Plan bezichtigingBel makelaar

Oostvierdeparten 1

Beschikbaar
Excellent
Noordwolde
€ 495.000 k.k.
8170
 m²
172
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Op een bijzonder mooie, landelijke locatie in het kerngebied van Unesco Werelderfgoed, op loopafstand van de prachtige, uitgestrekte bossen van De Eese, in het fraaie, historische gebied van de ‘Maatschappij van de Weldadigheid’, degelijk gebouwde, verrassend ruim bemeten, karakteristieke, VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ. De in 1936 gebouwde woonboerderij heeft een riante, inpandige deel/berging en meerdere vrijstaande bijgebouwen. Het geheel ligt op een perceel 8170 m² echtpachtgrond.Het perceel is eigendom van Maatschappij van Weldadigheid en zal in erfpacht worden uitgegeven. De aanvangscanon bedraagt € 9.500,= op jaarbasis, prijspeil 2022 met een looptijd van 50 jaar. Een gedeelte van het perceel (totaal ca. 5.565 m2) is per 1 mei 2023 beschikbaar voor erfpachter en wordt tot die tijd verhuurd aan een derde.De vrijstaande woonboerderij is in 1936 gebouwd en voor het laatst in de jaren ’80 verbouwd. Wel zijn door de loop van de tijd verbetering aangebracht zoals isolerende beglazing (2017) en een C.V.-installatie. Het rieten dak is in 2020 schoongemaakt en plaatselijk hersteld.Rondom de woonboerderij ligt een ruime tuin. Op het terrein staat o.a. een vrijstaande, houten schuur. De pannen gedekte schuur (totaal ca. 95 m²) is deels voorzien van een veestalling.De woning valt onder een beschermd dorpsgezicht, wat garant staat voor behoud van de mooie omgeving met kenmerkende historische bebouwing. Sinds kort is het gebied ook officieel aangemerkt als Werelderfgoed, sterker nog dit object ligt in het kerngebied. Het geheel is uitstekend bereikbaar gelegen! De historische plaats Steenwijk met b.v. NS-station, theater, maar ook Noordwolde (o.a. Jumbo) ligt op slechts enkele kilometers. Steenwijk heeft middels de A32 een goede ontsluiting naar de Randstad.Indeling:Begane grond:

Riante entreepartij met keurig toilet. Woonkamer met vrij uitzicht en houtkachel. Open keuken met U-vormige keukeninrichting met inbouwapparatuur als oven, gaskookplaat, afzuigkap e.d. Vanuit de keuken wandelt u via de tuindeur zo de tuin in. Bijkeuken met installatieruimte en toegang tot de provisiekelder. Ruime slaapkamer met inbouwkasten en wastafel. Badkamer met douche, wastafel, witgoed-aansluiting en centrale verwarming. Tweede slaapkamer. Binnendoor bereikbare riante, inpandige deel/berging van bijna 150 m²! Deze ruimte is voorzien van een betonvloer en gebintwerk en deelt zich uitstekend voor hobby’s. Ook is de deel/berging eventueel te verbouwen tot extra gebruiksoppervlakte Wonen.1e verdieping:

Ruime overloop met bergkast en wastafel. Toiletruimte met fontein. 3 Slaapkamers met isolerende beglazing en C.V. De verdieping biedt mogelijkheden voor het realiseren van een badkamer.Algemeen:

Bouwjaar: 1936,

Kaveloppervlakte ca. 8170 m²,

Woonoppervlakte ca. 172 m², overige inpandige ruimte ca. 147 m², gebouwgebonden buitenruimte ca. 0 m², externe buitenruimte ca. 0 m², inhoud ca. 1498 m³,

Bouwaard: De gevels zijn opgetrokken uit steen. De kozijnen zijn uitgevoerd in hout en grotendeels voorzien van isolatieglas (deels 2017) De vloeren op de begane grond zijn deels uitgevoerd in beton en deels in hout. De verdiepingsvloer is uitgevoerd in hout. Het dak van het voorhuis bestaat een beschoten kap met pannen. Het achterhuis is voorzien van authentiek gebintwerk met rieten kap. De rieten kap is in 2020 plaatselijk hersteld en schoongemaakt.

De woning is afgezien van isolatieglas niet geïsoleerd.

Verwarming en warmwater middels een HR-ketel, 2004,

De erfpachter aanvaardt het geheel zoals het er ligt.

Er is geen bodemonderzoek verricht.

De akte van levering dient plaats te vinden bij Varekamp Notariaat in Dwingeloo.

Kenmerken

Woonoppervlakte
172
Perceeloppervlakte
8170
Inhoud
1498
Bouwjaar
1936
Extra ruimte
147
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Inpandig
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan drukke weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Alderik Vos Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Alderik Vos Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Alderik Vos Makelaardij (0521-571126) voor meer informatie over dit object
No items found.
No items found.