Plan bezichtigingBel makelaar

Haeren 2

Beschikbaar
Excellent
Voerendaal
€ 545.000 k.k.
2108
 m²
188
 m²
Woonboerderij
Geschakelde woning

Object omschrijving

De weg naar deze karakteristieke woning is al heel bijzonder. Aan het einde van de lange oprijlaan is het monumentale "Kasteel Haeren" gelegen. Wat een plaatje!

Dit pareltje is gelegen aan de rand van de bebouwde kom van Voerendaal, midden in het groen. Een uniek en statig object met een prachtige ligging. De woning aan Haeren 2 betreft een riante geschakelde woning met schuur en garage welke onderdeel uitmaakt van “Kasteel Haeren”.
De woning ademt sfeer en karakter, mede door het behoud van karakteristieke elementen zoals de houten spanten. Het geheel ligt op een mooi perceel van ruim 2.000 m² groot en is goed toegankelijk.

Renovatie van de woning is wenselijk. Het grote volume in combinatie met het royale omliggende perceel geven vele mogelijkheden om deze monumentale woning geheel naar eigen woonwens te renoveren en in te richten. Een unieke kans!

Wij laten dit bijzondere plekje graag aan u zien. Een bezichtigingsafspraak kan gemaakt worden via ons kantoor in Voerendaal (045-3030600/ voerendaal@aelmans.com).

Algemeen:
Bouwjaar: circa 1743
Inhoud: 1.594 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 188 m²
Perceeloppervlakte: 2.108 m²
Aanvaarding: in overleg

Voorzieningen:
Elektriciteit: voldoende groepen aanwezig
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: aanwezig
Rioolaansluiting: aanwezig
TV aansluiting: aanwezig
Kozijnen: zowel houten als ook kunststof kozijnen toegepast met dubbele als ook enkele beglazing

Installaties:
Centrale verwarming: c.v.-ketel HR merk Intergas
warmwatervoorziening: via combiketel en boiler

Indeling:

• Begane grond
De begane grond is momenteel opgedeeld in ruimten welke gescheiden worden door voornamelijk systeemwanden. Dat betekent dat de woning nog grotendeels naar eigen wens kan worden ingedeeld!

Binnenkomst in de entreehal, een gang die toegang biedt aan 2 (woon)kamers waarvan 1 met vaste wandkasten, de meterkast, de berging/bijkeuken met trapopgang naar de 1e verdieping, een slaapkamer, toiletruimte en badkamer welke is ingericht met ligbad, douche en vaste wastafel.
De woon- en slaapkamers hebben allen zicht op de prachtige kasteeltuin.

Naast de woning is de schuur gelegen (aangebouwd).

• 1e verdieping
Een enorme ruimte is er beschikbaar op de 1e verdieping van deze woning, met nog zoveel gebruiksmogelijkheden en opties qua indeling. Ook hier is de etage eenvoudig opnieuw in te delen. Thans is een deel van deze etage in gebruik als bergzolder. Een ander deel is ingedeeld met gang/overloop, 3 slaapkamers en een 2e badkamer. De badkamer is ingericht van een douche, ligbad, dubbele vaste wastafel en toilet.

De etage heeft een flinke nokhoogte en oogt heel sfeervol door de authentieke elementen.

Tuin:
Deze woning beschikt over een zeer ruim perceel met veel tuin aan de achterzijde gelegen. Prachtig volgroeide en ruime kasteeltuin, een groene oase en een rustig plekje om optimaal te kunnen genieten. Een parkachtig gezicht met in het midden een grote vijver. De tuin is geheel omsloten en voor de liefhebber die op zoek is naar vrijheid en ruimte is dit bij uitstek een geschikte plek.

Aan de voorzijde van de woning is de sfeervolle binnenplaats gelegen welke ook deels in eigendom toebehoort aan Haeren 2. Op deze binnenplaats is het mogelijk (meerdere) auto's te parkeren op eigen terrein. Ook is hier de garage gesitueerd v.v. rolpoort.

Middels een poort aan de binnenplaats is de tuin aan de achterzijde van de woning toegankelijk.

Bestemming:
Het object is gelegen binnen het vastgestelde bestemmingsplan “Buitengebied 2013” van de gemeente Voerendaal. De betreffende grond is in dit plan deels aangeduid met de bestemming "Gemengd-Landgoed" welke vele gebruiksmogelijkheden kent voor werk of hobby aan huis. Benieuwd of uw wensen binnen deze bestemming passen, neem dan contact op met ons kantoor voor meer informatie en begeleiding.

Ligging:
Kasteel Haeren is bereikbaar middels een mooie oprijlaan en gelegen aan de rand van Voerendaal in het groen. Een uitstekende locatie nabij het centrum van Voerendaal en op fietsafstand van Heerlen. De basisschool, de sporthal met (overdekt) zwembad en de sportvelden, als ook de winkels zijn op korte afstand bereikbaar. Voerendaal beschikt over een eigen station op de verbindingslijn Heerlen-Maastricht. Ook dit is op loopafstand bereikbaar. Per auto zijn Maastricht, Heerlen, Sittard en Aken snel bereikbaar door een gunstige ligging ten opzichte van de autosnelwegen.

Geschiedenis:
Kasteel Haeren is een van de vijf kastelen in de Nederlandse gemeente Voerendaal. Het huidige kasteel is gebouwd op de fundamenten van een dertiende eeuws kasteel. De eerste bewoners hadden familiebanden met de familie die kasteel Borgharen bij Maastricht bezat. Om zich te onderscheiden maakten zij gebruik van de aanduiding “Haeren”. Een dochter van de familie trouwde met iemand van de familie “Hoentse Broek”, de latere familie “Hoensbroek”, zo kwam het kasteel in het bezit van die familie.

In 1720 koopt de Akense textielbaron Von Clermont, die gek is op kastelen en buitenhuizen, het kasteel. In 1742 brandt het kasteel af. Voor de gefortuneerde eigenaar is dit echter geen probleem, hij laat het meteen opbouwen in de rococo stijl die dan modern is. Tegenwoordig kent kasteel Haeren een aantal eigenaren die elk een stukje van dit prachtige kasteel mogen bewonen of gebruiken, zoals hier het geval is.

Kadastrale gegevens:
Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Voerendaal, sectie A, nummer 4704 en 4708, samen ter grootte van 2.108 m².

Inlichtingen:
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met ons kantoor te Voerendaal, bereikbaar op telefoonnummer: 045-30 30 600.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging.

Kenmerken

Woonoppervlakte
188
Perceeloppervlakte
2108
Inhoud
1594
Bouwjaar
1743
Extra ruimte
123
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Warm water
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (045 - 575 32 55) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object