Plan bezichtigingBel makelaar

De Planckweg 25

Verkocht
Excellent
Slenaken
€ 2.000.000 k.k.
80071
 m²
420
 m²
Landhuis
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Voor een heus wijndomein hoeft u echt niet naar Frankrijk! Wij bieden dit fantastisch wijndomein op 8 ha. in Zuid-Limburg te koop aan, met de mogelijkheid om meer grond bij te kopen. Deze unieke plek met een onbeperkt uitzicht over wijngaard, landerijen en bossen, omvat een landhuis met allure, diverse wijnkelders, (bij)gebouwen en wijngaarden. Het open, ruimtelijk en onder architectuur gerealiseerd complex heeft uiteenlopende gebruiksmogelijkheden. Dit complex is niet alleen omvangrijk in zijn mogelijkheden maar ook door de omvang van het aansluitend gelegen perceel van meer dan 8 hectare. Het geheel is eventueel ook beschikbaar als NSW landgoed.

Algemeen
Inhoud woning : circa 1.500 m³
Inhoud bedrijfsgedeelte : circa 2.350 m³
Gebruiksoppervlakte woning : circa 420 m²
Gebruiksoppervlakte bedrijf : circa 830 m²

Voorzieningen en installaties
Elektriciteit : voldoende groepen aanwezig, dag-/nachtmeter, krachtstroom en zonnepanelen
Water- en gasaansluiting : aanwezig (gasaansluiting d.m.v. propaantank)
Riolering : middels eigen installatie v.v. bezinkingsbassins
TV aansluiting : via schotelantenne
Internet : wifi-installatie door het hele pand (m.u.v. wijnkelder)
Kozijnen : aluminium kozijnen
Isolatie : dubbel glas/dakisolatie/vloerisolatie/spouwmuren
Energielabel : A
Centrale verwarming : via twee gasgestookte cv-ketels uit 2010
Warm watervoorziening : middels cv-ketel en zonneboiler
Mechanische ventilatie : aanwezig op badkamer/keuken/toilet/bedrijfsmatig gedeelte
Alarminstallatie : aanwezig en regelbaar middels verschillende zones

Omschrijving
De charme van het landelijke leven en modern wooncomfort komen hier samen. In 2010 is dit complex gebouwd met zorg en aandacht. In u-vorm ligt het complex ingebed in het geaccidenteerde perceel met twee kopse voorgevels die worden verbonden aan de achterzijde door een twee-laags dakterras. Door het recente bouwjaar is het object volledig geïsoleerd en duurzaam gebouwd met o.a. zonnepanelen en zonneboiler. In het linkergedeelte is het woonhuis gesitueerd en in het rechtergedeelte de bedrijfsmatige ruimtes, deze twee gedeelten worden inpandig door de garage met elkaar verbonden. Middels twee bekiezelde op- en afritten met elektrische toegangspoorten is het object toegankelijk. Eén op- en afrit biedt toegang aan het souterrain en kan worden gebruikt door vrachtwagens.
Het object is geheel voorzien van vloerverwarming, welke per ruimte separaat kan worden bediend, een doorlopende antraciete tegelvloer en glad gestucte wandafwerking. Het complex biedt ruimte aan een riante woonkamer, grote studeerkamer met bibliotheek, twee keukens, bijkeuken, dubbele garage, 4 slaapkamers, 5 badkamers, 10 toiletten, 4 multifunctionele ruimtes, kantine en is geheel onderkelderd. Op het complex ligt een 100 jaar oude schuur. Verder zijn er vier terrassen voorzien van bankirai houtenplanken, waarvan één gesitueerd op het zuiden aangrenzend aan het bedrijfsgedeelte en één aan het woonhuis gelegen. Beide terrassen kunnen met windschermen worden omsloten.

Souterrain
Het gehele object is voorzien van een souterrain (wijnkelder) met een oppervlakte van ca. 350 m² en een inpandige hoogte van 3,5 meter. Het woonhuis heeft een privé kelder, welke alleen toegankelijk is vanuit de woning. Het bedrijfsmatig gedeelte is zowel inpandig als middels de op- en afrit toegankelijk. In de huidige bedrijfsvoering is deze ruimte ingericht voor vinificatie van eigen wijnen op professionele schaal. Vanuit dit oogpunt is het souterrain aan drie-zijde ondergronds gebouwd om een constante temperatuur te realiseren door gebruik te maken van de ondergrondse koelte. Voor het verrichten van de werkzaamheden is er krachtstroom en een machinale ventilatiesysteem aanwezig. De volledige ruimte is voorzien van een gevlinderde betonvloer met draingoten. Een elektrische sectionaalpoort aan de achterzijde van het object maakt het mogelijk met vrachtwagens deze ruimte te bereiken. Daarnaast is er een kantineruimte (ca. 15 m²) ingericht met een keuken voorzien van magnetron, koelkast en diepvriesvak, vaatwasser en een badkamer met douche en separaat toilet.

