Plan bezichtigingBel makelaar

Van Helomaweg 27

Onder bod
Excellent
Havelte
€ 867.000 k.k.
29615
 m²
186
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Het betreft hier een karakteristieke boerderij welke is aangemerkt als Rijks monument met omschrijving “ Boerderij met tegeltableaux in woonkeuken, een groot aantal veelkleurige tegeltableaux en ankerjaartal 1817” De boerderij met grote vrijstaande kapschuur en vrijstaand stookhok is gelegen op een schitterende landelijke locatie met monumentale bomen, aan de rand van Havelte en weiland wat hoger is gelegen en derhalve zeer geschikt voor het houden van paarden en/of andere hobbydieren. De kavel is bijna 3 hectare. De boerderij is sterk gedateerd.Havelte is een levendig dorp gelegen aan de Drentse Hoofdvaart met snelle en goede uitvalswegen zowel naar het noorden A32 (Assen en Groningen) als naar het zuiden A28 (Meppel en Zwolle) en goede bereikbaarheid via spoorlijn met stations in Meppel en Steenwijk. De mogelijkheden in en om Havelte zijn enorm: een uitdagende 18-hole golfbaan, openluchtzwembad, openluchttheater, paardrijd faciliteiten, tennisbaan e.d. Voor de natuurliefhebber zijn er volop mogelijkheden in het “Holtingerveld”, een prachtig gebied aan de rand van Havelte met , prachtige bossen, heidevelden en de unieke hunebedden van Havelte. Hier vindt men uitgebreide wandelmogelijkheden, fietspaden en a.t.b. routes.Indeling:

Begane grond:

Hal 6 m², woonkamer ca. 34 m², opkamer ca. 19 m² met inbouwkastruimte, keuken ca. 27 m² met gedateerd keukenblok, kelder ca. 15 m² (ca. 1.75 m diep), tussenhal ca. 6 m², kamer ca. 22 m².Verdieping voorhuis:

Trapopgang vanuit de hal naar ruime verdieping, slaapkamer ca. 14 m² en slaapkamer ca. 12 m², overige, geheel open ruimte ca. 104 m².Algemeen:

Bouwjaar: 1817,

Kaveloppervlakte ca. 29.615 m²,

Inhoud ca. 3939 m³,

Woonoppervlakte ca. 186 m², overige inpandige ruimte ca. 505 m², externe buitenruimte ca. 37 m²,

Bouwaard: De gevels zijn opgetrokken in steens metselwerk. De kozijnen zijn uitgevoerd in hout, beglazing bestaande uit enkele beglazing. Vloer voorhuis grotendeels uitgevoerd in hout, vloer verdieping uitgevoerd in hout. Dak van het voorhuis bestaande uit een door middel van hout beschoten kap met pannen dakbedekking, dakconstructie achterhuis bestaande uit traditioneel gebintwerk met een riet gedekte sporen kap,

De woonruimte is niet geïsoleerd,

Verwarming door middel van gaskachels,

De boerderij is zeer gedateerd.Inpandige schuur:

Inpandige schuur/berging ca. 393 m²,

Gevels opgetrokken in steens metselwerk, achtergevel gedeeltelijk bestaande uit houten potdekselwerk. Dakconstructie achterhuis bestaande uit traditioneel gebintwerk met een riet gedekte sporen kap,

Onderhoud van de inpandige schuur is matig.Stookhok (dubbel):

Bouwjaar 2007,

Oppervlakte ca. 35 m²,

Bouwaard: Gevels opgetrokken in halfsteens metselwerk, vloer uitgevoerd in beton. Dak bestaande uit een pannen gedekte sporen kap,Vrijstaande kapschuur:

Bouwjaar 1991,

Oppervlakte ca. 417 m²,

Bouwaard: Dakconstructie bestaande uit stalen spanten met gordingen en asbesthoudende golfplaten dakbedekking. Vloer uitgevoerd in beton. De kapschuur is aan de voorzijde open.Erf, tuin en cultuurgrond:

Het geheel staat op een royale kavel van ca. 29.615 m² met monumentale bomen en een gedeelte grasland.

Ontsluiting vindt plaats via een fraaie oprijlaan.Bestemming:

De boerderij heeft een agrarische bestemming,

Kenmerken

Woonoppervlakte
186
Perceeloppervlakte
29615
Inhoud
3939
Bouwjaar
1817
Extra ruimte
505
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
2
Isolatie
Geen isolatie
Verwarming
Gaskachels
Warm water
Garage
Geen garage
Schuur
Geen schuur
Ligging
Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord

‘Goede voorbereiding is het halve werk’

Onder de naam Highstate projectbegeleiding bundelen Monique Goossens en Wiljan Jansen hun krachten in het adviesconcept voor het bouwen en verbouwen van huizen.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Roelof Berg Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Roelof Berg Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Roelof Berg Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object
No items found.
No items found.