Plan bezichtigingBel makelaar

Burdaarderstrjitwei 10

Beschikbaar
Excellent
Sibrandahus
€ 795.000 k.k.
6570
 m²
302
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Prachtige, statige en Rijksmonumentale woonboerderij. Gelegen in Sibrandahus op korte afstand van het historische Dokkum met volop voorzieningen.Hier is het echt genieten van het landelijke wonen: vrijstaand, ruimte, vrijheid, volop ruimte voor hobby's, mogelijkheid voor het houden van paarden en prachtige zichtlijnen naar onder andere de Elfsteden route/Dokkumer Ee.Wilt u een kantoor of praktijk aan huis of zoekt u een woning waar u met uw ouder(s) wilt genieten, of een woning waar u dieren/bijvoorbeeld paarden kunt houden? De grote hoeveelheid vierkante meters van de boerderij en de bijbehorende grond bieden ontzettend veel mogelijkheden. Zo is de boerderij onder andere voorzien van een grote kelderruimte en een grote deel. Daarnaast bevinden zich op het perceel meerdere garages/schuren, een paardenbak en zes paardenboxen. Het geheel wordt aangeboden met ca. 6500 m2 eigen grond en het is mogelijk om ca 2 ha. extra grond bij te kopen. De boerderij kent de nodige historie: Gebouwd in 1868 en naast de woning staat een vroeggotisch bakstenen kerkje die volgens het Rijksmonumentenregister oorspronkelijk tot de 'abdij Klaarkamp' behoorde.

In 1970 is de boerderij ingeschreven in het Rijksmonumenten register met als omschrijving: 'Grote boerderij van het stelptype, voorhuis onderkelderd met twee melkkelders, ingang in het midden bereikbaar langs stoep. Boven de ingang een stichtingssteen uit 1868, terzijde lage zoldervensters. Topschoorstenen met bord.'De indeling is als volgt:Kelder: 

Via keuken te bereiken kelder met 2 aparte kelderruimtes. Hoogte: ca 1,95 mBegane grond: 

Entree via bordestrap en een dubbele toegangsdeur. Hal. 2 Woonkamers met prachtige balkenplafonds en grote raampartijen. 1 Woonkamer is voorzien van een schouw. Woonkeuken (in 1993 opnieuw opgebouwd) met deur naar de tuin en een hoek-keuken opstelling voorzien van diverse inbouwapparatuur. Slaapkamer met grote walk-in closet en deuren naar de tuin. Badkamer met douche en wastafel. Toilet met fonteintje. Vrij in te richten ruimte (huidige idee bewoners om een grotere badkamer te realiseren). Tussenhal. Bijkeuken met deur naar de tuin. 2e Slaapkamer met eigen badkamer voorzien van douche, wastafel en toilet.Vanuit de woonkamers, de woonkeuken en de tuin zult u genieten van prachtige uitzichten. U kunt zelfs de boten over de Dokkumer Ee zien varen!De inpandige schuur/deel is voorzien van grote baanderdeuren en onder andere een aparte werkplaats plus een tweetal paardenboxen.Buiten:

- Tuin met sier- en fruitbomen

- Diverse terrassen

- Paardenbak

- Dubbele stenen garage voorzien van elektrische kanteldeuren

- Separate stenen garage

- Houten schuur/garage

- Stal met 4 paardenboxen.Verder informatie:

Meterkast voorzien van krachtstroom

Op het dak van de garage liggen 20 zonnepanelen. De omvormer is geschikt om nog extra panelen aan te brengen.

Toelichting meting gebruiksoppervlakte

De woning is gemeten op basis van de Branche Brede Meetinstructie (BBMI). Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerken

Woonoppervlakte
302
Perceeloppervlakte
6570
Inhoud
2836
Bouwjaar
1868
Extra ruimte
593
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
2
Isolatie
Muurisolatie
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Vrij uitzicht, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
4
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
4
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0519 700 121) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object