Plan bezichtigingBel makelaar

Straelseweg 33 a

Verkocht bij inschrijving
Excellent
Velden
Op aanvraag
16897
 m²
162
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

TE KOOP BIJ INSCHRIJVING
Richtprijs: € 662.000,- k.k.

Op een rustige locatie in het buitengebied van Velden bieden wij u een vrijstaande riante woning en diverse bedrijfsgebouwen aan op een ruim perceel van 1.68.97 ha.

De achterliggende grond, zal als natuur ingericht/aangeplant worden door de provincie!

Verkoop zal geschieden per inschrijving. De inschrijvingstermijn sluit op woensdag 17 augustus 2022 om 12.00 uur. Een inschrijving dient uitsluitend schriftelijk in een gesloten envelop te worden gedaan met gebruikmaking van het inschrijfformulier (toegevoegd in de brochure).
Enveloppen dienen ingeleverd te worden op het kantoor van Notaris Mathijsen en Weijs, Dr. Poelsstraat 10 te 5802 AX Venray.

Het betreft een bedrijfswoning die volgens het bestemmingsplan gebruikt mag worden als plattelandswoning. Voor de definitie van een plattelandswoning wordt verwezen naar onderstaande info uit het bestemmingsplan.

Omschrijving
De woning is gebouwd in 1986, gebouwd middels bakstenen spouwmuren voorzien van isolatie en betonnen verdiepingsvloeren. Kunststof kozijnen met dubbelglas. Het dak is gedekt met betonnen pannen en heeft aan de achterzijde een dakkapel. Verder is het dak voorzien van een zinken dakgoot.

Indeling

Begane grond
Hal met meterkast. Geheel betegeld toilet met fonteintje. Slaapkamer. L-vormige woonkamer met tegelvloer. Keuken met tegelvloer en keukenopstand voorzien van alle apparatuur. Bijkeuken. Kantoor.

Eerste verdieping
Overloop. Geheel betegelde badkamer met ligbad en wastafel. Slaapkamer 1 met laminaatvloer en bergkast in knieschotten. Slaapkamer 2 met laminaatvloer en bergkast in knieschotten. Slaapkamer 3 met laminaatvloer en bergkast in knieschotten. Bergruimte met opstelling cv-ketel.

Bedrijfsgebouwen

Ligboxenstal
Ligboxenstal van 25 x 40 meter, bouwjaar 1986. De 2+2 rijige ligboxenstal is gemetseld met halfsteense zijwanden en kopgevels in spouw en is gedekt met asbesthoudende golfplaten. Het dak is aan de binnenzijde, aan de kanten van de zijgevel, voorzien van circa 2 meter isolatie. De fundatie is op gestorte betonstroken. De stalen spanten zijn verzinkt en voorzien van hulpstaanders, er zijn 9 spantvakken. De stal is voorzien van een mestkelder.

Open frontstal
Open frontstal van 12,3 x 23 meter, bouwjaar 1986. De fundatie is op gestorte betonstroken. De stalen spanten zijn verzinkt en voorzien van hulpstaanders die in het voerhek staan, er zijn 6 spantvakken. De wanden zijn opgetrokken in halfsteens baksteen en het dak is gedekt met asbesthoudende golfplaten en niet voorzien van isolatie. De open frontstal bevat 2 rijen ligboxen. Tevens is de stal voorzien van een mestkelder.

Werktuigenberging
Werktuigenberging van 12,3 x 11,8 meter, vloeroppervlakte 145 m2, bouwjaar 1986. De werktuigenberging is in uitvoering gelijk aan de jongveestal, beide gebouwen vallen onder een kap. De berging bevat 3 spantvakken.

Werkplaats
Werkplaats van 11 x 4,4 meter, vloeroppervlakte 49 m2, bouwjaar 1986. De werkplaats ligt vast aan het kantoor en is opgetrokken uit bakstenen spouwmuren voorzien van spouwisolatie. De dakconstructie bestaat uit stalen spanten gedekt met asbesthoudende golfplaten. Het dak is geïsoleerd. Het gebouw heeft een betonnen vloer die niet is geïsoleerd.

Tuin/erf
Aan de voor- en linkerzijde van de woning ligt de tuin met terras, gazon en beplanting. Via twee opritten rechts van de woning zijn de bedrijfsgebouwen bereikbaar. Het erf is verhard middels betonklinkers en gestort beton. Daarnaast is er een waterbron voor drinkwater met een waterontharder en een beregeningsput aanwezig (niet geregistreerd).

De landbouwgrond die bij het verkochte hoort zal 31-12-2022 pachtvrij opgeleverd worden.

Voorzieningen en installaties
• Elektriciteit: Voldoende groepen aanwezig, inclusief krachtstroom
• Wateraansluiting: Aanwezig
• Gasaansluiting: Aanwezig
• Riolering: Aanwezig
• TV-aansluiting: via schotelantenne
• Kozijnen: Kunststof met dubbelglas
• Zonwering: deels markiezen op begane grond en rolluiken op de verdieping
• Isolatie: dubbel glas/dakisolatie/spouwmuren
• Energielabel: C
• Centrale verwarming: CV-ketel merk Remeha bouwjaar 2008
• Warm watervoorziening: via CV ketel

Vergunningen/rechten
Op de locatie is geen vergunning meer aanwezig voor het houden van dieren! Derhalve zijn er dus geen ammoniakrechten aanwezig.