Woonhuis
Begane grond
Twee dubbele openslaande deuren aan de voorzijde van het object geven toegang aan de twee centrale entrees met imposante vides. Deze vides verbinden de verdiepingen en trappartijen op speelse wijze met elkaar.
Middels de centrale entree van het woonhuis is zowel de woonkamer, toilet, keuken en trappartij naar de verdieping en souterrain toegankelijk. De woonkamer van 65 m² biedt zicht op de eigen wijngaard en het landelijke landschap door raampartijen die tot vloerniveau reiken. De openhaard geeft de woonkamer een tweedeling met sfeervolle plekken en een zit- en eethoek. Daarnaast is het privé terras, alsook het centrale dakterras vanuit de woonkamer bereikbaar.
De keuken (ca. 24 m²) heeft een u-opstelling met greeploze onder- en bovenkasten en de navolgende inbouwapparatuur, inductiekookplaat, afzuigkap, oven, magnetron, vaatwasser, koelkast, diepvries en een kunststoffen werkblad. Via de keuken is de bijkeuken (ca. 8 m²) bereikbaar welke eveneens is voorzien van een keukenopstelling met onderkasten, kunststof werkblad, spoelbak en magnetron. Vervolgens biedt de bijkeuken toegang aan de garage voorzien van twee elektrische sectionaalpoorten, krachtstroom en een oppervlakte heeft van ca. 40 m². De garage dient tevens als inpandige verbinding tussen het woonhuis en bedrijfsgedeelte.

Verdieping
De overloop (ca. 17 m²) van de verdieping biedt toegang aan de studeerkamer/kantoor, twee slaapkamers ieder met badkamer ensuite, separaat toilet en wasruimte. De studeerkantoor (ca. 37 m²) is aan de achterzijde gelegen met fraai uitzicht over het domein en is voorzien van een gashaard en zonnescreens. De ruimste slaapkamer (ca. 22 m²) met badkamer ensuite is voorzien van een inloopkast, airco en heeft toegang tot het centrale balkon. De geheel betegelde badkamer (ca. 9 m²) heeft een ruime inloopdouche, dubbele wasbakken, wandcloset en handdoekradiator. De tweede slaapkamer heeft een oppervlakte van ca. 20 m² en een betegelde badkamer (ca.6 m²) met ligbad (incl. douchehoek), wastafelmeubel en wandcloset. De wasruimte heeft een oppervlakte van 6 m² en witgoedaansluitingen.

Zolder
Het woonhuis beschikt over een tweede verdieping, hier bevinden zich twee slaapkamers, een toilet, een badkamer, een berging (5 m²) en de technische ruimte.
De slaapkamers hebben een respectievelijke oppervlakte van 20 en 14 m². De volledig betegelde badkamer (ca. 5 m²) is voorzien van een inloopdouche, wastafel en wandcloset. In de technische ruimte (ca. 6 m²) is de cv-installatie en mechanische ventilatie units van het woonhuis opgesteld.

Bedrijfsgedeelte
Begane grond
De centrale entree (ca. 26 m²) van het bedrijfsgedeelte geeft toegang aan het proeflokaal, de toiletgroep en trapopgang naar de verdieping en het souterrain. De openslaande hardglazen taatsdeuren en de vele raampartijen geven een licht en ruimtelijk gevoel. Het proeflokaal heeft een oppervlakte van ca. 47 m² en is voorzien van akoestische panelen, vloer contactdozen en een aansluiting om een gashaard te realiseren. Vanuit het proeflokaal is het centrale dakterras en het terras, welke gelegen is op het zuiden, beide voorzien van inbouwspots en heater, bereikbaar. Een aangrenzende keuken (ca. 6 m²) voorziet aan twee zijden een lijn-opstelling onderkasten met een kunststof werkblad, deels bovenkasten en de volgende Miele inbouwapparatuur, koelkast, 2-pits inductiekookplaat, dubbele spoelbak, combi oven – magnetron en een professionele horeca vaatwasser. Vanuit deze keuken is de garage (woonhuis) bereikbaar. De toiletgroep van 9 m² bestaat uit twee separate toiletten en in het tussenportaal twee wastafels.

Verdieping
Op de verdiepingsvloer van het bedrijfsgedeelte zijn drie multifunctionele ruimtes, een toilet, een badkamer en de technische ruimte gesitueerd. De multifunctionele ruimtes hebben een oppervlakte van respectievelijk 47, 20 en 6 m² en zijn voorzien van akoestische panelen en vloer contactdozen. Alle bieden zicht over het groene landschap. De betegelde badkamer (ca. 4 m²) heeft een douche, wastafel en wandcloset. Tevens is er een separaat gastentoilet op deze verdieping gelegen. In de technische ruimte (ca. 3 m²) is de cv-installatie van het bedrijfsgedeelte en de mechanische installatie geïnstalleerd.

Schuur en weiland
Op het perceel is een solitaire schuur gelegen van 15 x 11 meter, welke momenteel dient als stalling voor diverse machines ten behoeve van de wijngaard.
De schuur is opgetrokken uit bakstenen buitenmuren, houten spanten dakconstructie gedekt met dakpannen.
Het perceel van 8.00.71 hectare loopt over in de Belgische en Nederlandse aangrenzende bossen.

Bestemmingsplan
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ van de gemeente Gulpen - Wittem. Binnen dit bestemmingsplan heeft het object momenteel de enkelbestemming ‘Agrarisch-Bedrijf’ en de dubbelbestemmingen ‘Waarde-Archeologie’, ‘Waarde-Cultuurhistorie’, ‘Waarde-Ecologie’
en ‘Waarde-Landschapselement’. Tevens zijn er de gebiedsaanduidingen ‘Milieuzone-Bodembeschermingsgebied’ en ‘POG’.

Ligging
In een van de zuidelijkste plaatsen van Nederland op de grens met België is dit object in het dorp Slenaken gesitueerd. Het dorp Slenaken is gelegen in de Zuid-Limburgse gemeente Gulpen – Wittem. Deze gemeente wordt gekenmerkt door het glooiende landschap en het platteland met diverse dorpen en gehuchten.

Kenmerken

Woonoppervlakte
420
Perceeloppervlakte
80071
Inhoud
1500
Bouwjaar
2010
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel, Zonneboiler
Garage
Inpandig
Schuur
Ligging
Vrij uitzicht, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (045 - 575 32 55) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object