Plan bezichtigingBel makelaar

Zuiddijk 7

Verkocht
Excellent
Zuidoostbeemster
€ 2.200.000 k.k.
39210
 m²
340
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Op een zeldzame locatie, direct aan het Noord-Hollands Kanaal en aan een van de rustigste wegen van de Beemster, staat dit paradijs. Het betreft niet alleen een woonhuis, maar er zit nog veel meer bij. Een verwarmd zwembad, een carport, garage, stallen, een fitnessruimte, een bijgebouw te gebruiken als bijvoorbeeld B&B of mantelzorgwoning en at last but not least.. een stuk agrarisch land van maar liefst 37.000 m²! Alles wat uw hartje begeert vindt u hier op deze plek. Daarom koopt u hier niet alleen een woning, maar een plekje op de wereld. U kunt hier wonen, werken, recreëren, mediteren, tuinieren en ga zo maar door. Een woning uit 1890, waar vanaf 2008 architect Cornelis Jong, zijn handtekening op mocht zetten. 
 De route naar de woning toe is al prachtig, u rijdt over de Zuiddijk langs het water tot u aankomt bij nummer 7. Vanaf het moment dat u de dijk afrijdt krijgt u al kippenvel, dit is de plek waar u moet zijn! 
 Via een elektrische poort rijdt u het pad op en weet u niet waar u moet kijken. Een mooi aangelegde tuin, mooie bijgebouwen, een prachtige woning en een fenomenaal uitzicht. Hier ervaart u pas echt het gevoel van vrijheid. De woning ligt ver van de dijk af, dus van de voorbijgaande fietsers krijgt u weinig mee. 
 Via de voordeur komt u binnen in het originele woonhuis welke in 2021 is gerenoveerd. Hier treft u een eetkamer met en-suite deuren naar een sfeervolle woonkamer in het voorhuis met rondom ramen, een houtkachel en een prachtige houtenvloer. Hier aangrenzend zit een kantoor met een deur naar het terras aan de oostkant. Vanuit deze kant heeft u een prachtig uitzicht op de boomgaard, hier staan onder andere peren, -appel en pruimenbomen. Naast het kantoor is een kleine hal met toilet en een trap naar boven. Hier bevinden zich twee riante slaapkamers en een badkamer. Terug naar beneden, komt u in het achterhuis bij de royale keuken (uit 2017) voorzien van de nodige inbouwapparatuur en een sfeervolle palletkachel. Hier treft u twee trappen (achter een deur) om de (wijn)kelder te betreden. In 2008 is er een staartstuk aangebouwd vanuit de keuken. Via de bijkeuken, tevens wasruimte, komt u uit bij een tweede eetkamer, de tv-kamer en een badkamer. Deze badkamer is in 2021 verbouwd, tegelijkertijd met het zwembad zodat u vanuit het water, zo onder de douche kunt springen! Vanuit de bijkeuken kunt u ook met de trap naar boven, hier treft u nog eens twee slaapkamers. 
 Al met al, een prachtige woning waar elke individuele ruimte vrij uitzicht heeft op de boomgaard, schapen, koeien, zwembad of het weiland. Dit was overigens nog lang niet alles, buiten gebeurt het! U ziet hier de mooiste zonsopkomst en zonsondergang, overal zonneterrasjes.. schaduw of zon, het kan allebei en overal. Met de sup loopt u de dijk over en duikt u het kanaal in. Voor kleinvee houden is ook alle ruimte. En dan het verwarmde zwembad van 4 x 9 meter en 1:80 diep, wie heeft het? Elke dag baantjes trekken in uw eigen zwembad, het hele jaar door. Deze unieke plek met onbetaalbaar (blijvend) uitzicht op het prachtige Beemster Erfgoed biedt mogelijkheid voor de realisatie van elke droom.
 De huidige eigenaren zitten nooit stil, en bedenken altijd weer iets nieuws om dit paradijs nog mooier te maken. In 2006 is het grote bijgebouw geplaatst (onder architectuur van C. de Jong). Hiervan is het linker gedeelte in gebruik als schuur en opslag. Het rechtergedeelte is nu in gebruik als gym met onder andere een (infrarood)sauna, douche en keukenblok. Op de bovenverdieping de bibliotheek, een fijne werkruimte of de perfecte plek om jezelf even helemaal terug te trekken. Dit gedeelte kan ook perfect worden gebruikt als B&B of mantelzorgwoning. 
 In 2011 is er nog een 2e bijgebouw geplaatst welke nu wordt gebruikt als schuur en is voorzien van 5 (kleinvee)stallen.
 
 Zuidoostbeemster is en centrale plek in Noord-Holland. Zo bent u met de fiets binnen no-time in het gezellige centrum van Purmerend of in de Rijp. Via rechte wegen zonder stoplicht, rijdt u binnen enkele minuten de A7 op richting Amsterdam of Hoorn.
 Met 20 minuten rijdt u de A10 op en binnen 30 minuten bevindt u zich in hartje Amsterdam. Meer zin in Alkmaar of Hoorn? Ook deze steden zijn binnen 20 minuten te bereiken. De dagelijkse boodschappen doet u in het gezellige ''centrum'' van Middenbeemster, waar zich diverse winkeltjes en restaurants bevinden. Middenbeemster heeft echt een dorpskarakter, maar wel alle voorzieningen binnen handbereik. Ook het Fort Resort Beemster bevindt zich op fietsafstand.(Basis)scholen en vele sportverenigingen kunt u in zowel Middenbeemster als Zuidoostbeemster vinden. Purmerend is op 3 km afstand de 'grote' stad waar zich ook de middelbare scholen bevinden. Fijn op fietsafstand! 
 
 Heeft u het gevoel dat dit zomaar wel eens de plek kan zijn die u zoekt? Klaar voor uw eigen paradijs? Dan nodigen wij u graag uit voor een bezichtiging.
 
 Perceeloppervlakte: 39.210 m²
 Woonoppervlakte: 340 m²
 Inhoud: 1.533 m³
 Garage/gym: 210 m²
 Schuur/stallen: 80 m²
 Bouwjaar: 1890 
 
 Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
340
Perceeloppervlakte
39210
Inhoud
1533
Bouwjaar
1890
Extra ruimte
63
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Houtkachel, Pelletkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan water, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Beschutte ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object