Plan bezichtigingBel makelaar

Heikantstraat (Kavel 1) links 0 ong

Verkocht onder voorbehoud
Excellent
Someren
€ 365.000 k.k.
0
 m²
 m²
No items found.

Object omschrijving

Bouw nu uw droomhuis op dit ruime perceel. De omzetting naar de bestemming “wonen” zal naar verwachting in het voorjaar 2021 zijn gerealiseerd. De ontwikkelingskosten ter verkrijging van de onherroepelijke bestemming wonen zijn geheel voor rekening van verkoper.BIJZONDERHEDEN

- De kavels worden ontwikkeld door de sanering van de tegenover liggende varkenshouderij,

- Op een prachtige landelijke locatie in het recreatiegebied ''De Heihorsten'',

- Vrijstaand wonen met veel privacy en ruimte,

- Voor de bouwmogelijkheden, zie bijgaande regels,

- U kiest zelf uw architect en aannemer uit. Ook hierin kunnen wij adviseren.ALGEMEEN

De kavels liggen aan een rustige doorlopende woonstraat buiten de bebouwde kom van Someren. Alle voorzieningen en centra op acceptabele afstand. Kadastraal bekend als gemeente Someren, sectie R nummer 30 gedeeltelijk. De kavel heeft een frontbreedte (aan de straatkant) van ca. 35 meter. De diepte is ca. 60 meter. Opsplitsing in kleinere percelen is niet mogelijk, er mogen maar 2 vrijstaande woningen met bijgebouwen gebouwd worden.De kavels liggen in recreatie gebied ''de Heihorsten'', met 70 ha nieuwe natuur en 50 ha recreatie op loopafstand, maar ook:

- Boscafé de Soete Inval Someren,

- Bungalowpark De Heihorsten,

- Golfbaan ''De Swinkelsche'',

- Camping ''De Kuilen'',

- Manege ''Het Keelven'',

- Recreatie ''Het Gat van Roels'',

- Luxe recreatiewoningen in Park Somerdaal,

- Landgoederen.Woning: inhoud maximaal 900 m³ (exclusief kelder), dakhelling tussen 20 en 60 graden, goothoogte maximaal 6 meter, bouwhoogte maximaal 10 meter. Afstand zijdelingse perceelgrens 8 meter of meer. Afstand as van de weg 15 meter of meer.Bijgebouw en aan- en uitbouwen: oppervlakte maximaal 150 m², goothoogte maximaal 3 meter, nokhoogte maximaal 5,5 meter. Afstand as van de weg 15 meter of meer. Afstand zijdelingse bestemmingsgrens 5 meter of meer.ALGEMEEN

Via ons kantoor hebben wij doorlopend bouwkavels in de verkoop. Binnen de kaders van de regels en voorschriften kunt u uw nieuw te bouwen woonhuis naar eigen inzicht ontwerpen en realiseren. Belangrijk hierbij is dat de woningen aansluiten bij de omgeving en het beeldkwaliteitsplan. Via onze relaties kunnen wij u een aantal visuele mogelijkheden tonen, met prijsindicatie, uitgaande van verschillende stijlen, zoals klassiek, landelijk, modern en traditioneel.

Ook hebben wij voor u enkele woningen (in boerderijstijl) in beeld gebracht.Enerzijds is het voor een koper dikwijls moeilijk in te schatten wat de mogelijkheden op een locatie zijn en anderzijds, nog belangrijker, wat is of wordt het totale prijskaartje. Ook is er een tendens dat banken enkel voor een kavel + bouwplan een hypotheek willen verstrekken en niet meer voor een losse bouwkavel. Vanzelfsprekend maken wij graag een afspraak om alles nader toe te lichten en u te adviseren over de vervolgstappen.De Ruimte voor Ruimte woningen dienen te passen binnen de stedenbouwkundige structuur in de omgeving van de locatie Heikantstraat ong.. In de notitie 'Stedenbouwkundig advies Heikantstraat' is het volgende vermeld over de stedenbouwkundige inpassing:

- De woningen zijn zo gesitueerd dat het straatbeeld divers blijft met woningen en bijgebouwen.

- Alle woningen hebben zowel aan de voor- als achterkant zicht op het landschap.

- Kenmerkende grote vista's blijven behouden.

- Het boerenerf principe past binnen het agrarsche landschap.Wij kunnen ons voorstellen dat de woningen niet alleen verschillend zijn door de kapvorm en rooilijn. door verschillende materialen te gebruiken zoals bijvoorbeeld steen en hout, kan de sfeer van een boerenerf met woning en schuur benadrukken.De woningen mogen een inhoud hebben van maximaal 900 m3 (exclusief aangebouwde bijgebouwen) met daarbij al dan niet aangebouwde bijgebouwen met een oppervlakte van maximaal 150 m2. Gelet op de woningen in de directie omgeving van de locatie Heikantstraat ong., mogen de Ruimte voor Ruimte woningen een goothoogte hebben van 6 meter en een nokhoogt van 10 meter.Het voorkeursmodel van LOS stadomland gaat uit van een boerenerfmodel. Zoals aangegeven, dient door verschillend materiaalgebruik het principe van het boerenerfmodel met schuur en woning tot uiting te komen.De boerderijwoning is met de lange gevel op de weg georiënteerd. De boerderijwoning wordt bij voorkeur grotendeels in steen uitgevoerd. De woning wordt gedekt met een rieten- en/of pannendak en kent een gedetaillerde afwerking (luiken, rollagen, roedes etc.).De schuurwoning heeft een eenvoudige rechthoekige hoofdvorm en is dwars op de weg gepositioneerd. De schuurwoning mag niet gedekt worden met riet en wordt bij voorkeur niet (geheel) uitgevoerd in steen. Ook kent de schuurwoning een sobere afwerking zonder veel details.

Kenmerken

Woonoppervlakte
Perceeloppervlakte
0
Inhoud
0
Bouwjaar
Extra ruimte
Aantal verdiepingen
0
Aantal slaapkamers
0
Isolatie
Verwarming
Warm water
Garage
Geen garage
Schuur
Geen schuur
Ligging
Aan rustige weg, Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord

‘Goede voorbereiding is het halve werk’

Onder de naam Highstate projectbegeleiding bundelen Monique Goossens en Wiljan Jansen hun krachten in het adviesconcept voor het bouwen en verbouwen van huizen.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (040-7820849) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (0492-661 884) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (0492-661 884) voor meer informatie over dit object
No items found.
No items found.