Plan bezichtigingBel makelaar

Legert 19

Verkocht
Excellent
Swolgen
€ 675.000 k.k.
19205
 m²
152
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

In omgeving met veel natuur gelegen vrijstaande woning met schuurtjes met weiland.



Kenmerken

Woning:

ca 152 m2 gebruiksoppervlakte wonen

ca 48 m2 overige inpandige ruimte.

ca 775 m3 inhoud

Bijgebouwen:

ca 90 m2 garage/hobbyruimte:

ca 465 m2 totaal oppervlakte van drie overige schuurtjes

Perceel:

Ca 1.92.05 ha



Perspectieven:

1. Vrij wonen nabij natuurgebied in ontwikkeling tussen dorp en Maas

2. Paarden aan huis. Een omgevingsvergunning kan omgezet worden naar ca 7 paarden. Met volop ruimte voor stallen in de bijgebouwen. Het perceel is met 1,9 ha lekker ruim. En volop uitrijmogelijkheden vanaf huis. En door de ligging in paardenregio "De Peelbergen" zijn er volop faciliteiten voor professionele paardenhouders in de directe omgeving.

3. Activiteiten aan huis. De ligging is vrij, prikkelarm en inspirerend. En de ontsluiting is goed. Door de royale ruimte in woning (ca 200 m2 gebruiksoppervlakte) met bijgebouwen (totaal ca 550 m2) is er volop ruimte voor activiteiten aan huis. Zowel met dieren, als voor praktijk of beroep aan huis. Of recreatief.



Ligging en omgeving

De vrijstaande woning is gelegen in Swolgen, een gezellig dorp in gemeente Horst aan de Maas, op ca 1 km buiten het dorp. En op loopafstand van Maaspark Ooijen-Wanssum. Met een oude Maasmeander, hoogwatergeul, diverse plassen, wandelroutes en natuurontwikkeling. Op- en afrit nr 10 Horst Noord van snelweg A73 is gelegen op slechts ca 5 autominuten.



Omschrijving

Een knusse duurzame woning met volop privacy! Mocht u via de voordeur komen, dan loopt u via een authentieke tegelvloer in de hal aar de woonkeuken. Vanaf hier hebt u direct zicht op de achtertuin met vijver. De inrichting is compleet met o.a. inductie kookplaat, close-in boiler koelkast en combimagnetron. Plus kelder. De woonkamer met schouw met houtkachel is gezellig licht. Via de achterhal met toilet is de kantoor-/hobbyruimte bereikbaar. Met een 2e vaste trap. De inpandige garage is voorzien van een electrische overheaddeur.



Op de verdieping zijn 3 slaapkamers met inbouwkasten plus een nette badkamer met ligbad, inloopdouche, toilet en badmeubel. Boven het kantoor is een apart bereikbare 4e slaap-/hobbykamer met eigen opgang. De vliering is in gebruik voor opslag.



De woning is comfortabel uitgerust met zowel een houtkachel, als cv met vloerverwarming onder de gebruikersvriendelijke pvc-vloer.



Voor zowel winterse kou als zomerse hitte zijn alle ramen in het voorhuis uitgerust met rolluiken.



Hobbyruimte

In de tuin is een hobbyruimte met dubbele garage, werkplaats en knusse overkapping met fraaie houten gebinten aanwezig. Voor het gezellig vertoeven in de avondzon. Hierlangs ligt een gemetselde vijver (ca 23 m3) met waterzuiveringsinstallatie voor de vissen.



Vrijstaande schuurtjes

In het weiland zijn drie vrijstaande schuurtjes aanwezig. Deze zijn gebouwd van steen en met pannen gedekt. In gebruik als schapenstal, opslag en paardenstal.



Bijzonderheden:

- De woning uit 1958, uitgebouwd in 1985, is extra duurzaam door een goede (na-)isolatie van zowel vloer, spouw,

kunststof kozijnen als glas. Het dak van het voorhuis beschikt over eterniet dakbeschot en de 2e verdiepingsvloer is

van beton. De houtkachel en 20 zonnepanelen geven een minimale energienota aan de gebruikers!

- De hobbyruimte / garage is toegankelijk via een gezamenlijke toegangsweg. Via erfdienstbaarheden is zowel deze toegang geregeld, als dat de buurman op nr 21 toegang wordt verschaft.

- De garage is gedekt met abc-golfplaten en 20 zonnepanelen.

- Een voormalig slootje door een gedeelte van het glooiende perceel is in eigendom bij het Waterschap. Het gebruik ligt bij de huidige eigenaar voor zijn schapen. Alleen bij extreme regenval staat hier water.

- Op de locatie rust een omgevingsvergunning voor het houden van 55 schapen (ca 38 kg NH3). Deze is om te zetten naar ca 7 volwassen paarden.

- De cv installatie is een Nefit HR combi-ketel uit 2017.



Heeft u interesse in deze vrijstaande woning dan kunt u zich voor koop richten tot ons kantoor te Helmond.



Buitenstate Makelaars: specialisten in landelijk wonen. Met onze kennis en expertise van het buitengebied staan wij graag voor u klaar bij de koop of verkoop van uw landelijk gelegen woonboerderij, villa of vrijstaande woning! www.buitenstate.nl

Kenmerken

Woonoppervlakte
152
Perceeloppervlakte
19205
Inhoud
775
Bouwjaar
1958
Extra ruimte
48
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming geheel, Houtkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand steen, Inpandig
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (0492-661884) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (0492-661 884) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs (0492-661 884) voor meer informatie over dit object