Plan bezichtigingBel makelaar

Rithsestraat 283

Verkocht onder voorbehoud
Excellent
Breda
€ 575.000 k.k.
2120
 m²
232
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Buitenkans! Altijd al gedroomd om een Vlaamse schuur om te bouwen tot een prachtige barn of woonboerderij? Wilt u het alledaagse naar een hoger niveau tillen? Lees dan snel verder. Rustig en landelijk gelegen op een absolute toplocatie, op een perceel van 2.120 m², staat deze Vlaamse schuur uit circa 1800 met woonbestemming. Op korte afstand bereikt u het gezellige dorpscentrum van Princenhage, het bruisende stadscentrum van Breda én het Liesbos waar u terecht kunt voor een heerlijke wandeling. Deze locatie kent een rijke historie en is in 1662 zelfs nog in bezit geweest van de koninklijke familie. Deze Vlaamse schuur biedt nieuwe bewoners de uitgelezen én unieke kans om hun droom te realiseren en het ultieme woon-/werkgeluk te ervaren!TRANSFORMATIE

Na transformatie biedt dit unieke object tal van mogelijkheden. Ziet u het ook al voor zich? Een prachtig zicht tot de nok wat resulteert in een optimale ruimtebeleving? En de vele glazen puien die niet alleen veel lichtinval creëren maar u ook in directe verbinding brengen met het buitenleven? Dit noemen wij het ultieme woongenot. Door het grote woonoppervlak is dit object in te delen in diverse eenheden waarbij alle gezinsleden een eigen, rustige plek kunnen vinden om te werken, studeren of gezellig samen te zijn. Het biedt ruimte aan een grote living met open leefkeuken en een slaap– en badkamer op de begane grond. Naast deze genoemde ruimten is het tevens mogelijk om bijv. een grote multifunctionele ruimte te creëren die dienst kan doen als atelier of thuiswerkplek. Op de eerste verdieping is nog ruimte voor een master bedroom en een slaapkamer met badkamer en suite. Daarnaast behoort realisatie van een bijgebouw ook tot de mogelijkheden. Verder wordt dit object omsloten door een tuin met mooie hogen bomen die het zonlicht filteren. Er is hier altijd wel een plekje in de zon of schaduw te vinden waar u in alle rust, ruimte en 100 % privacy optimaal kunt genieten van het echte buitenleven! Daarnaast biedt deze plek volop veilige speelruimte aan kinderen.  Een unieke woonvorm in een unieke setting. Om u een visuele indruk te geven van de eventuele mogelijkheden hebben wij een ontwerp van B&B Architecten bijgevoegd. BESTEMMINGSPLAN:

De locatie is gelegen in het bestemmingsplan ‘’Buitengebied Zuid 2013, wijzigingsplan Rithsestraat 285’’ wat onherroepelijk is vastgesteld op 17 december 2019, en heeft hierin de navolgende bestemming:

- enkelbestemming ‘Wonen’,  

- dubbelbestemming ‘Waarde—Archeologie’

- toekenning van een bouwvlak,

- functieaanduiding cultuurhistorische waarden

- gebiedsaanduiding vrijwaringszone—radarDe Vlaamse schuur uit circa 1800 is een gemeentelijk monument en heeft een zestal binten of (draag) balken welke behouden dienen te worden bij het ontwerpen van de nieuwe barn of woonboerderij. De Vlaamse schuur heeft een inhoud van maar liefst 1.280 m³. De afmetingen van de schuur zijn ca.  21,06 m¹ x 11,38 m¹. De hoogte is maximaal 7.35 m¹. Er is een waterput aanwezig. Gemeente Breda is in het bezit van de goedgekeurde tekeningen van zowel de woning als het bijgebouw. Daarnaast hebben onderstaande onderzoeken reeds plaatsgevonden:

- Asbest inventarisatie onderzoek,

- Bodemonderzoek,

- Bouwhistorisch onderzoek,

- Houtconserveringsrapport,

- Sonderingsrapportage.

 

Kenmerken

Woonoppervlakte
232
Perceeloppervlakte
2120
Inhoud
1280
Bouwjaar
1800
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
1
Aantal slaapkamers
0
Isolatie
Verwarming
Warm water
Garage
Geen garage
Schuur
Ligging
Aan rustige weg, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Schalk Makelaardij (076-5937000) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Schalk Makelaardij (076-5937000) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Schalk Makelaardij (076-5937000) voor meer informatie over dit object