Plan bezichtigingBel makelaar

Berghof 2

Verkocht
Excellent
Wijlre
Op aanvraag
24210
 m²
270
 m²
Woonboerderij
Geschakelde woning

Object omschrijving

Gelegen op een unieke locatie in het toeristische heuvelland mogen wij u deze boerderij met een diversiteit aan mogelijkheden te koop aanbieden. Deze bedrijfslocatie is gevestigd op een idyllische locatie aan de Berghof 2 te Wijlre gelegen in het buurtschap ‘Berghof’ onderdeel van de Zuid-Limburgse gemeente Gulpen – Wittem en geniet fantastisch uitzicht.

Het complex bestaat uit twee woonhuizen, een vakantiewoning, een boerderijcamping, terras en (melkvee)stallen. Het geheel is gelegen op een perceel van 2,4 hectare en is uit te breiden tot maar liefst 10 hectare. De locatie biedt een legio aan mogelijkheden.

Algemeen
Adres: Berghof 2 6321 PC Wijlre
Bouwjaar: 1720
Perceeloppervlakte: 2.42.10 ha (huiskavel) optioneel uit te breiden
Vraagprijs: op aanvraag
Aanvaarding: in overleg

Voorzieningen
Elektriciteit: voldoende groepen aanwezig, dag-/nachtmeter en krachtstroom
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: via propaantank
Rioolaansluiting: d.m.v. opvangputten
Kozijnen: houten kozijnen

Omschrijving bedrijfslocatie
De bedrijfslocatie bestaat uit de volgende onderdelen, twee (bedrijfs)woningen, vakantiewoning, boerderijcamping, terras en in de huidige situatie een melkveebedrijf met toebehoren.
Het horeca- en toeristische bedrijfsgedeelte heeft diverse mogelijkheden om uit te breiden.
Middels twee op- en afritten zijn de diverse bedrijfsonderdelen te bereiken. De verharde binnencour is aangelegd met diverse borders met groene aanplant en is het centrale punt van dit bedrijf. Zowel de bedrijfswoning, vakantiewoning, terras, camping en melkveebedrijf grenzen aan deze cour.

Het is thans toegestaan om 106 melkkoeien, 41 stuks jongvee en 2 paarden te huisvesten in bestaande bedrijfsgebouwen.

Omschrijving (hoofd)woning
De entree/hal van de hoofdwoning is gelegen aan de binnencour van het object en biedt toegang tot de leefkeuken (circa 21 m²) met blauwstenen vloerafwerking en met open woonkamer (circa 40 m²). De landelijke keukenopstelling is voorzien van 6-pits gasfornuis, kastenwand en werkeiland met hardstenen werkblad. Via de entree/hal is de trapopgang naar de verdieping bereikbaar waar vier slaapkamers en badkamer zijn gesitueerd. Middels een vlizotrap is de zolderverdieping bereikbaar.

Omschrijving 2de woning
De entree/hal van deze tweede woning is bereikbaar vanaf de cour en biedt toegang tot de woonkamer met aangrenzende keuken. De woonkamer is voorzien van een parket vloerafwerking en open haard. De keuken in lijnopstelling is voorzien van een 4-pits gasfornuis en plavuizen vloerafwerking. Middels de entree/hal zijn de vijf slaapkamers en badkamer bereikbaar.

Omschrijving vakantiewoning ’t Bakhuis
De vakantiewoning is gerealiseerd in het voormalige ‘bakhuis’ van de boerderij en ligt separaat van de twee (bedrijfs)woningen. Deze accommodatie is voorzien van een keuken voorzien van oven, magnetron en vaatwasser. De begane grond voorziet verder in een ruime woonkamer, toilet, doucheruimte en één tweepersoons slaapkamer op de begane grond. Op de verdieping is een slaapzaal voorzien van vier eenpersoonsbedden.

Omschrijving boerderijcamping
Via een aparte in- en uitrit is het campingterrein bereikbaar. Dit terrein herbergt momenteel 15 ruim opgezette kampeerplekken die genieten van het fraaie uitzicht vanaf 170 meter NAP in een uiterst landelijke omgeving.

De camping 't Bakhuis bestaat al sinds 1972. Vanaf deze tijd hebben al heel veel gasten de weg naar de camping gevonden. De camping ligt aan de rand van het plateau van Margraten en biedt een geweldig uitzicht over het Geuldal en het dorpje Wijlre.

De camping is een ideale plek voor de liefhebber van natuur, wandelen of fietsen. De rustige camping, met speeltuintje en ruim opgezette plaatsen voor tent en/of caravan is daarnaast ideaal voor gezinnen met kinderen.

Omschrijving terras
Op de beklinkerde binnencour is het terras gesitueerd. De bomen, groene aanplant en parasols maken het tot een knus en gezellig buitenterras met een capaciteit van circa 60 zitplaatsen. Vele fietsers, wielrenners en wandelaars die genieten van de natuur en heuvels in deze omgeving maken gebruik van het terras.

Ligging
De bedrijfslocatie is gelegen in het gehucht Berghof welke toebehoort aan het dorp Wijlre en onderdeel is van de gemeente Gulpen – Wittem.

Het gehucht Berghof ligt ten westen van Wijlre boven op het plateau van Margraten achter de Keutenberg en is vanuit Wijlre via de ‘Doodemansweg’ te bereiken. Het typerende straatbeeld van het gehucht Berghof is dat van grote boerderijen grotendeels gebouwd van mergelstenen.

De ligging voor toerisme is te omschrijven als uitmuntend met legio aan fiets- en wandelmogelijkheden. De Doodeman, Keutenberg en andere unieke heuvels zijn allen op steenworpafstand van de locatie gelegen. Vanaf de camping en de huisweide geniet men daarnaast een fantastisch uitzicht over het heuvelland. Ondanks dat de locatie gelegen is op een uniek locatie in het buitengebied zijn de diverse centra van onder andere Gulpen, Valkenburg en Maastricht allen gelegen binnen een straal van 15 kilometer.

Kadastrale gegevens
Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Wijlre, sectie E, nummers 1921 en 1920, tezamen groot 2.42.10 ha (huiskavel).

Inlichtingen
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met de heer S.E.E. (Stef) Limpens van het kantoor te Voerendaal, bereikbaar op telefoonnummer: 045-5753255.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging. Een afspraak hiertoe kunt u maken bij ons kantoor.

Kenmerken

Woonoppervlakte
270
Perceeloppervlakte
24210
Inhoud
1320
Bouwjaar
1720
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
9
Isolatie
Verwarming
Warm water
Garage
Parkeerplaats
Schuur
Geen schuur
Ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Livingstone: unieke, vrijstaande huizen in elke stijl
Sinds 1983 realiseert Livingstone droomhuizen. Vroeger waren dit met name cataloguswoningen. Maar dit concept is inmiddels volledig losgelaten. Livingstone maakt nu alleen nog unieke, op maat gemaakte woningen. In elke stijl. Van strak modern tot landelijk klassiek.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (045 - 575 32 55) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
No items found.
No items found.