Plan bezichtigingBel makelaar

Horst 10

Verkocht
Excellent
Helmond
€ 1.795.000 k.k.
22947
 m²
480
 m²
Villa
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Droomt u van een prachtige villa op unieke woonlocatie in een van oudsher bekende villawijk, dan moet u hier beslist eens komen kijken. De woning biedt u onder andere een verwarmd zwembad, 63 zonnepanelen, een grote (camper) garage en een zeer riant perceel van ca. 22.947 m2, uniek grenzend aan een prachtig natuur/buitengebied.



BIJZONDERHEDEN

- Prachtige villa op unieke woonlocatie op steenworp afstand van het warande park,

- Op loop/fietsafstand gelegen van het centrum van Helmond,

- De woning beschikt over 2 separate woonlevels, is voorzien van een moderne lift, beide levels zijn volledige wooneenheden.

- De 1e verdieping is geheel gemoderniseerd en hoogwaardig afgewerkt. Vanuit hier heeft men een prachtig uitzicht over de natuurlijke omgeving,

- Hybride verwarming (gedeeltelijk elektrisch via de zonnepanelen "63 stuks" en deels gas ketel). Energielabel A,

-  De achterzijde van het perceel grenst aan het buitengebied,

- Het terrein is geheel omheind en voorzien van beveiligingscamera's.



ALGEMEEN

Bent u op zoek naar een prachtige villa op absolute toplocatie, dan is dit wellicht iets voor u. De woning is gelegen op een bijzonder fraaie locatie, centraal op steenworp afstand van het warandepark waar u optimaal kunt genieten van de natuur en wandelroutes. Tevens is de woning gelegen op loopafstand van het centrum van Helmond, sportfaciliteiten zoals een hockeyclub, een tennisbaan en een golfbaan. Graag zien we u tijdens een bezichtiging!



Bij aankomst valt uw oog meteen op de fraaie architectuur en de heerlijk groene tuin rondom. U kunt uw auto parkeren op één van de parkeerplaatsen op de oprit nadat u de elektrischbedienbare poort bent gepasseerd. Door de aanwezige rotonde op eigen terrein is het eenvoudig de auto te keren en het terrein weer af te rijden. Ook is deze rotonde bereikbaar via het fietspad (met recht van overpad) aan de noordwest zijde en de toegangsweg  door het weiland. Via een trap gaat u naar de hoger gelegen centrale entree.



WOONLAAG 1- 1E VERDIEPING

Bij binnenkomst valt meteen de moderne status van de woning op. De gehele 1e verdieping is fraai afgewerkt met een eikenhouten parketvloer, stucwerkwanden, stucwerk plafonds, grote raampartijen en inbouwspots. De verblijfsruimten van de bovenverdieping (woonkamer, keuken, en slaapkamer) zijn voorzien van Loewe tv- apparatuur met Bose geluidsinstallatie, te bedienen met afstandsbediening. In de hal bevinden zich de garderobe, de meterkast, de betegelde toiletruimte, de lift naar de begane grond en de toegangsdeur tot een gastenverblijf/slaapkamer met badkamer en-suite.



WOONKAMER

Aansluitend de living welke zeer royaal van opzet is. U kunt hier een meer dan royale zithoek opstellen. Daarnaast kunt u aan de achterzijde een extra zitje creëren, vanuit hier heeft u prachtig uitzicht over het natuur/weidegebied. De living geniet veel lichtinval middels de grote raampartijen rondom. Een groot gedeelte van de living is voorzien van muurverwarming.



TUINKAMER

De living biedt middels een schuifpui toegang tot de tuinkamer. De tuinkamer is voorzien van grote raampartijen rondom, twee lichtkoepels en een nette, grijze tegelvloer voorzien van vloerverwarming. Een prachtig plekje om heerlijk tot rust te komen en te genieten van de prachtige voortuin.



LEEFKEUKEN

De open leefkeuken is royaal van opzet en biedt u de gelegenheid voor het opstellen van een grote eettafel. Door de

vele raampartijen rondom kijkt u heerlijk weg over de groene omgeving. Middels openslaande deuren heeft u toegang tot het terras op de 1e verdieping.



De moderne, hoogglans keukeninrichting in kookeiland opstelling is voorzien van veel kastruimte en de volgende inbouwapparatuur:

-    Inductiekookplaat

-    Teppanyaki plaat

-    Afzuigkap

-    Combi-oven

-    Oven

-    Koelkast & Vriezer

-    2  warmhoudladen

Het geheel is fraai afgewerkt met een composiet aanrechtblad.



SLAAPKAMER 1

De 1e slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde en is via een kleine overloop te bereiken. De kamer heeft toegang tot een eigen balkon met fraai uitzicht over de achtertuin. Aansluitend aan de slaapkamer een ruime inloopkast en een moderne badkamer en-suite.



BADKAMER 1

De moderne badkamer en-suite is lekker ruim en is voorzien van een inloopdouche, een wandcloset, een bidet, een dubbele wastafel met meubel en een spiegel.



SLAAPKAMER 2

De 2e slaapkamer met badkamer en-suite is ook aan de achterzijde gelegen en is vanuit de hal te bereiken.



