Plan bezichtigingBel makelaar

Bolbergseweg 14 A

Verkocht onder voorbehoud
Excellent
Bavel
€ 650.000 k.k.
2837
 m²
255
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

In tegenstelling tot eerder vermeld neemt deze woning aanstaande zaterdag 01 april NIET deel aan de open huizen dag.

Een unieke kans….Deze buitenkans mag u niet laten schieten als u altijd al in een originele Vlaamse schuur heeft willen wonen! Deze authentieke Vlaamse Schuur uit 1855 kunt u voor het overgrote deel naar eigen hand zetten. Bij de verbouwing bent u aan een aantal restricties gebonden en zijn vergunningen benodigd. Niet alleen doordat het hier om een Gemeentelijk monument gaat, maar ook vanwege het behoud van de privacy ten opzichte van de naastgelegen Kempische langgevelboerderij.IndelingThans is deze karakteristieke schuur verdeeld in diverse ruimtes, zoals voorheen bedoeld voor de toenmalige functie.

Met de blik gericht op wonen zijn hier zeker mogelijkheden aanwezig om een geweldige woning te realiseren. Denkt u bijvoorbeeld aan een grote open ruimte voor zowel woonkamer als woonkeuken ter plaatse van de begane grond en op de verdieping enkele slaapkamers en een sfeervolle badkamer.

Om alvast een idee te geven zie de impressies van Architect Arend Groenewegen in de brochure.Het perceelDeze Vlaamse Schuur met woonbestemming ligt tezamen met een houten schuur op een perceel van ca. 2.837m².

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om, indien gewenst, een perceeloppervlak tót 3.000m² bij te kopen.

Achter het perceel ligt de weide van de nabijgelegen boerderij met aangrenzend een beschermd natuurgebied. Hierdoor blijft het weidse uitzicht en de rustige woonomgeving gewaarborgd.LiggingDe ligging is meest ideaal. Zoals gezegd kunt u hier in alle rust genieten van de natuur. Maar ook alle benodigde voorzieningen en uitvalswegen zijn vanaf deze locatie snel en eenvoudig bereikbaar. Zo is de dorpskern van Bavel in de directe nabijheid gesitueerd en op circa 5 minuten fietsen van de woning gelegen. Alle benodigde voorzieningen zijn hier aanwezig. Zoekt u liever de gezelligheid van een grote historische stad op? Dan is het stadscentrum van Breda op circa 25 fiets-minuten afstand van de woning gelegen en met de auto bent u er zelfs al binnen een kwartier.KenmerkenType woning: Vrijstaande woning - Vlaamse schuur

Bouwjaar woning: Circa 1855

Inhoud woning: Circa 1.599 m3

Gebruiksoppervlakte wonen: Circa 255 m2

Perceeloppervlak circa 2.837m2 (deelperceel). Mogelijkheid bijkopen van grond tót 3.000m2 aanwezig, vraag naar de mogelijkheden.Nutsvoorzieningen: Aangesloten op elektra,

Isolatie: Niet geïsoleerd,

Verwarming en warm water: Niet aanwezig,

Bestemming: WonenLigging:- In buitengebied gesitueerd, aan rustige weg in groene woonomgeving,

- Centrum Bavel op korte afstand, centrum Breda op fietsafstand,

- Voorzieningen en uitvalswegen zijn goed bereikbaar,Bijzonderheden:- Authentieke Vlaamse schuur, karakteristieke bebouwing.

- Fraaie elementen aanwezig, zoals balken en spanten in zicht, oude stalraampjes, deels rieten en deels pannen kap

- De raampartijen van de nieuw te realiseren leefruimtes dienen naar 1 zijde gericht te worden.

- Mogelijkheden voor een indeling zijn door architect Arend Groenewegen reeds in beeld gebracht. Zie in de brochure.

- Plannen liggen ter inzage / goedkeuring bij de afdeling Cultuur & Historie van de gemeente Breda.Bavel en omstrekenGemoedelijk, ongedwongen en karakteristiek. Dat is Bavel. Gelegen in het Brabantse Groen, aan de zuidoostkant van Breda. Bavel heeft 8.325 inwoners (01 januari 2021).

Bavel hoort sinds 1997 tot de gemeente Breda, maar heeft altijd haar gemoedelijke karakter behouden. De kerk met de omliggende winkels en horecagelegenheden vormen het hart van het dorp. Je bent zo in het omliggende groen voor een fijn ommetje of een stevige wandeling.

Een leuke site waarop je interessante informatie over Bavel en de omgeving kunt vinden is www.welkominbreda.nl/nl/ontdekken/buitengewoon-breda/bavel.

Kenmerken

Woonoppervlakte
255
Perceeloppervlakte
2837
Inhoud
1599
Bouwjaar
1855
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
0
Isolatie
Geen isolatie
Verwarming
Warm water
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object