Plan bezichtigingBel makelaar

Stroovledder 17

Beschikbaar
Excellent
Dwingeloo
€ 1.595.000 k.k.
19070
 m²
363
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Te midden van slingerende klinkerwegen, karakteristieke eiken en prachtige riet gedekte Drentse boerderijen treft u deze GEMODERNISEERDE WOONBOERDERIJ met RECREATIEACCOMODATIES aan.

De woning is gelegen op een ruim bemeten perceel van bijna twee hectare nabij het Brinkdorp Dwingeloo direct grenzend aan het Nationaal Park Dwingelderveld. De serene rust, het historische landschap en de weidse vergezichten maken deze plek zeer bijzonder. Dat blijkt onder andere uit het feit dat de huidige eigenaren met deze locatie in november 2018 het tv-programma 'Bed & Breakfast' van Omroep Max hebben gewonnen.

Deze voormalig boerderij is gebouwd in 1930, het achterhuis is oorspronkelijk gebouwd in 1895. Het pand is in de afgelopen jaren op diverse punten verbeterd waarbij stijlkenmerken uit het begin van de vorige eeuw behouden zijn gebleven. Zo wordt de woning gesierd door stoere gebinten, een rietkap en paneeldeuren. Bij alle verbouwingen is rekening gehouden met het wooncomfort van nu. Zo is de begane grond grotendeels uitgevoerd met vloerverwarming, is de gehele woning geïsoleerd en beschikt één van de bijgebouwen over maar liefst 68 zonnepanelen. Dit alles heeft geresulteerd in een keurig label C.

Buiten is geïnvesteerd in de zaken die wonen in het buitengebied zo prettig maakt. In de tuin bevinden zich meerdere terrassen, fruitbomen en een buitenkeuken. Op meerdere plekken in de tuin kunt u genieten van de ondergaande zon, reeën die door de tuin lopen en de serene rust. Het hobbymatig houden van vee behoort dankzij drie aanwezige paardenstallen op de royale kavel ook tot de mogelijkheden.

Dankzij de aanwezigheid van een slaapkamer en een badkamer op de begane grond is het huis volledig levensloopbestendig. De aanwezigheid van meerdere slaapkamers en badkamers maakt het mogelijk om de woning met meerdere huishoudens te bewonen. Tegelijkertijd betreft het de ideale woning voor grote gezinnen.

Momenteel zijn de bijgebouwen en de woonboerderij (gedeeltelijk) in gebruik als vakantiehuis (zen) onder de naam 'Het Bonte Paard'.

De verdeling is als volgt:

De Bosuil is geschikt voor geschikt voor 14 personen en bestaat uit een vrijstaande accommodatie met 6 slaapkamers en 3 badkamers. Er is een ruime living met een volledige ingerichte keuken aanwezig. Buiten zijn er meerdere terrassen een buitenkeuken, loungebanken en een zwembad.
De Bosuil is onderverdeeld in 2 aparte gedeelten:
- De IJsvogel is geschikt voor 6 personen en beschikt over 3 slaapkamers en 2 badkamers met een woonkamer met een open keuken. Buiten beschikt deze accommodatie over een terras en eigen.
- De Ransuil is het achterste gedeelte en is geschikt voor 8 personen. Dit deel beschikt over een buitenkeuken, woon- eetkamer, keuken met Frans La Canche fornuis, houtkachel, groot terras, 3 slaapkamers (waarvan één met vliering waar 2 kinderen kunnen slapen) en een badkamer. En een prachtig uitzicht over de landerijen.

De Bonte Specht is geschikt voor 8 personen en bevindt zich in het voorhuis van de boerderij met een sfeervolle living, eetkeuken, terras en meerdere slaapkamers.

De recreatiegebouwen, de vergaderruimte met horecakeuken, en de uitbreidingsmogelijkheden maken het mogelijk om voldoende inkomen te genereren om het geheel te bewonen én te exploiteren.
Naast de bovengenoemde huidige bestemming lenen de gebouwen zich ook uitstekend voor andere doeleinden. Denk hierbij aan het geven van workshops, trainingen, cursussen, meditatie en/of praktijk aan huis.

Bent u ondernemer en wilt u op één plek wonen én werken, heeft u een lang gekoesterde droom om bijvoorbeeld cursussen te geven of heeft u gewoon behoefte aan veel woonruimte? Alles is mogelijk aan de Stroovledder 17!

De unieke eigenschappen van deze woning en dit perceel zijn niet te vatten in teksten en foto’s maar moet u echt zelf ervaren. De makelaar nodigt u van harte uit voor een bezichtiging. Neem direct uw NVM aankoopmakelaar mee.

Goed om te weten:

- Enkelbestemming recreatie 5 van toepassing,
- Het verkrijgen van goedkeuring van het toekomstig gebruik en de inpassing daarvan binnen het vigerende bestemmingsplan is voor verantwoording van de koper,
- De oppervlaktes in de advertentie hebben betrekking op de hoofdwoning. De bijgebouwen zijn opgemeten, het meetrapport is ter inzage.
- Er is een goedgekeurde brandinstallatie (Fieten en Roos) aanwezig in de boerderij.
- De horecakeuken is voorzien van o.a. een Roeder gasfornuis.


Toelichting meting gebruiksoppervlakte
De woning is gemeten op basis van de Branche Brede Meetinstructie (BBMI). Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerken

Woonoppervlakte
363
Perceeloppervlakte
19070
Inhoud
1300
Bouwjaar
1930
Extra ruimte
12
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
8
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Garage mogelijk, Parkeerplaats
Schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Beschutte ligging, Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object
No items found.
No items found.