TOILETRUIMTE & BADKAMER EN-SUITE

De luxe en mooie toiletruimte in de hal beschikt over een wandcloset, een urinoir, designradiator en een fonteintje. De moderne badkamer heeft een inloopdouche, een wastafel met meubel en een bubbelbad. De berging/stookruimte is bereikbaar vanuit de overloop. Hier zijn de cv-ketel en hybride installatie opgesteld.



WOONLAAG 2- BEGANE GROND

Terug naar de voortuin waar u middels een voorentree toegang heeft tot het separate woonlevel op de begane grond. Dit gedeelte is tevens ook vanuit de 1e verdieping met de lift of trap te bereiken. De hal biedt toegang tot de lift, de betegelde toiletruimte en een grote berging. In de berging is een cv-ketel opgesteld alsmede de installaties van het zwembad en de omvormers van de zonnepanelen.



WOONKAMER

Via de hal kunt u verder naar een zeer royale woonkamer. De woonkamer is voorzien van veel lichtinval heeft aan de

achterzijde een grote glazen schuifpui die toegang biedt tot het royale terras aan de voorzijde. Vanuit de woonkamer kunt u naar een lange gang. Vanuit deze gang heeft u toegang tot de keuken, de separate toiletruimte, de badkamer, een slaapkamer en een extra woonkamer/slaapkamer.



KEUKEN

In de keuken kunt u een eettafel opstellen en via een schuifpui heeft u toegang tot een terras.



De 2e woonkamer kan ook uitstekend dienst doen als kantoorruimte, slaapkamer of fitnessruimte. De openslaande tuindeuren bieden toegang tot een terras.



TUIN

Rondom de woning liggen diverse terrassen vanwaar u kunt genieten van de bijzonder fraai aangelegde, volwassen tuin. De tuin biedt zeer veel privacy, diverse volwassen beplantingen, gazon, een verwarmd zwembad met warmtepomp, meerdere vijvers met pompinstallaties en fonteinen! Gezien de grootte van de omliggende tuin zult u een gevoel van vrijheid en rust ervaren. Zie de videofilm voor een totaaloverzicht. Graag zien we u tijdens een bezichtiging om dit unieke gevoel te ervaren!



CAMPERGARAGE

Vanuit de tuin heeft u toegang tot de in 2012 gerealiseerde, volledig geïsoleerde campergarage met carport. De

campergarage heeft een oppervlakte van ca. 55 m2 en een hoogte van ca. 3.45 meter. De garage is voorzien van een

wastafel, voorzien voor verwaming,  een sectionaal schuifdeur aan de voorzijde, een elektrische sectionaal deur aan de

achterzijde, krachtstroom en een lichtkoepel. Tevens bevindt zich hier de pomp van de beregeningsinstallatie.



PERCEEL

Het geheel heeft een oppervlakte van ca. 2,3 ha. Onder te verdelen in:



- Tuin met boomgaard, ca. 6300 m2.

De tuin rondom het huis sluit aan op de natuurlijke omgeving, en vraagt relatief weinig onderhoud. Een maairobot verzorgt het gazon rondom het huis en de onder begroeiing in de boomgaard is eenvoudig te onderhouden met een zitmaaier.



- Natuurgebied, weiland en bos, ca 1,7 ha.

Hier vind je ijsvogels, torenvalken en ook de patrijs. Het achterliggende perceel, oorspronkelijk weiland, is door de huidige bewoner deels omgevormd naar natuur. Het oorspronkelijke weiland is afwisselend beplant met vogelbosjes en bloemrijke veldjes, enkele poelen completeren het geheel. De invloed op de flora en fauna is verrassend. De weelderige begroeiing is een habitat voor zeldzame vogelsoorten. Op dit moment houden Shetlanders in de tussenliggende weilandjes, de overtollige begroeiing in toom. De weilandjes zijn geschikt voor het houden van paarden. Er is een paardenstal met twee boxen.



In het bos bevindt zich een natuurlijk vennetje omringd door eeuwenoude inheemse bomen. Een tweetal beuken met een omtrek van 4,30 m domineren dit eeuwenoude gebied. Een paradijs voor diverse soorten spechten en ook de bosuil broedt hier jaarlijks. Het gebied is, ook met groot materieel, bereikbaar via een fietspad met recht van overpad, en

een tweede toegangsweg naar de woning.



Voor geïnteresseerden is het ook mogelijk om op de onderdelen separaat te bieden: indien u verliefd bent geworden op de woning met rondom gelegen tuin (perceel zal dat ca. 6300 m2 bedragen) en het natuurgebied, weiland en bos teveel van het goede vindt, is eigenaar bereidt de woning met dus ca. 17.000 m2 minder grond aan u te verkopen. Prijsvaststelling zal dan in overleg plaatsvinden. Verkoop van natuurgebied, weiland en bos zal alleen plaatsvinden zodra de woning is verkocht.

Kenmerken

Woonoppervlakte
480
Perceeloppervlakte
22947
Inhoud
1637
Bouwjaar
1968
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Warmtepomp
Warm water
Cv ketel, Elektrische boiler eigendom
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (0492-661884) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (0492-661 884) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (0492-661 884) voor meer informatie over dit object