Plan bezichtigingBel makelaar

Sint Lievensdijk 7

Beschikbaar
Excellent
Waterlandkerkje
€ 499.000 k.k.
8000
 m²
 m²
Overig

Object omschrijving

Bouwt u op deze prachtige locatie binnenkort uw droomwoning?
 
 Het betreft een bouwkavel voor de bouw van een vrijstaande woning met garage, waarbij koper zelf nog de bestemmingsplanprocedure dient te doorlopen. 
 De gemeente heeft reeds ambtelijk aangegeven hierin wel positief te zijn. Meer informatie hierover vindt u in de brochure.
 
 De bouwkavel die wordt aangeboden is het linker deel van het volledige kadastrale perceel, dus exclusief de woning. De bouwkavel heeft een grootte van ca. 8.000 m2. 
 Het bouwen van een nieuwe woning zou kunnen op de locatie daar waar momenteel de grote landbouwschuur staat, na sloop van de schuur.
 
 De huidige bestemming is Wonen en Agrarisch. De ligging van het perceel is in buitengebied, aan een rustige weg met vrij zicht over de landerijen en een goede bereikbaarheid van voorzieningen en uitvalswegen.
 
 Waterlandkerkje en omgeving
 Waterlandkerkje is een dorp in de gemeente Sluis, in de provincie Zeeland. Het dorp is gelegen aan de weg Oostburg-IJzendijke (N676) in de regio Zeeuws-Vlaanderen. Het dorp heeft 480 inwoners (2021).
 Nabijgelegen kernen van Waterlandkerkje zijn Oostburg, IJzendijke, Sint-Margriete en Waterland-Oudeman.
 
 Ruimte-voor-ruimte regeling
 Op het perceel Sint Lievensdijk 7 te Waterlandkerkje is het bestemmingsplan Buitengebied 2e herziening van toepassing. Het perceel heeft de bestemming Wonen. In de toelichting van het bestemmingsplan Buitengebied op www.ruimtelijkeplannen.nl vindt u in hoofdstuk 5.7 een toelichting over de bouw van compensatiewoningen. Hierin staat onder meer dat voor de realisatie van één compensatiewoning ten minste 850 m2 aan (voormalige) bedrijfsbebouwing gesloopt dient te worden. Daarnaast dient er voldaan te worden aan de Beleidsnotitie verplaatsen bouwtitels in het buitengebied van de gemeente Sluis.
 
 Principeverzoek
 U heeft de mogelijkheid om bij het college een principeverzoek in te dienen met het verzoek om medewerking te verlenen voor het realiseren van een wooneenheid op basis van de ruimte-voor-ruimte regeling op het perceel Sint Lievensdijk 7 te Waterlandkerkje. Bij de behandeling van een principeverzoek wordt overwogen of er mogelijkheden zijn om buiten het kader van het van toepassing zijnde bestemmingsplan medewerking te verlenen. Tevens zal hierbij rekening gehouden worden met het gestelde over de regionale woningmarktafspraken. Gelet op het lopende overleg met de provincie moet u er rekening mee houden dat er voor het eind van het jaar geen besluit op een eventueel principeverzoek kan worden genomen.
 Het principeverzoek kunt u indienen via info@gemeentesluis.nl. Voor het in behandeling nemen van een principeverzoek brengt de gemeente op grond van de legesverordening 509 euro in rekening.
 
 De gemeente kan op voorhand niet aangeven of het besluit al dan niet positief is. Indien de gemeente/ het college een positief besluit neemt, moet een bestemmingsplanprocedure doorlopen worden waarvan de uitkomst niet bij voorbaat vast staat. Voor een uiteindelijke procedure moet u rekening houden met de duur van ca. 1 jaar.

Kenmerken

Woonoppervlakte
Perceeloppervlakte
8000
Inhoud
0
Bouwjaar
Extra ruimte
Aantal verdiepingen
0
Aantal slaapkamers
0
Isolatie
Verwarming
Warm water
Garage
Geen garage
Schuur
Geen schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object