Plan bezichtigingBel makelaar

Molenstraat 133

Onder bod
Excellent
Helden
€ 695.000 k.k.
39244
 m²
140
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

In het buitengebied, aan de achterzijde vrij uitkijkend over de landerijen, gelegen authentieke vrijstaande woonboerderij met aangebouwde schuur.

Het oorspronkelijke bouwjaar is 1773 en is daarmee één van de oudste huizen van Helden en omstreken. Uiteraard is de woning in de loop der jaren verbouwd, maar er zijn ook zeker nog prachtige authentieke elementen in het object terug te vinden. Het woonhuis is thans leefbaar maar een grondige renovatie is gewenst.
Het perceel is ruim 39.000 m² groot en bestaat uit circa 2.500 m² aan woning, ondergrond en tuin met woonbestemming en circa 36.500 m² aan agrarisch perceel met een agrarische bestemming. Eventueel is het mogelijk het perceel te splitsen en de woning met minder grond aan te kopen.

De indeling van de woonboerderij is als volgt.
Begane grond:
Via de voordeur in de voorgevel komt u in de hal met prachtige authentieke tegelvloer. De hal geeft toegang tot de slaapkamer, voormalige keuken (met toegang tot de fraaie gewelfde kelder) en de woonkamer. Tevens is in de hal de trapopgang naar de eerste verdieping.
De woonkamer is ruim van opzet en heeft een hoog plafond en rookkanaal voor een kachel-aansluiting. Via de woonkamer komt u in de eetkamer, van waaruit de gesloten keuken te bereiken is. Via een hal bereikt u de toiletruimte en een portaal met achteringang. De eenvoudige badkamer is bereikbaar via een ruime hal/berging.
Vanuit deze hal is het aangebouwde schuurgedeelte van de boerderij te bereiken. Het schuurgedeelte bestaat uit voormalige stalruimtes en opslagruimtes en is voor diverse doeleinden geschikt (te maken). De oppervlakte van het schuurgedeelte bedraagt circa 146m² met aansluitend circa 89m² aan externe bergruimte welke eenvoudig met elkaar in verbinding gebracht kan worden.

Eerste verdieping:
De eerste verdieping is geheel vrij indeelbaar en biedt volop mogelijkheden voor het realiseren van meerdere (slaap)kamers.

Tuin:
De tuin is gelegen rondom de woning en geeft aan de achterzijde weids uitzicht over de (eigen) landerijen! De aansluitende landbouwgrond kan op diverse plaatsen ontsloten worden.

Ligging:
De woonboerderij is gelegen in het buitengebied van Helden, gemeente Peel en Maas. Zowel de kern van Helden als de kern van Panningen zijn op relatief korte afstand gelegen. Panningen vervult een regiofunctie en beschikt onder andere over een uitgebreid winkelaanbod, gezellige horecagelegenheden, een bioscoop en theater en een school voor voortgezet onderwijs van VMBO tot en met Gymnasium.
De woonboerderij is direct gelegen aan de N562 met prima ontsluiting naar onder andere de A67 en A73. Steden als Venlo, Roermond en Eindhoven zijn hiermee binnen een half uur bereikbaar.

Kenmerken

Woonoppervlakte
140
Perceeloppervlakte
39244
Inhoud
2101
Bouwjaar
1773
Extra ruimte
248
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
1
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Elektrische verwarming, Allesbrander
Warm water
Elektrische boiler eigendom
Garage
Inpandig
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan drukke weg, Vrij uitzicht, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (077-2083166) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object