Plan bezichtigingBel makelaar

Emmerweg 8

Beschikbaar
Excellent
Steenderen
€ 1.350.000 k.k.
15000
 m²
283
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

"De Grote Emmer"Het erf de Grote Emmer wordt voor het eerst gemeld in 1358. De opstal van het hoofdgebouw is echter grotendeels uit de periode rond 1875. De prachtige grotendeels nog authentieke boerderij heeft terecht de status gekregen van Rijksmonument.De boerderij is gelegen in het dal van de IJssel nabij Steenderen, Zutphen en Doesburg, deze is in gebruik als melkveebedrijf.Naast het historische hoofdgebouw zijn er een drietal schuren op het achtererf aanwezig zijnde een ligboxenstal, voerligboxenstal en een werktuigenberging met jongveestalling. De totale oppervlakte van de bedrijfsgebouwen bedraagt ± 1390 m².Het bedrijf beschikt over een NB-vergunning voor het houden van 140 melkkoeien en 97 stuks jongvee.De boerderij wordt aangeboden op een perceel van ca. 1,5 hectare, meer grond bespreekbaar tot maximaal ca. 30 hectare.Het hoofdgebouw is een L-vormige uitgebouwde T-vormige boerderij met een dubbel achterhuis. Het voorhuis is werkelijk imposant te noemen en heeft een breedte van bijna 30m¹.In de monumentenbeschrijving wordt gesproken over een gaaf bewoond gebleven boerderij van aanzienlijke afmetingen welke opvalt door de hoogwaardige esthetische kwaliteiten, zichtbaar in de gave verhoudingen en rijk uitgevoerde gevels en raampartijen.De indeling is het best te beoordelen dmv de plattegronden. In het kort is deze als volgt,

Hoofdentree, gang, dubbele woonkamer, kelders met kruisgewelven, 3 slaapkamers, toilet, badkamer, woonkeuken, zijentree, kleine kelder, kantoor en bijkeuken.

Verdieping: 2 slaapkamers en zolderruimte.

Achter het voorhuis bevindt zich een dubbel achterhuis, thans in gebruik als berging met hooizolders.Kortom een prachtige authentieke boerderij, vrij gelegen en met veel mogelijkheden, omgeven door een prachtige tuin met origineel pomphuis.De huidige bestemming is agrarisch. Koper dient zelf de mogelijkheden voor bestemmingsplanwijziging te onderzoeken.De boerderij wordt aangeboden exclusief fosfaatrechten en betalingsrechten.

Kenmerken

Woonoppervlakte
283
Perceeloppervlakte
15000
Inhoud
1570
Bouwjaar
1875
Extra ruimte
86
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Geen isolatie
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Van Zeeburg Luimes & Lebbink Makelaars (0575-462359) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Zeeburg Luimes & Lebbink Makelaars (0575-462359) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Zeeburg Luimes & Lebbink Makelaars (0575-462359) voor meer informatie over dit object
No items found.
No items found.