Plan bezichtigingBel makelaar

Bloemendaalse Zeedijk 40

Verkocht onder voorbehoud
Excellent
LAGE ZWALUWE
€ 700.000 k.k.
758
 m²
204
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

“De Blauwe Sluis”

Op zoek naar een bijzondere plek? Een plek waar het fijn wonen is met een boel ruimte binnen en buiten? Dan is het de moeite door te lezen. Namens één van onze klanten mogen we een bijzondere plek aanbieden aan de Bloemendaalse Zeedijk in Blauwe Sluis/Lage Zwaluwe. Deze boerderijwoning is gesitueerd op een voormalige watergang en de fundamenten van een sluis. Het unieke complex komt al voor op een kaart uit 1560 gemaakt door
Pieter Sluyter. De overkluizing van de sluis dateert waarschijnlijk uit de 18e eeuw. In de Tweede Wereldoorlog is het pand zwaar beschadigd en daarna hersteld. De oorlogsschade is in het bedrijfsgedeelte overigens nog herkenbaar in de ‘sporen’ die een tank die het gebouw doorboorde.


Wonen met karakter
Samen met de huidige eigenaar heeft de architect gezocht naar een goede indeling van de vertrekken, de relatie daartussen het naar boven halen van de historische kwaliteiten van het pand. Alle niet authentieke binnenmuren zijn verwijderd om weer zicht op de prachtige houten structuur van de kapconstructie te krijgen.
De oorspronkelijke grenen gebinten (vijf stuks, 18e eeuw) zijn grondig gerestaureerd en van achteren naar voren genummerd met rechte en amandelvormige gehakte telmerken. De stijlen rusten op gemetselde poeren. De dekbalkgebinten steken aan de zuidzijde over en zijn aan de noordzijde tegen de zijgevel geplaatst, zodat er een smalle zijbeuk is naast de brede beuk en vormen nu in zijn geheel in de woonkamer op de eerste verdieping een belangrijk dragend visueel element in de ruimte. Vanuit de woonkamer is door een vide de kapconstructie waar- neembaar. Op een bijzondere manier zijn er nieuwe verbindingen gemaakt tussen de verschillende vloerniveaus. De overwelfde ruimte onder het huis, de voormalige sluisdoorgang, is conserverend gerestaureerd door de isolatie te verwijderen en het metselwerk in te boeten.

Beknopte indeling
Na de restauratie is het pand op smaakvolle wijze verder ver- volmaakt en ingedeeld met een woonkeuken, 2 slaapkamers op de halve beneden verdieping en mooie sanitaire voorzieningen. De ruime woonkamer geeft door de hoge ramen een spectaculair uitzicht over de belendende landerijen met daaraan vast een nu als kantoor ingerichte ruimte (thuiswerkplek). Een verdieping hoger zijn de badkamer en master bedroom gesitueerd.
Aangrenzend aan het woongedeelte is een inpandige schuur aanwezig, nu ingericht als hobbyruimte, voorzien van een entresol en een separate werkplaats. Een ruimte die ook heel veel andere mogelijkheden biedt.
Speciale aandacht verdient de duurzame oplossing van verwarming. Deels van de warmte voorziening en de warmwa- ter voorziening, wordt teruggewonnen uit het eigen pand. Laat u verassen door de bijzondere indeling met de speelse hoogte verschillen in het woongedeelte en de vele mogelijk- heden van de hobbyruimte. Het aangebodene is een bijzonder, multifunctioneel complex met veel woon-/werkcomfort, waarvan de historie nog vele jaren afleesbaar is.

Indeling
Achter de voordeur bevindt zich de entree met handgemaakte vloertegels, de wanden zijn voorzien van stucwerk en de paneeldeuren verklappen het authentieke karakter van deze woning. In de entree bevindt zich tevens de meterkast. De trapjes geven toegang tot verschillende leefniveaus in deze woonboerderij.

Leefkeuken
Achter de voordeur bevindt zich de entree met handgemaakte vloertegels, de wanden zijn voorzien van stucwerk en de paneeldeuren verklappen het authentieke karakter van deze woning. In de entree bevindt zich tevens de meterkast. De trapjes geven toegang tot verschillende leefniveaus in deze woonboerderij.

