Plan bezichtigingBel makelaar

Koningstraat 32 -34

Beschikbaar
Excellent
Hippolytushoef
€ 725.000 k.k.
630
 m²
455
 m²
Herenhuis
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Het grote postkantoor in het centrum van Hippolytushoef is een bijzonderheid op zich. Het werd gebouwd in 1919 en ontworpen door de bekende architect Crouwell, die toen zeer vooraanstaand was. Zijn ontwerpen worden beschouwd als voorloper van de Amsterdamse School. Het pand is zeer imposant en heeft een totale oppervlakte van ruim 450 m². U vraagt zich wellicht af wat een klein dorp als Hippolytushoef met zo’n gigantisch postkantoor moest? Dat kwam door de plannen voor de Afsluitdijk. Het idee was om van Hippolytushoef een grote stad te maken. Crouwell ontwierp alvast een groot postkantoor met daarboven een directeurswoning. Alles werd van de hoogste kwaliteit gemaakt. Er is nog een oude correspondentie met de architect en de regering, waarin staat dat de deuren die de architect had gebruikt veel te duur waren. Dit is één van de bewijzen dat het postkantoor gebouwd is met alleen maar kwaliteitsvolle materialen. De jaren verstreken, de dure deuren zitten er nog steeds in het pand, de Afsluitdijk kwam er, maar ‘Hippo’ bleef een knus en klein dorp (wél van alle gemakken voorzien). Inmiddels zijn we bijna een eeuw verder en het postkantoor staat nog steeds te pronken als middelpunt van het dorp. Mede door de exclusieve materiaalkeuzes van Crouwell en de nodige verbouwingen in de laatste decennia. Nu is het een riant woonhuis geworden, waarvan de benedenverdieping in gebruik is als atelier. Ook bevinden zich op deze verdieping een sfeervolle keuken en een eetkamer. De garage wordt verhuurd aan PostNL voor onbepaalde tijd. Op de eerste verdieping vindt u drie (slaap)kamers en een prachtige patio, die aan de tweede keuken grenst. Er zijn op de zolder nog twee slaapkamers, er zijn in totaal vijf grote (slaap/werk)kamers. Achter het pand is een beschutte tuin en parkeergelegenheid. De enorme ruimte en vele vertrekken maken het object uitstekend geschikt voor dubbele- of kangoeroe bewoning.
 Hippolytushoef is dan geen wereldstad geworden, maar u gaat lopend naar de bakker, supermarkt, een restaurant en niet te vergeten, de Waddenzee. Kortom, een imponerend pand met gigantische mogelijkheden op de juiste plek!
 
 Wij laten dit bijzondere object graag aan u zien, vraag snel een bezichtiging aan! 
 
 Bouwjaar: 1919
 Woonoppervlakte: ca. 455 m²
 Inhoud: ca. 2.055 m³
 Perceeloppervlakte: 630 m²
 
 Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten downloaden vanaf onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
455
Perceeloppervlakte
630
Inhoud
2055
Bouwjaar
1919
Extra ruimte
50
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas, Voorzetramen
Verwarming
Cv ketel, Houtkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Aangebouwd steen
Schuur
Geen schuur
Ligging
In centrum
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Livingstone: unieke, vrijstaande huizen in elke stijl
Sinds 1983 realiseert Livingstone droomhuizen. Vroeger waren dit met name cataloguswoningen. Maar dit concept is inmiddels volledig losgelaten. Livingstone maakt nu alleen nog unieke, op maat gemaakte woningen. In elke stijl. Van strak modern tot landelijk klassiek.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
No items found.
No items found.