Plan bezichtigingBel makelaar

De Leijen 1

Verkocht onder voorbehoud
Excellent
OUDE NIEDORP
€ 725.000 k.k.
2092
 m²
142
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

In het buitengebied van Nieuwe Niedorp, over de Leijerbrug en dan de Leijerpolder in.... staat op een perceel van ruim 2.000 m² een voorhuis met een zogenaamde 'onvolledige' stolp, een stacaravan én een mooie loods van 300 m².

Op de originele bouwtekening noemen ze het een woonhuis en kapberg. Waarbij de kapberg/ stolp in eerste instantie heeft gediend als veestalling, hooiberging, koolberging en dorsch (nog ouderwets geschreven). De stolp is nu deels bij de woning betrokken, maar biedt nog heel veel vierkante meters om naar eigen inzicht te gebruiken. Voor hobby, berging, 'thuis kroeg' of thuis werken. Wij kunnen ons ook indenken dat het voor mantelzorg ideaal geschikt kan zijn. Voor deze laatste variant hebben wij een visualisatie laten opstellen ter inspiratie.

De loods is in 2012 herbouwd en meet 15 x 20 meter met twee hoge sectionaaldeuren (waarvan één elektrisch) in de voor- en zij gevel. Dus ook een caravan of camper kan hier met gemak in. Op het dak liggen 14 zonnepanelen. Het is een fijne ruimte en erf om uw hobby's uit te oefenen. De stacaravan wordt thans gebruikt door de verkopers om vanuit hier van dit stuk tuin te genieten, ook is het regelmatig verhuurd geweest.

Het mooie van het wonen alhier is uiteraard het prachtige vrije uitzicht over de landerijen.
Ook qua zonligging is het een gunstige plek. De gezonde Lindeboom zorgt juist weer voor de nodige schaduw in de zomer.
Iets verderop heeft vroeger een molen gestaan welke de polder droog hield, deze woning ligt van zichzelf al iets hoger ten opzichte van de landerijen eromheen.
In de winter van 2021 was het eindelijk weer eens zover dat er op het kanaal kon worden geschaatst, zittend voor het raam kon je de hoofdjes voorbij zien gaan. Ook is het kanaal een geliefde vaarroute. Langs de Leijen wordt veel gewandeld, als u rechts de bocht om gaat de Leijerpolderweg op, dan blijft het een fascinerend gezicht met de bomenrijen langs de weg.

Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht in 't Veld en Nieuwe Niedorp. In beide dorpen is een brede school gevestigd. Daarnaast is er een snelle ontsluiting naar de N242, richting Schagen, Heerhugowaard of de A7. Wie zien u graag om de mogelijkheden te laten zien!

Perceeloppervlakte: 2.092 m²
Inhoud: 1.146 m³
Huidige woonoppervlakte: 142 m²
Nog in gebruik te nemen (woon)oppervlakte: 185 m²
Bouwjaar: 1924
Bouwjaar loods: 2012
Oppervlakte loods (buitenmaat): 300 m²
Stacaravan (buitenmaat): 30 m²

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
142
Perceeloppervlakte
2092
Inhoud
1146
Bouwjaar
1924
Extra ruimte
185
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
Garage
Garage mogelijk
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
151
Aantal paardenboxen
0
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
0
Gesponsord
Livingstone: unieke, vrijstaande huizen in elke stijl
Sinds 1983 realiseert Livingstone droomhuizen. Vroeger waren dit met name cataloguswoningen. Maar dit concept is inmiddels volledig losgelaten. Livingstone maakt nu alleen nog unieke, op maat gemaakte woningen. In elke stijl. Van strak modern tot landelijk klassiek.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
No items found.
No items found.