Plan bezichtigingBel makelaar

Lhee 9

Beschikbaar
Excellent
Dwingeloo
€ 695.000 k.k.
8045
 m²
222
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Monumentale woonboerderij in Lhee, uniek gelegen op een perceel van 8045 m2, op 800 meter van Nationaal Park Dwingelderveld en 1 km van de rand van het dorp Dwingeloo.De boerderij is gebouwd in 1922-1923 als boerderij van het hallenhuistype in de stijl van de art nouveau. Ontwerp en uitvoering zijn van ir. C.J.M. Modderman.

Vanwege de bijzondere bouwaard en het cultuurhistorisch belang voor de ontwikkeling van de bouwtechniek werden in 1997 boerderij en opstallen rijksmonument.

In een bijzonder verhaal wordt verteld hoe met man en macht een kleine gemeenschap in Drenthe anno 1922 dit bouwexperiment met zogeheten stampbeton, dat voor circa 20 cm dikke muren zorgt, voor elkaar wist te krijgen.

De status van rijksmonument heeft voor deze boerderij het voordeel dat vanuit Rijks Monumentenadvies en het Monumenten Restauratiefonds hulp kan worden geboden met advies, maar ook door financiering met een laag rentende lening of subsidiëring (38% tot en met 2024) voor onderhoud/restauratie.Door omstandigheden heeft het onderhoud aan schilder- en houtwerk van deze boerderij helaas de laatste jaren achterstand opgelopen. Dit aspect van het onderhoud is reeds verwerkt in genoemde vraagprijs/marktwaarde, die werd vastgesteld aan de hand van een officiële taxatie.Het grote perceel en de ruimte in het achterhuis (245m2), alsmede de aanwezigheid van het stookhok annex kleinveestal, bieden bewoners van dit object veel mogelijkheden. Door de zeer goede uitrijmogelijkheden door onder meer de heide en bossen van het Dwingelderveld is dit object bij uitstek geschikt voor paardenliefhebbers.

Maar ook het aanleggen van een boomgaard, een moestuin, het houden van kleinvee of gewoon genieten van de natuur en omgeving, behoren tot de mogelijkheden.

Er is ruimschoots de potentie aanwezig om d.m.v. opsplitsing van de boerderij meer woon- of recreatie eenheden te bouwen zoals in de directe omgeving op verschillende percelen reeds is gebeurd. Wellicht het onderzoeken meer dan de moeite waard.Ligging

Lhee is een schilderachtige buurtschap met een diversiteit aan boerderijen en heeft een gunstige ligging ten opzichte van het centrum van het Drentse brinkdorp Dwingeloo. Het voorzieningenniveau van het dorp met o.a. 2 supermarkten (AH en Aldi), brede school, diverse sportverenigingen, diverse winkels waaronder slager, bloemisten, huishoudelijke artikelen, opticien en restaurants etc., is hoog.

Lhee ligt tevens op korte afstand (6 km) van het mooie “Shakespeare” dorp Diever.

Nationaal Park het Dwingelderveld is een in totaal 3.700 hectare groot natuurgebied met bossen en heidevelden en is voorzien van 30 kilometer pad/zandweg voor wandelaars, fietsers en paardenliefhebbers.Bereikbaarheid

De grotere plaatsen Meppel, Assen en Hoogeveen liggen op ca. 20 minuten afstand. Via de A28/A32 is de Randstad goed bereikbaar. Utrecht is in circa 1,5 uur te bereiken, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag in 2 uur.Indeling woonboerderij:

voorhuis, achterhuis, stookhok met jongveeschuur, ruime overkapping, twee (provisie) kelders.Voorhuis: gang met toegang tot één van de twee kelders met kelderkast , tot de woonkamers, de keuken en een kleine kamer met vaste kast en de trap naar bovenverdieping.

De half open keuken is voorzien van een eenvoudige inbouwkeuken en ruimte voor eethoek, de woonkamers hebben via een vouwdeur een half open verbinding met elkaar en zijn voorzien van rookkanalen (houtkachel aanwezig),

Verdieping: overloop, 2 ruime slaapkamers, waarvan één met vaste wastafel en kastenwand, eenvoudige badkamer met compleet sanitair.Achterhuis : ruime hal met toegang tot : toilet, tweede kelder, bijkeuken met aansluiting witgoed en c.v. opstelling, eenvoudige douche- en wasgelegenheid , grote slaapkamer, deel met stallings- en bergingsruimten.Verwarming en warm water via een HR combiketel van 2016 en afgifte van verwarming via radiatoren. Het object wordt geventileerd door natuurlijke en mechanische ventilatie. Het elektra bestaat uit 9 groepen, 2 aardlekschakelaars en krachtstroom.Kortom, een uniek object en een bezichtiging meer dan waard.INFO

- bouwjaar 1923

- perceeloppervlakte 8.045m²

- inhoud ca. 2.386m³

- woonoppervlakte ca. 222m²

- overige inpandige ruimte ca. 255m²

- 'open loods' ca. 48m², in gebruik voor hout- en hooiopslag

- stookhok v.v. rookkanaal en doorgang naar pony-kleinveestal

- verwarming/warmwater middels Intergas HRe (2016)

- zowel woonboerderij als voormalig stookhok staan op de lijst van 'rijksmonumenten'Toelichting meting gebruiksoppervlakte. Onze branchebrede meetinstructie (BBMI) is gebaseerd op NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerken

Woonoppervlakte
222
Perceeloppervlakte
8045
Inhoud
2386
Bouwjaar
1923
Extra ruimte
255
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Inpandig
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Beschutte ligging, Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0591-653355) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object