Plan bezichtigingBel makelaar

Nieuwe Veldenweg 4

Verkocht
Excellent
Veghel
€ 449.000 k.k.
980
 m²
300
 m²
Woonboerderij
Halfvrijstaande woning

Object omschrijving

Karakteristieke woonboerderij gelegen nabij het centrum van Mariaheide

 

 Wonen aan de rand van het prachtige Mariaheide? Dat kan op deze fraaie locatie! Mariaheide heeft de kenmerken van een gezellig dorp met de meer stedelijke buren Uden en Veghel met allerlei voorzieningen op fietstafstand. Daarnaast is Mariaheide goed ontsloten door de A-50, waarbij u binnen 30 autominuten in de steden Eindhoven - Nijmegen en ’s-Hertogenbosch bent.

 

 De voorgevel van deze authentieke woonboerderij is goed bewaard gebleven en geeft u direct een goed beeld van het object. De woonboerderij biedt u de gelegenheid om hier met 2 gezinnen te gaan wonen. Onlangs is namelijk de procedure afgerond waarmee de boerderij gesplitst is in 2 woningen.

 U krijgt toegang tot de historische boerderij middels twee ontsluitingsmogelijkheden via de Nieuwe Veldenweg. Dit is een geweldige kans om uw fantasie en creativiteit te laten spreken en dit object geheel naar eigen smaak om te toveren tot uw droomhuis!

 

 Het object heeft een gunstige ligging aan de rand van Mariaheide, maar toch met het buitengebied, landerijen, fiets- en wandelroutes zeer nabij gelegen. Voorzieningen en uitvalswegen naar steden als ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Nijmegen zijn goed en snel bereikbaar.

 

 PERCEEL

 Het totale perceel van de woonboerderij is circa 1.755 m² groot. Hierbij ligt er circa 980 m² aan de linkerzijde bij het voormalige voorhuis en circa 775 m² bij het achterhuis. In de brochure is een schets toegevoegd met de globale weergave van de percelen behorende tot het voor- en achterhuis.

 

 BOERDERIJ

 De boerderij is opgetrokken uit steens gemetselde muren. Het voorhuis is aan de binnenzijde voorzien van een binnenblad waarmee een spouwmuur is gerealiseerd. Het dak is met pannen bedekt en ter plaatse van het voorhuis is de kap voorzien van asbesthoudende eternietplaten. De kozijnen zijn van hout en zijn voorzien van enkele beglazing. De begane grondvloer is van beton en de verdiepingsvloer is van hout.

 De boerderij is nog niet feitelijk gesplitst. De scheiding tussen het voor- en achterhuis komt te liggen ongeveer in het midden en is herkenbaar aan de forse eikenbalk die nu ligt ter plaatse van het achterhuis.

 

 VOORHUIS

 Het mag dan van oorsprong een oud huis zijn, de afwerking is netjes. Door de vrije ligging schijnt er overal lekker veel licht naar binnen. De woonkamer is riant van afmeting en is verbonden met de eetkamer door middel van en suite deuren. Het voorhuis heeft de laatste jaren gediend als kantoorruimte. Hierdoor is er een tijdelijke keuken gesitueerd aan de voorzijde en bij de achteringang treft u de witgoedvoorzieningen en een douchecabine. Tevens is daar in een separate ruimte een slaapkamer gesitueerd.

 De bovenverdieping is via een ladder bereikbaar en niet als woonruimte in gebruik. Door de splitsing ontstaat er een extra ruimte op de begane grond die naar eigen inzicht ingericht kan worden.

 

 ACHTERHUIS

 Dit gedeelte is nog in oorspronkelijke staat en bestaat uit een open ruimte die gebruikt is voor opslag. Vele authentieke balken zijn bewaard gebleven. De verdieping is door middel van een vaste trap bereikbaar. Het achterhuis is naar eigen inzicht in te richten en de bijgevoegde tekening biedt hiervoor een goede basis.

 Zowel het voor- als achterhuis hebben een globale afmeting van 10 m bij 15 m en een inhoud van 1.000 m³.

 

 BIJZONDERHEDEN

 - Buitengewoon mooie locatie

 - Vanwege de huidige staat van het object prima aan te passen naar eigen wensen, daarnaast is onder voorwaarden het oprichten van een vrijstaand bijgebouw tot 100 m² mogelijk

 - Veel voorzieningen op korte afstand met goed geografische ligging

 

 Om invulling te geven aan de planontwikkeling (splitsen in 2 woningen) dient er voldaan te worden aan een aantal eisen. Deze eisen bestaan in hoofdlijnen uit het realiseren van de gevelindeling zoals op de bijgevoegde tekening is aangegeven en de landschappelijke invulling, die eveneens als bijlage is opgenomen. Deze en meer informatie is ook te vinden op: www.ruimtelijkeplannen.nl

 

 Bent u van plan deze historische en karakteristieke boerderij te verbouwen en heeft dit interessante object uw aandacht getrokken? Neem dan contact op met ons

Kenmerken

Woonoppervlakte
300
Perceeloppervlakte
980
Inhoud
1000
Bouwjaar
1892
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
1
Isolatie
Geen isolatie
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Ligging
Open ligging, Buiten bebouwde kom
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Bernheze Makelaars (0413-243818) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Bernheze Makelaars (0413243818) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Bernheze Makelaars (0413243818) voor meer informatie over dit object