Plan bezichtigingBel makelaar

Heerenweg 21 +MLD21

Beschikbaar
Excellent
Barsingerhorn
€ 1.795.000 k.k.
10047
 m²
535
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Iets wat hedendag weer normaal wordt, maar wat hier al decennia lang wordt gedaan. Samen met je ouders, of een ander gezin, op één erf wonen. En hoe… Aan de Heerenweg 21 ligt de Maartje Cornelis Hoeve, een in 2004 compleet gerenoveerde woonboerderij. De voormalige stolpschuur schuin erachter is in 1986 verbouwd tot woonboerderij, dit adres is Mieldijk 21, waarbij het ‘grote’ gezin zich kan vestigen aan de Heerenweg en de ouder(s) aan de Mieldijk. Bestemming technisch is ook een andere invulling mogelijk, denk aan B&B of een bedrijf aan huis. Dit is uiteengezet in een quickscan en kunt u opvragen via ons kantoor. Er is nog veel ongebruikte oppervlakte over, de staart en zolder van de boerderij, de losse boet. Allemaal meters om eventueel anders te benutten.

In 2004 is de gehele boerderij aan de Heerenweg gestript en compleet opnieuw ingedeeld en ingetimmerd. In principe is er een nieuwe woning gebouwd in een monumentale jas. Tijdens de verbouwing zijn er enkele prachtige tegeltableaus tevoorschijn gekomen. Kenners geven aan dat het heel bijzonder is, gezien het om zoveel fabricaten bij elkaar gaat: Harlingen uit ca. 1770 en 1815, Utrecht uit ca. 1815 en ca. 1850, Rotterdam ca. 1770 en Alkmaar ca. 1800. Het tableau in de keuken was helaas te ver vergaan, maar hier is op ambachtelijke wijze een replica gemaakt.

Wat het bijzondere aan het wonen hier is… is dat je er niet woont, maar het beleeft! Dit start al bij het zien van de blauwe brug, een plaatje waar al vele schilderijen en tekeningen van zijn gemaakt. Barsingerhorn heeft dan ook de status Provinciaal beschermd dorpsgezicht. Als u het erf op rijdt, via de Mieldijk, wordt u overgenomen door rust en beleving. Het eigen erf, waarbij grasmaaien op de zitmaaier een soort van therapie is, ligt voor en achter de boerderijen. Elk seizoen, zelfs elke dag, is het groeien en bloeien van de tuin een ware beleving.

De officiële voordeur van de Maria Cornelis Hoeve ligt aan de Heerenweg, deze wordt echter zelden gebruikt. Het is gebruikelijk om ‘achterom’ te lopen. We betreden dan allereerst het staartstuk (voormalige koestal) en de dors van de stolp, dit is thans in gebruik als garage/stalling en bergruimte. Vervolgens betreden we de woning, in het vierkant is een zeer ruime ontvangsthal gecreëerd met de open trap naar de indrukwekkende vide. Aan de voorzijde zijn de leef vertrekken gesitueerd, het valt direct op dat alle vertrekken zeer ruim van opzet zijn. Doordat er veel gebruik gemaakt is van hout, warme kleuren en ook de prachtige tegeltableaus overal terugkomen, is het allemaal even sfeervol. Via de woonkeuken kunt u de voor- en zijtuin betreden.

De keuken is eventueel af te sluiten met schuifdeuren. De eetkamer is opgedeeld door de schouwen, hier past met gemak een eettafel voor 12 personen. En staat garant voor een gezellige avond voor alle feestdagen en andere vieringen! Ook bereikt u vanuit hier een af te sluiten studeerkamer. De woonkamer is gelegen separaat aan de Mieldijk. Er zijn hier heuse huiskamerconcerten georganiseerd en ook deze ruimte is af te sluiten middels schuifdeuren. Via de vide betreedt u vier slaapkamers, waarvan drie zeer ruim van opzet. De ouderslaapkamer heeft een eigen badkamer. Via de vide is de tweede badkamer te bereiken. Ook is er een inloopkast met automatische verlichting.
Middels een vlizotrap bereikt u de zolder, met het vierkant in het zicht. Ook dit zijn nog vele vierkante meters welke desgewenst bij de woning betrokken kunnen worden.

In 1986 is de voormalige stolpschuur verbouwd tot woning. Alle vertrekken zijn op de begane grond gerealiseerd, zo vindt u hier onder andere een ruime woonkamer met authentieke schouw. Er zijn twee slaapkamers aanwezig. Naast de leefruimte is er ook maar liefst 142 m² vrij in te delen oppervlakte. Een gigantische ruimte die volop mogelijkheden biedt. Om u te inspireren wat u met deze ruimte kunt doen hebben wij een visualisatie op laten maken. U kunt deze vrij in te delen ruimte onder meer gebruiken om de woning te vergroten, voor een praktijk-/kantoorruimte aan huis of bijvoorbeeld wanneer u uw eigen B&B wilt starten.

Achter de stolpen staat een boet met een betonnen werkvloer, deze is nu in gebruik als klusruimte.
Zoals al eerder opgenoemd is de ruimte en volume opvallend, maar ook de mogelijkheden welke er alsnog zijn. Het erf is groot genoeg om eventueel nog bij te bouwen en ook inpandig zijn er genoeg uitbreidingsmogelijkheden.

Maar wat vooral telt, is de magnifieke plek middenin het dorp, aan het lint. Met uitzicht op de voormalige doopsgezinde kerk. Door uw eigen ‘hofje’ en het besloten perceel heeft u ook veel privacy. Barsingerhorn heeft een actief verenigingsleven. In Kolhorn of Schagen zijn de basisscholen gevestigd. Vanaf de blauwe brug bent u met tien minuten (elektrisch) fietsen in het centrum van Schagen. Hier is een divers aanbod aan winkels, eetgelegenheden, maar ook de bioscoop en het NS-station zijn hier gelegen. Met de auto heeft u een snelle ontsluiting naar zowel de A7 als de A9.

Heerenweg 21
Bouwjaar: ruim voor 1900, verbouwing in 2004
Woonoppervlakte: ca. 417 m²
Garage: ca. 138 m²
Inhoud: ca. 2.434 m²
Perceeloppervlakte: ca. 1.427 m² (perceel dient nog kadastraal te worden ingemeten)

Mieldijk 21
Bouwjaar: ruim voor 1900, verbouwing 1986
Woonoppervlakte: ca. 118 m²
Inpandige (nog in te delen/ berg-)ruimte: ca. 142 m²
Inhoud: ca. 1.305 m³
Perceeloppervlakte: 8.620 m²

Boet
Oppervlakte: ca. 78 m²

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel)

Kenmerken

Woonoppervlakte
535
Perceeloppervlakte
10047
Inhoud
3727
Bouwjaar
Extra ruimte
421
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
7
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
Garage
Inpandig
Schuur
Ligging
Beschutte ligging, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object