Slaapkamers
Er bevinden zich twee slaapkamers die op de begane grond aan de achterzijde van de boerderij gelegen zijn en een prachtig uit- zicht hebben over de landerijen. Beide slaapkamers zijn voor- zien van handgemaakte vloertegels die vanuit de entree zijn doorgelegd, zodat dit mooi op elkaar aansluit. De hoge plinten zorgen voor een stijlvol karakter, evenals de schuiframen. Het schuurplafond zorgt voor een nette afwerking van het geheel.

De tweede slaapkamer is dus nagenoeg gelijk aan eerste, maar is qua oppervlakte wat groter. Bovendien is er vanuit de tweede slaapkamer een toegang tot de kelder beschikbaar. De kelder is voorzien van een tegelvloer en stucwerk. De kelder is eveneens vanuit het trappenhuis toegankelijk.

Badkamer
Er is zowel beneden als boven een badkamer beschikbaar. De badkamer beneden is volledig betegeld en is voorzien van een wastafelmeubel en douche. Tevens is hier een aansluiting voor de droger aanwezig en is er de warmtepomp/boiler geïnstalleerd.

Toilet
De toiletruimte is ruim van opzet en voorzien van een wandcloset en een fonteintje.

De eerste verdieping

Royale woonkamer
De trap met smeedijzeren balustrade brengt u vanuit de entree naar de woonkamer op de eerste verdieping.
De woonkamer is aan de achterzijde van de woonboerderij gelegen en heeft een Frans balkon met prachtig uitzicht over de achterliggende landerijen. Met praktische screens kan de lichtinval gereguleerd worden. Op de vloer ligt laminaat en er is een convectorput aanwezig. De wanden in de woonkamer zijn voorzien van stucwerk dan- wel behang. De vide zorgt er samen met het balkenplafond voor dat ook de woonkamer een prachtige karakteristieke uitstraling heeft. Het balkenplafond is deels hergebruikt en deels voorzien van kraaldelen.

Badkamer
De badkamer op de eerste verdieping is ruim van formaat en ingericht met een grote douche met regenkop, een toilet en een wastafel. Ook deze badkamer is voorzien van mechanische ventilatie. Het schuine gedeelte in de badkamer op de eerste verdieping van deze woning is voorzien van stucwerk, het plafond bestaat uit balken.
Daarnaast is er in een gedeelte van de badkamer vliesbehang aanwezig. De vloer is ook hier voorzien van laminaat.

Master bedroom
De master bedroom is op de entresol (tweede verdieping) gerealiseerd. Deze royale slaapkamer is voorzien van een fraaie balustrade, dakramen, vloerbedekking en een airco. Ook vanuit deze ruimte is er geweldig uitzicht!

Het buitenleven
Aan de achterzijde van deze woonboerderij is de bestrating van gebakken klinkers en is de tuin fraai aangelegd met diverse bomen, struiken, planten, een groot gazon met een heerlijk vrij uitzicht over de landerijen!

Inpandig bereikbare schuur
Bij de woning hoort een ruime inpandige schuur, met een oppervlakte van circa 160 m2. De schuur is voorzien van een gevlinderde betonvloer, deels onderbroken door een oude dorsvloer (monumentaal) met daar overheen stalen roosters. In de schuur is krachtstroom aanwezig. De schuur is toegankelijk middels grote openslaande houten deuren en is voorzien van een werkplaats met daarboven een vliering.

Lage Zwaluwe en omgeving
De gemeente Lage Zwaluwe is een plaats in de gemeente Drimmelen en ligt tussen de gemeente Hooge Zwaluwe en Zevenbergschenhoek. De gemeente heeft ongeveer 4.209 inwoners. Lage Zwaluwe is goed bereikbaar via het wegennet. Vanaf de Rijksweg A59 en de Rijksweg A16 heeft u directe verbinding met grote steden zoals Dordrecht en Breda.

Kenmerken

Woonoppervlakte
204
Perceeloppervlakte
758
Inhoud
2251
Bouwjaar
Extra ruimte
161
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Warmtepomp
Warm water
Cv ketel
Garage
Inpandig, Parkeerplaats
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
318
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord

Livingstone: unieke, vrijstaande huizen in elke stijl

Sinds 1983 realiseert Livingstone droomhuizen. Vroeger waren dit met name cataloguswoningen. Maar dit concept is inmiddels volledig losgelaten. Livingstone maakt nu alleen nog unieke, op maat gemaakte woningen. In elke stijl. Van strak modern tot landelijk klassiek.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object
No items found.
No items found.