde er zelfs nog. “Ook daarin heeft Buitenstate een rol gespeeld. Roland ging regelmatig met ons om de tafel zitten. En dat was echt wel nodig.”

“Naast onze eigen emoties waren er meer partijen betrokken. Toen de potentiële kopers op het laatste moment wilden afhaken, heeft Roland ons perfect begeleid. Na een goed gesprek met de kopers en het inwinnen van advies bij de NVM zijn we toch tot een verkoop gekomen.”

Opluchting

“Het moment bij de notaris vergeet ik niet. Ik had niet verwacht dat de makelaar ook ter plekke zou zijn. Maar Roland was er wel. Dat heb ik echt gewaardeerd. Toen het koopcontract was getekend, overheerste een enorm gevoel van opluchting. Ja, Buitenstate staat voor een uitstekende en betrokken service!”

Auteur: Esther van Opzeeland

« Terug naar het overzicht

Deel deze pagina op:

www.buitenstate.nl maakt gebruik van cookies - lees meer Sluit deze melding Sluit deze melding