Plan bezichtigingBel makelaar

Eemster 25

Verkocht
Excellent
Dwingeloo
€ 750.000 k.k.
9210
 m²
150
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Op een mooie locatie in het rustieke buitengebied van Dwingeloo, in de kern van het buurtschap Eemster, staat deze prachtige RIJKSMONUMENTALE WOONBOERDERIJ met WEILAND op een mooie kavel van ca. 9.210 m².Het betreft hier een karakteristieke boerderij welke is aangemerkt als Rijksmonument met omschrijving:

“Boerderij gebouwd rond 1890 volgens het hallehuistype in een ambachtelijk traditionele stijl. De boerderij ligt evenwijdig aan de doorgaande weg en heeft een sobere erfinrichting bestaande uit kei- en klinkerbestrating, een beukenhaag en enkele linden”.Het prachtige Dwingeloo ligt op ongeveer 4 km afstand. In Dwingeloo zijn diverse voorzieningen, zoals een 2-tal supermarkten, bakkerij, slagerij, restaurants, cafés, een medisch centrum, een open lucht zwembad, manege, diverse sportfaciliteiten (voetbal, volleybal, rugby, tennis enz.) en in de nabije omgeving zijn o.a. het Nationaal Park Dwingelderveld en recreatiegebied “Het Blauwe Meer” gesitueerd.Indeling:

Begane grond:

Riante entree voorzien van prachtige plavuizen. Ruime keuken met uitzicht op de achterliggende tuin en voorzien van vaatwasser, dubbele spoelbak, de ouderwetse “witjes” en een natuurstenen aanrechtblad. Vanuit de keuken zijn de kelder en de opkamer te bereiken. Ruime woonkamer aan de voorzijde met o.a. fraai balkenplafond, houten vloerdelen en trap naar de opkamer. Ruime voorkamer. Bijkeuken/achterentree voorzien van de ouderwetse “witjes” en natuurstenen aanrechtblad, hier zijn ook de wasmachine-aansluiting en de CV-ketel gesitueerd. Badkamer met inloopdouche, vaste wastafel en toilet. Slaapkamer met walk-in-closet. Toilet met fontein. En dan de fantastische riante deel met veel bergruimte, de baanderdeuren en de trapopgang naar de eerste verdieping. Aan de achterzijde van de boerderij bevindt zich een 2e riante bergruimte.1e verdieping:

Bergzolder over de gehele boerderij.Algemeen:

Bouwjaar: ca. 1890,

Kaveloppervlakte ca. 9.210 m²,

Woonoppervlakte ca. 150 m², overige inpandige ruimte ca. 304 m², gebouwgebonden buitenruimte ca. 0 m², externe buitenruimte ca. 0 m², inhoud ca. 1850 m³,

Bouwaard: de buitengevels zijn opgetrokken in metselwerk, de kozijnen zijn uitgevoerd in hout met enkele beglazing. De vloeren van de begane grond is deels in hout en deels in beton uitgevoerd, de vloer van de verdieping is uitgevoerd in hout. Het dak bestaat uit een klein gedeelte (voorzijde) pannendekking en het overgrote deel een sporen kap met rieten dakbedekking.

De woning is niet geïsoleerd,

Verwarming en warmwatervoorziening door middel van CV-HR ketel, Daalderop,

bouwjaar 2010,

N.B. De akte van levering dient plaats te vinden bij Varekamp Notariaat te Dwingeloo.Monumenten.nl:

Boerderij gebaseerd op een constructie van ankerbalkgebinten en in baksteen opgetrokken. Grotendeels door riet gedekt, voorste deel woonhuis met (geglazuurde) hollandse pannen. Uilebord in achterste schild. Woonhuis met gepleisterde plint, licht getoogde zesruits schuifvensters met hardstenen vensterbanken, geprofileerde gootlijst en windveer. Zuidgevel met toegangsdeur met levensboom in bovenlicht, aan weerskanten twee vensters. Asymmetrische voorgevel met twee zesruits vensters en vierruits zolderramen. Noordgevel met keldervenster. Achterhuis voorzien van mestdeuren en halfronde gietijzeren stalvensters, in de zuidgevel een opgeklampte deur met tweeruits bovenlicht en in de sprong een gietijzeren rondvenster, diepliggende baanderdeur met strook bovenlichten en een wagendeur.Waardering

Boerderij van cultuurhistorisch en architectuurhistorisch belang vanwege het in hoofdvorm gave type alsmede vanwege de vormgeving en het materiaalgebruik.

Kenmerken

Woonoppervlakte
150
Perceeloppervlakte
9210
Inhoud
1850
Bouwjaar
1890
Extra ruimte
304
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
1
Isolatie
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Geen schuur
Ligging
Vrij uitzicht, Open ligging, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord

Livingstone: unieke, vrijstaande huizen in elke stijl

Sinds 1983 realiseert Livingstone droomhuizen. Vroeger waren dit met name cataloguswoningen. Maar dit concept is inmiddels volledig losgelaten. Livingstone maakt nu alleen nog unieke, op maat gemaakte woningen. In elke stijl. Van strak modern tot landelijk klassiek.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Roelof Berg Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Roelof Berg Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Roelof Berg Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object
No items found.
No items found.