Plan bezichtigingBel makelaar

Voert 18 a

Verkocht
Excellent
BERGEN (NH)
Op aanvraag
28610
 m²
360
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Op een verborgen plek midden tussen de landerijen, op fietsafstand van Bergen aan zee en het Bergse bos, ligt deze grote stolpboerderij met meerdere bijgebouwen. Dit geheel kent veel privacy, mede door de eigen oprit van ca. 65 meter. De stolpboerderij stamt uit het jaar 1918, tot het jaar 2005 was het nog traditioneel in gebruik door een boer. De ateliers van nu waren des tijds de koestallen. In 2007 is de stolpboerderij in handen gekomen van een kunstliefhebber. Alle bijgebouwen werden omgetoverd tot expositieruimtes welke in gebruik zijn genomen door verschillende kunstenaars om hun werken te creëren en exposeren. Het steeds wisselende licht, de prachtige Hollandse wolkenluchten en de uitgestrekte weilanden zijn zowel voor kunstenaar als bezoeker een bron van inspiratie. Deze kunstenaars zullen hun ruimte per 1 januari 2022 verlaten.
De stolp bestaat nu uit een expositiehal, een keuken en een kleine woning welke is voorzien van een basic keuken, slaapkamer en badkamer. Het mooiste van deze woning is het uitzicht en het optimale gevoel van rust wat je op deze plek ervaart. Het linker bijgebouw (de oude stallen) bestaat nu uit drie ateliers. Allemaal deels geïsoleerd en voorzien van centrale verwarming, water en een klein keukenblokje. Het rechter bijgebouw is in 2011 compleet verbouwd. Voorzien van nieuwe dakpannen en ramen, vloerverwarming, compleet geïsoleerd en er is een toiletgroep gecreëerd en ontworpen door de kunstenaars zelf. In 2015 is er nog een laatste atelier aangebouwd met een schuurtje. Door de vele raampartijen in de verschillende ruimtes heeft u altijd en overal prachtig uitzicht op de beeldentuin en de weilanden.
Voor paardenliefhebbers is dit object ook interessant, het bestemmingsplan laat met een omgevingsvergunning een paardenbak toe. Meer informatie met betrekking tot de bestemming kunt u op onze website vinden.

Deze plek ademt kunst, cultuur en natuur. Bent u toevallig een liefhebber van deze ingrediënten?
Dan nodigen wij u graag uit om deze inspirerende plek te komen bekijken.

Perceeloppervlakte: 28.610 m²
Inhoud: ca. 2.511 m³
Woonoppervlakte: 360 m²
Bijgebouw links: ca. 130 m²
Bijgebouw rechts: ca. 175 m²
Bouwjaar: 1918

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
360
Perceeloppervlakte
28610
Inhoud
2511
Bouwjaar
1918
Extra ruimte
194
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
1
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Grotendeels dubbelglas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Livingstone: unieke, vrijstaande huizen in elke stijl
Sinds 1983 realiseert Livingstone droomhuizen. Vroeger waren dit met name cataloguswoningen. Maar dit concept is inmiddels volledig losgelaten. Livingstone maakt nu alleen nog unieke, op maat gemaakte woningen. In elke stijl. Van strak modern tot landelijk klassiek.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
No items found.
No items found.