Plan bezichtigingBel makelaar

Lageweg 1

Beschikbaar
Excellent
Schellinkhout
Op aanvraag
1550
 m²
265
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Deze authentieke stolp uit 1893 staat op een centrale plek tussen Hoorn en Enkhuizen. Naast de centrale ligging vindt u hier veel ruimte en mogelijkheden.
De stolp staat op een erf samen met de achterliggende schuurwoning. De stolp en schuurwoning zijn recent verkocht. De huidige eigenaar gaat de schuurwoning verbouwen voor zelfbewoning en verkoopt de stolp weer door. Voor de levering van de stolp wordt het perceel opnieuw kadastraal gesplitst en ingemeten. De genoemde 1.550 m² kan daarin iets afwijken.
Op een riante kavel van 1.550 m² staat deze prachtige stolp met authentieke details zoals de ronde schoorsteen, welke in 2008 opnieuw is opgebouwd. De vorige eigenaar heeft in 1990 de binnenkant van de stolp compleet vernieuwd, inmiddels is dit wat gedateerd. In 1991 is er nog een serre aangebouwd en daarna is er alleen nog onderhoud gepleegd. De stolp heeft op de begane grond een riante woonkamer met sfeervolle open haard, een hobbyruimte, twee slaapkamers en een badkamer. Op de verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een bergruimte. De tuin ligt op het zuiden, of u nu van vissen, voetballen, paling roken, of tuinieren houdt... alles is hier mogelijk! Er staat zelfs nog een sfeervolle overkapping, perfect voor de BBQ-avonden. Naat de stolp staat nog een aangebouwde garage/schuur van ca. 30 m². Er staan nu nog oude schuren en kassen op het perceel, deze worden voor de levering gesloopt. Door middel van de visualisaties kunt u zien wat voor prachtige tuin er gerealiseerd kan worden.
Deze stolp ligt op een ideale plek, goed bereikbaar en veel ruimte om u heen. Binnen 10 minuten fiets u naar het winkelcentrum in de Kersenboogerd. Hier treft u alles wat u dichtbij wilt hebben, denk aan een supermarkt, bakker, slager, groenteboer en diverse winkels. Ook kunt u de auto pakken, dan bent u binnen 10 minuten in het centrum van Hoorn. Centraal gelegen en ook nog eens een prachtige omgeving want als u vanaf de boerderij richting het strand van Schellinkhout rijdt volgt u de slingerende Dorpsweg. Al deze bochten komen omdat de Dorpsweg is aangelegd op het zandbedding van het oude meanderende riviertje ‘de Drecht’. Schellinkhout staat erom bekend dat er nog een aantal originele en herbouwde stolpboerderijen in het dorp zijn. Eenmaal aangekomen bij het strand kunt u over de dijk helemaal naar Enkhuizen fietsen.

Bent u opzoek naar een authentieke stolp waar nog wat aan geklust mag worden? Dan kan dit zomaar iets voor u zijn. Maak snel een afspraak voor een bezichtiging!

Perceeloppervlakte: ca. 1.550 m² (na splitsing)
Woonoppervlakte: ca. 265 m²
Garage/schuur: 30 m²
Inhoud: ca. 1.045 m³
Bouwjaar: 1893

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
265
Perceeloppervlakte
1550
Inhoud
1045
Bouwjaar
1893
Extra ruimte
12
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
6
Isolatie
Verwarming
Cv ketel, Open haard
Warm water
Cv ketel
Garage
Aangebouwd hout
Schuur
Ligging
Aan water, Aan drukke weg, Open ligging, Buiten bebouwde kom
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object