Plan bezichtigingBel makelaar

Raadhuisplein 1

Beschikbaar
Excellent
Asperen
€ 995.000 k.k.
1100
 m²
428
 m²
Herenhuis
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Imposante villa op een prachtige locatie te Asperen!- Voormalig Raadhuis van Asperen

- Een ruim perceel van ca. 1.100 m²

- 3 woonlagen en een souterrain met een woonoppervlakte van ca. 428 m²

- Een (nog naar wens te creëren) heerlijke privétuin met eventueel meerdere parkeerplaatsenOp een ruim perceel van ca. 1.100 m² bevindt zich het (voormalige) Raadhuis van de gemeente Lingewaal (thans West Betuwe). Dit gemeentelijke monument is een karakteristieke villa van ca. 428 m² woonoppervlakte uit 1893, prachtig gesitueerd in het park, uitkijkend op de vijver en is verdeeld over 3 woonlagen met een souterrain. In 1893 is de villa gebouwd op de plaats van het voormalige kasteel van Asperen. Na 1952 is het in gebruik genomen als Raadhuis en ambtswoning voor de burgemeester. In 1977 is de villa gerestaureerd en in zijn geheel tot Raadhuis ingericht.

De villa is te bereiken middels een prachtige oprijlaan, in eigendom van de gemeente en is prominent gelegen in de dorpskern van Asperen tegenover de Nederlands Hervormde Kerk Asperen. Een belangrijk detail van de villa is de ‘groene’ ligging.Globale indeling:Begane grond, royale entreehal voorzien van marmeren vloer met toegang tot de gang, ruime (woon)kamer met openslaande deuren naar het terras waar u mooi uit kijkt over het park en de vijver, voorkamer en (eet)kamer, trapopgang, twee toiletten en de keuken, originele kluisruimte en een berging.Eerste verdieping, via de trap met bordes komt u uit op de ruime hal voorzien van een parketvloer met een separaat toilet. Op deze verdieping treft u onder andere 4 riante kamers.Tweede verdieping, Op deze verdieping treft u nog 3 aparte kamers aan welke voorheen hebben gefunctioneerd als kantoorruimtes van het Raadhuis en een hal met balkon op het noordoosten.Souterrain: ruime souterrain (31 m2), ideaal om te gebruiken als bijvoorbeeld een wijnkelder. Tevens ook toegang tot de CV ruimte.Algemeen:

- De villa wordt opgeleverd "as is, where is", leeg en ontruimd.

- Ten behoeve van de verkoop zijn diverse onderzoeken uitgevoerd, op aanvraag zijn deze onderzoeken beschikbaar.

- De gemeente West Betuwe heeft reeds aangegeven mee te willen werken aan een wijziging van de bestemming naar wonen, werken (kantoor/praktijk) of een combinatie van beide. Voor het verkrijgen van een nieuwe bestemming dient de normale planologische procedure doorlopen te worden. Verkoper heeft reeds de bestemmingsplanprocedure opgestart.

- De kantoorvilla is aangewezen als een gemeentelijk Beschermd Monument.

- Voldoende parkeergelegenheid op eigen terreinLigging:

Asperen is een oud stadje, waarvan de eerste schriftelijke vermelding stamt uit het jaar 893. De middeleeuwse ommuring, de waterpoort en de kerktoren bepalen het karakteristieke beeld van de plaats. In de vorige eeuw zijn in het landelijk gebied rond Asperen als onderdeel van de Hollandse Waterlinie een aantal forten aangelegd. Zoals het in 1847 gereedgekomen Fort Asperen, Fort Diefdijk en Fort Nieuwesteeg. Asperen kent een inwoneraantal van 3.205 personen (per 1 januari 2021), verdeeld over circa 1.240 huishoudens en heeft een totale oppervlakte van circa 402 hectare, waarvan 380 hectare land en 23 hectare water. Asperen is gelegen aan de rivier de Linge, die met 108 km lengte de langste rivier van Nederland is. Het gebied rondom de Linge is het meest populair voor haar natuurbeleving, recreatie en toerisme.Asperen is gelegen in het gebied tussen de rijkswegen A2, A15 en A27 en is gemakkelijk bereikbaar via de provinciale wegen N484, N327 en N848. De rijafstand tot de A2 is circa 15 minuten, tot de A15 circa 6 minuten en de A27 is te bereiken binnen circa 18 minuten.

Via een busverbinding is het NS-station Leerdam binnen 10 minuten bereikbaar.Perceelsplitsing is indicatief en kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Kenmerken

Woonoppervlakte
428
Perceeloppervlakte
1100
Inhoud
2364
Bouwjaar
1893
Extra ruimte
82
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
7
Isolatie
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Ligging
Aan park, Vrij uitzicht, Beschutte ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij (0345 63 21 00) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij ( 0345 63 21 00) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Van Ekeren Kuiper Makelaardij ( 0345 63 21 00) voor meer informatie over dit object
No items found.
No items found.