Natuurbeheer Schandelo
In het gebied Schandelo heeft de provincie Limburg door de jaren heen ca. 74 ha gronden in de goudgroene natuurzone verworven.

De omliggende gronden, nu nog behorend bij het te verkopen object worden in de loop van 2023 ingericht voor natuurdoeleinden. Deze inrichting wordt uitgevoerd in opdracht van de provincie Limburg en houdt verband met de realisatie van goudgroene natuur het gebied Schandelo.
De inrichting bestaat uit diverse natuurdoeltypen. Een inrichtingskaart in concept kan op verzoek worden toegestuurd.

Bestemmingsplan
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ van de voormalige gemeente Arcen en Velden (nu Venlo). Binnen dit bestemmingsplan heeft het object momenteel deels de bestemming ‘Agrarische bedrijfsdoeleinden - grondgebonden bedrijf’ en deels ‘Agrarisch gebied met landschappelijke waarden’. Er is 1 bedrijfswoning toegestaan.
In het vigerende bestemmingsplan buitengebied (vastgesteld 28-05-2009) staat de definitie:
Agrarische bedrijfswoning: 'Een woning, krachtens het plan toegestaan binnen een agrarisch bouwvlak, en kennelijk slechts bedoeld voor (het huishouden van) een persoon, wiens huisvesting daar gelet op de aard van de agrarische bedrijfsvoering noodzakelijk is'

In het Parapluplan plattelandswoningen Venlo (vastgesteld 21-12-2016) staat vervolgens dat het begrip ‘Agrarische bedrijfswoning’ (artikel 1.12 in het bestemmingsplan), wordt vervangen door onderstaand begrip (artikel 1.3 parapluplan):
Agrarische bedrijfswoning: 'Een woning, toegestaan en gelegen bij een als zodanig bestemd agrarisch bedrijf en/of gelegen binnen een agrarisch bouwvlak, opgericht ten behoeve van het bijbehorende agrarische bedrijf, bedoeld voor het huishouden van een persoon wiens huisvesting daar gelet op de aard van de agrarische bedrijfsvoering noodzakelijk is. De woning mag gebruikt worden als PLATTELANDSWONING.

De definitie van ‘plattelandswoning’ is volgens het parapluplan:
Plattelandswoning: Een (voormalige) agrarische bedrijfswoning die -naast het gebruik als bedrijfswoning voor het agrarische bedrijf waarbij de woning behoort- tevens mag worden gebruikt voor bewoning als burgerwoning door derden die geen functionele binding hebben met het bijbehorende agrarisch bedrijf, en die niet wordt beschermd tegen milieugevolgen van het bijbehorende bedrijf, met dien verstande dat de woning is gelegen binnen een agrarisch bouwvak ten behoeve van een bestaand agrarische bedrijf.

De bijbehorende voorschriften zijn op kantoor aanwezig en worden op eerste verzoek aan u toegezonden.

Ligging
De woning is gelegen in het buitengebied van Velden, in het gebied Schandelo, vlakbij de Duitse grens. Het gebied Schandelo maakt onderdeel uit van het natuurgebied Maasduinen, dat zich uitstrekt van Venlo tot Gennep. Velden is zo'n 4 kilometer ten noorden van de stad Venlo en 7 kilometer ten zuiden van het dorp Arcen gelegen. Velden is Latijn voor duivelsketel. Het bevat onder meer de vroegere buurtschappen Schandelo, Hasselderheide, Hasselt, Solingerhof en Het Vorst. Voor de dagelijkse voorzieningen biedt Velden vele mogelijkheden met o.a. twee basisscholen (elk gelegen aan één kant van de rijksweg) en diverse winkels. Daarnaast biedt het een gezellig dorpscentrum, terrassen, een veerdienst van en naar Grubbenvorst voor automobilisten en fietsers alsmede vele wandel- en fietsroutes. Ook de beroemde langeafstandsroute het Pieterpad loopt door het dorp. In Velden vinden elk jaar veel evenementen plaats. In 1999 werd Velden, samen met Arcen en Lomm, gekozen tot groenste dorp van Nederland. Velden behoort tot de gemeente Venlo, de grootste gemeente in Noord-Limburg. De gemeente (ook wel groot-Venlo genoemd) omvat behalve de stad Venlo, ook het stadsdeel Blerick met de dorpen Boekend en Hout-Blerick, stadsdeel Tegelen met het dorp Steyl, het dorp Belfeld en, sinds 1 januari 2010, de dorpen Arcen, Lomm en Velden. Op 1 januari 2010 (officiële peildatum) telde de gemeente 100.301 inwoners.

Kadastrale gegevens
Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Arcen en Velden, sectie I, nummers 108, 109, 285 en 393, tezamen groot 1.68.97 ha.

Bodemonderzoek, Asbestinventarisatie kunnen op verzoek digitaal toegestuurd worden.

Bijlagen
• Kadastrale kaart
• Inschrijfvoorwaarden en -formulieren
• Inrichtingsplan achterliggende gronden

Kenmerken

Woonoppervlakte
162
Perceeloppervlakte
16897
Inhoud
938
Bouwjaar
1986
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
800
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475 - 459 260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object