Plan bezichtigingBel makelaar

Driftweg 2

Verkocht
Excellent
Meppen
€ 749.000 k.k.
2503
 m²
179
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

PRACHTIG GEHEEL GERENOVEERDE RIET GEDEKTE WOONBOERDERIJ MET MULTIFUNCTIONEEL BIJGEBOUW OP EEN PERCEEL VAN RUIM 2500m²



Op een zeer fraaie locatie in het rustieke dorpje Meppen, staat deze vrijstaande riet gedekte woonboerderij met o.a. een zeer ruime vrijstaande riet gedekte houten schuur. De vanaf 1996 tot en met 2006 volledig gerenoveerde, gemoderniseerde en keurig onderhouden woonboerderij is gelegen op een perceel van 2503m². Oorspronkelijk is de woning gebouwd in 1854 gebouwd maar na de volledige vakkundige verbouwing met oog voor verduurzaming zal het u enkel positief doen stemmen. Niet alleen vanwege de afwerking en oog voor detail, maar zeker met betrekking tot de leefruimte die enkel op de begane grond al 179m² bedraagt. Zo beschikt de woning over o.a. een riante woonkamer met open keuken voorzien van een riante inbouwkeuken. Een ruimte van maar liefst 85m². Daarnaast zijn er nog onder andere drie slaapkamers, een werk-kantoorruimte en een compleet ingerichte badkamer.



En als u denkt nog meer vertrekken te willen realiseren en aan de huidige ruimte niet genoeg heeft dan leent de volledig beloopbare verdiepingszolder zich uitstekend voor uitbreiding. Een zee aan ruimte. wat zeker ook geldt voor de vrijstaande schuur. Met een afmeting van 18x10 meter biedt deze schuur ruimte voor stalling van een wagenpark, camper en/of caravan. Maar aan klusruimte in de schuur is ook gedacht en zeker geen gebrek.



Het door hagen en deels bomen omheind perceel is een verademing voor de tuin- en zonliefhebber. Altijd al een eigen moestuin gewild of lekker alle rust en stilte de werkdag afronden met een zonsondergang? Het kan allemaal aan de Driftweg nummer 2 te Meppen.





OMGEVING:

Meppen is omgeven door fraai natuurschoon en ligt op steenworp afstand van de Mepperdennen en Boswachterij Gees..... of heerlijk wandelen bij het Mantingerzand en de Mepper Hooilanden met bijzonder mooie vennetjes en heidevelden. Een omgeving die zich laat kenmerken door rust, ruimte, groen en Drentse sfeer. Onthaasten in optima forma!



Op ca. 2 km in de nabijgelegen plaatsen Aalden en Zweeloo zijn voorzieningen zoals een grote supermarkt, basisscholen, openlucht zwembad, diverse sportaccommodaties, warme bakker en diverse restaurants. Op loopafstand kunt u echter de liefde voor de natuur en haar streekproducten gecombineerd met de kookkunsten van Jaap bij het plaatselijke "Tramlokaal" beproeven. En wat te denken van de schitterende 18 holes golfbaan 'De Gelpenberg' van Aalden die op een steenworp afstand ligt. In de steden Coevorden (ca. 15 km), Emmen (ca. 18 km) en Hoogeveen (ca. 23 km) is sprake van een uitgebreid winkelaanbod, theater, bioscoop en een uitgebreid cultureel aanbod. Het hoeft u aan niets te ontbreken.



RESUMÉ:

Wilt u wonen in een leuk gezellig, sociaal maar bovenal rustig Drents dorp in een rietgedekte woonboerderij met een super praktisch bijgebouw en ook nog eens gelegen op een riante kavel met diverse voorzieningen op steenworp afstand? Dan is dit zeker iets om te komen bezichtigen. Wij zien u graag.



INDELING:

Begane grond: royale hal met toilet en trapopgang naar de verdieping, riante woonkamer met open keuken (totaal ca. 85m²) v.v. U-inbouwkeuken, tussenhal, berging met aansluiting witgoed, c.v. opstelling, kantoor-werkruimte met gas-sfeerhaard, 3 slaapkamers (resp. ca. 19, 13 en 9m²) en badkamer v.v. douchehoek, ligbad, 2e toilet en wastafel met bad-wandmeubel.

Verdieping: nog geheel naar eigen wens in te vullen volledig beloopbare verdieping. Bereikbaar via een vaste trap in de centrale hal. Deze ruimte wordt in de kenmerken aangegeven als overige inpandige ruimte en gerekend vanaf de 150cm lijn maar liefst 126m² groot.



INFO:

- oorspronkelijk bouwjaar 1854

- in de periode vanaf 1996 tot en met 2006 volledig gerenoveerd en gemoderniseerd

- perceeloppervlakte 2503m²

- inhoud woonboerderij ca. 1258m³

- woonoppervlakte ca. 179m²

- overige inpandige ruimte ca. 126m² (verdieping 150cm plus lijn)

- externe bergingsruimte ca. 176m² (bijgebouwen)

- woonboerderij v.v. vloer- (ca. 4cm), muur- (ca. 13cm steenwol) -en plafondisolatie (ca. 19cm steenwol)

- isolerende beglazing HR en HR++

- technische installaties in 1996 volledig nieuw aangelegd

- centraal stofzuigsysteem

- verwarming middels HR combi-ketel (ca. 2000) en pelletkachel i.c.m. vloerverwarming (gedeeltelijk) en paneelradiatoren

- 16 zonnepanelen in 2013 geplaatst

- riet woonboerderij noordzijde d.d. 1996 en zuidzijde d.d. 2016

- riet schuur d.d. 1996 waarvan westzijde (kopse kant) vernieuwd in 2018

- aanvaarding op z'n vroegst juli 2022



Toelichting meting gebruiksoppervlakte

Onze meetinstructie is gebaseerd op NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.



Kenmerk: vrijstaand, landelijk wonen, exclusief wonen

Kenmerken

Woonoppervlakte
179
Perceeloppervlakte
2503
Inhoud
1258
Bouwjaar
1854
Extra ruimte
126
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas, Hr glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Pelletkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand hout
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0591-653355) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object