NL | EN

Veel gestelde vragen

Bij de koop en verkoop van een vrijstaande woning in het buitengebied (een Buitenstate) komt veel kijken. Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen aan onze makelaars. We leggen uit wat een Buitenstate is én wat de meerwaarde van een specialistische makelaar -met kennis van landelijk wonen- is.

Wilt u weten of de villa van uw dromen, landgoed of knusse woonboerderij bij ons te koop staat? Of wilt u kijken of uw huis geschikt is voor verkoop via een van onze makelaars? Kijk dan gerust naar het aantal te koop staande huizen dat wij nu momenteel aanbieden.

link naar te koop staande woningen op buitenstate

Voor meer algemene vragen over de aan- en verkoop van een woning kunt u ook kijken op de website van de NVM (www.nvm.nl)

Wanneer is een woning een Buitenstate?

Uw huis is een Buitenstate wanneer het aan drie van de volgende vier criteria voldoet:

 • ligging buiten de bebouwde kom;
 • aan alle zijden vrijstaand;
 • tenminste 1.000 m2 perceel;
 • beleving van rust en ruimte. 

Dit kan variëren van shabby boerderij tot chique landhuis en van vervallen villa tot een sprookjesachtig landgoed.... Het belangrijkste aspect is landelijk wonen en genieten van de natuur in al zijn facetten.

Waarom schakel ik een Buitenstate makelaar in?

U schakelt een Buitenstate makelaar in wanneer u een bijzondere, vrijstaande woning wilt kopen of verkopen. Daarnaast schakelt u een Buitenstate makelaar in vanwege de volgende redenen:

 • Kennis en kunde van het buitengebied: de Buitenstate makelaars zijn geselecteerd om het merk Buitenstate te mogen voeren op basis van hun jarenlange ervaring en opgebouwde expertise in de koop en verkoop van woningen in het buitengebied.
 • Unieke tools: met een Buitenstate makelaar maakt u automatisch gebruik van de specifieke aan- en verkooptools gericht op de toekomstige bewoner van uw Buitenstate. 

Unieke verkooptools van uw Buitenstate makelaar:

Hierbij kunt u denken aan:

 1. De optimale vindbaarheid van uw woning online (Funda, buitenstate.nl en de website van de Buitenstate makelaar);
 2. Het landelijke netwerk van onze kantoren (collegiale verkoop is mogelijk, zie onze unieke Buitenstate Plus dienstverlening);
 3. Het Buitenstate-Jaarboek (verspreiding onder 10.000 geïnteresseerden);
 4. De aanwezigheid en advertentiemogelijkheden op social media; 
 5. Uw huis in de periodieke, digitale nieuwsbrief van onze makelaars;
 6. Toegang tot de nieuwste presentatiemiddelen: luxe brochure, helicopterfilm, professionele fotografie, verkoopstyling, hoogtefotografie, etc.
 7. En bovenal: een professioneel en betrokken team van ervaren medewerkers staat graag voor uw klaar! 

Hoe vind ik een Buitenstate makelaar bij mij in de buurt?

U vindt een Buitenstate makelaar bij u in de buurt door te zoeken op locatie op de overzichtspagina:

CONTACTPAGINA MAKELAARS

Kan mijn Buitenstate op de Buitenstate-website worden geplaatst als ik een andere niet-Buitenstate makelaar in de arm heb genomen?

Nee, helaas is dit niet rechtstreeks mogelijk. U kunt natuurlijk wel uw eigen NVM-makelaar opdracht geven om uw Buitenstate collegiaal te verkopen met een Buitenstate-makelaardij. Uiteraard worden er wel onderlinge afspraken gemaakt over de vergoeding van de Buitenstate dienstverlening.  

Op de website staan ook Buitenstates die niet aan drie van de genoemde vier criteria voldoen, hoe kan dit?

In een enkel geval kan het voorkomen dat niet aan 3 van de 4 criteria wordt voldaan maar dat het pand toch als een Buitenstate wordt aangemerkt. De reden hiervoor is dat de villa, woonboerderij of landhuis over voldoende compensatie beschikt (bv. op de grens van de bebouwde kom maar wel 5000 m2 perceel). Daarbij komt dat in sommige delen van Nederland bepaalde bebouwingen als binnen de bebouwde kom worden aangegeven maar in look & feel als buitengebied of landelijk wonen worden ervaren. Wat dus altijd overeind blijft is dat een Buitenstate een beleving van rust en ruimte uitstraalt. En vrijwel alle huizen die op onze site staan hebben een vrijstaande status. 

woonboerderij vrijstaand

Wilt u meer weten over de Buitenstate dienstverlening? Neem dan gerust contact met een van onze kantoren op. We hebben een passie voor landelijk wonen en delen dat graag met onze relaties. Buitengewoon genieten, dat is waar het volgens ons om draait!

contact link

De verkoop van een buitenstate vergt een gespecialiseerde aanpak

Een waardebepaling?

Vul het formulier in voor een vrijblijvende taxatie-afspraak

www.buitenstate.nl maakt gebruik van cookies - lees meer Sluit deze melding Sluit deze melding