Plan bezichtigingBel makelaar

Nijstad 13

Beschikbaar
Excellent
Hoogeveen
€ 625.000 k.k.
25000
 m²
94
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Landelijk gelegen paardenobject net buiten Hoogeveen…Op een aantrekkelijke, landelijke locatie, aan het vaarwater van de Hoogeveensche Vaart, net buiten Hoogeveen, op korte afstand van de natuur met mooie bossen en stuifzandgebieden, traditioneel gebouwde , riet gedekte, VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ (bouwjaar 1905) met riant, nog te verbouwden achterhuis (ca. 214 m²). Dit paardenobject (bestemming: Agrarisch) bieden wij aan op een riante kavel van 2,5 hectare (eventueel meer grond bij te kopen).Rondom de te moderniseren boerderij ligt een ruim erf, een paddock en een riant weiland. Dit is met recht een paardenobject te noemen! Op het ruime perceel staan diverse bijgebouwen, waaronder een vrijstaande werktuigenberging, een schuilstal (met mestkelder) en een vrijstaande (paarden-) schuur met 8 paardenboxen. De paardenschuur is ideaal om zelf te gebruiken of in combinatie met pensionstalling. De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van buitenritten per paard…. De bijgebouwen verkeren deels in mindere staat en kunnen met een opknapbeurt wel een tijd mee.Het woonhuis is eenvoudig uitgevoerd, maar wel bewoonbaar….! Het achterhuis met een oppervlakte van 214 m², is ingedeeld als 2 rijige aanbindstal met middenpad. Het achterhuis is voorzien van origineel gebintenwerk.Dit object staat echt op een mooie locatie. Buiten wonen met natuur op korte afstand, maar ook heel dichtbij alle voorzieningen! De bushalte ligt op loopafstand, maar ook Recreatiegebied Nijstad (met strand, restaurant en sportvoorzieningen) is af te lopen… Hoogeveen biedt uitstekende voorzieningen op het gebied van sport, verenigingen, basis- en voortgezet onderwijs. Er is een goede ontsluiting naar de autosnelwegen A28, binnen 5 minuten is de op-/afrit te bereiken.Heerlijk genieten van het buiten wonen, maar alle gemakken van “de stad” binnen handbereik…Indeling:Begane grond:

Zijentree met hal, meterkast en toilet met fontein. Badkamer met wastafel, douchehoek en witgoedaansluiting. Gezellige woonkeuken (ca. 13 m²) met donker eiken keukeninrichting, inbouwkast en toegang tot de kelder (onder de opkamer). Straatgerichte woonkamer (ca. 22 m²) met vrij uitzicht over de landerijen en de Hoogeveensche Vaart. De woonkamer is voorzien van veel kastruimte en een opkamer (ca. 7,5 m²).1e Verdieping:

Trapopgang vanuit de woonkamer. Overloop met inloopkast. 2 Slaapkamer van respectievelijk ca. 8 m².Algemeen:

Bouwjaar: 1905,

Kaveloppervlakte ca. 25.000 m² (deelperceel en eventueel meer grond bij te kopen).

Woonoppervlakte ca. 94 m², overige inpandige ruimte ca. 214 m², gebouwgebonden buitenruimte ca. 0 m², externe buitenruimte ca. 462 m², inhoud ca. 1480 m³,

Bouwaard: De gevels van de woning zijn opgetrokken in steens metselwerk. De kozijnen zijn uitgevoerd in hout. De beglazing op de begane grond is grotendeels uitgevoerd in isolatieglas. De verdieping is uitgevoerd in enkele beglazing. De begane grondvloer is grotendeels uitgevoerd in hout en gedeeltelijk in beton. De verdiepingsvloer is uitgevoerd in hout. Het dak bestaat uit een sporenkap met riet,

De woning is bijna niet geïsoleerd,

Verwarming en warmwater door middel van HR Combiketel, bouwjaar 2012,

Een gaskachel in de woonkamer,Cultuurgrond:

Grondsoort: Het betreft goede vochthoudende zandgrond en is geschikt als grasland,

Op de bodemkaart van Nederland is de grond gedeeltelijk aangegeven als Veldpodzolgronden met leemarm en zwak lemig fijn zand en gedeeltelijk als Beekeerdgronden met lemig fijn zand.Bestemming/ mogelijkheden:

De woonboerderij heeft een agrarische bestemming en zal gebruikt moeten worden voor agrarische doeleinden. Wilt of kunt u dat niet dan moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. Hiervoor kunt u via een gemeentelijke procedure een bestemmingsplanwijziging indienen om de bestemming aan te passen naar “Wonen-Voormalige boerderijpanden”. Let wel, deze procedure kost wel tijd en geld.

Het geheel biedt misschien ook wel mogelijkheden voor ruimte-voor-ruimteregeling (d.w.z. slopen in ruil voor een bouwkavel). Interessant voor diegene die daar tijd, geld en energie in wil steken!Financiering:

Het is afhankelijk van uw eigen financiële situatie of u een financiering voor dit object kunt krijgen. Omdat dit object een agrarische bestemming heeft zullen veel geldverstrekkers u geen geld verstrekken. U krijgt ook geen NWWI-taxatie rapport. Deze boerderij is wel te financieren maar veel lastiger dan woningen met een woonbestemming. Houdt er ook rekening mee dat geldverstrekkers vrijwel nooit 100% van de koopsom financieren.

Kenmerken

Woonoppervlakte
94
Perceeloppervlakte
25000
Inhoud
1480
Bouwjaar
1905
Extra ruimte
214
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Gaskachels
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan drukke weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Aan vaarwater, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
8
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Alderik Vos Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Alderik Vos Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Alderik Vos Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object