Plan bezichtigingBel makelaar

Plantsoen 13

Beschikbaar
Excellent
Schagen
€ 1.075.000 k.k.
362
 m²
227
 m²
Eengezinswoning
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Historisch gezien een van de meest levendige straten van Schagen..
 Nu mede door het plantsoen aan de voorkant, is er er ruimte voor rust en comfort. 
 Taats Architecten en de bewoners deelden de filosofie om een gebouw te creëren dat het jaren '30 gevoel behield, maar met een eigentijdse aanbouw voor extra ruimte, licht, comfort en gemak. De breedte van de kavel is uniek op een plek als deze, dit voorziet niet alleen in ruim parkeren op eigen terrein maar ook het optimaal onthalen van de zon in én om het huis. Daarnaast heeft het ruimte geschept voor een waanzinnig bijgebouw met een berging, kantoor en luxueuze wellness.
 
 De drie meter hoge plafonds zijn behouden in het ontwerp, de lange ramen accentueren de overgang van de jaren '30 naar modern/eigentijdse stijl. Eenmaal binnen wordt u omarmt door comfort. 
 U kunt ervoor kiezen om te gaan zitten richting het levendige straatbeeld bij de erker of uzelf geheel terug trekken in de tuinkamer. De tuinkamer ligt perfect op de zon en heeft per seizoen haar eigen karakter. Door de aanwezigheid van de ruime haard wordt er een bijzondere sfeer gecreëerd.
 
 Kom binnen 
 Wie in deze stadswoning woont, houdt van gezelligheid én rust. Via de entree loopt u de lichte en riante L-vormige woonkamer in, welke volledig is voorzien van vloerverwarming. De woonkamer is verbonden met de leef keuken. 
 Het levendige straatbeeld is op de juiste afstand vanuit de erker, wat zorgt voor een vermakelijk decor. De ruime indeling creëert veel privacy in de woonkamer en maakt deels verbinding met de stad. Het andere deel is gelegen aan de tuin, via de zogenaamde “tuinkamer”. Hier kunt u het hele jaar door goed vertoeven.
 De hoogte wordt ook in de hal geaccentueerd. De vele en hoge ramen creëren in zowel de hal als op de verdieping veel natuurlijk lichtinval. 
 Op de verdieping treft u vier riante slaapkamers en een comfortabele badkamer voorzien van onder andere vloerverwarming, een dubbele wastafel en een dubbele douche. 
 
 Bijgebouw
 In 2019 is er een zeer solide bijgebouw (onder architectuur van Taats) in de tuin geplaatst. Grotendeels voorzien van vloerverwarming. Naast een zeer nette schuur, is het bijgebouw voorzien van een verdieping die op dit moment in gebruik is als kantoor. Deze is gemakkelijk om te vormen naar bijvoorbeeld een B&B gelegenheid of gastenverblijf. 
 De verrassing van het bijgebouw is de luxe wellness ruimte, voorzien van (stoom)sauna (merk: Tylo), stoomcabine (merk: Cleopatra), luxe dubbele douche en een ligbad. De jacuzzi en een buitendouche (merk: Jee-o) bevinden zich buiten, direct bij de openslaande deuren van deze ruimte. Uw eigen “Fort Resort” in Schagen. 
 
 Buiten
 De woning staat op een prachtige brede kavel van maar liefst 18 meter aan de noordkant, wat resulteert in de ideale zonligging. Zowel vanuit de keuken, de tuinkamer en de poort met dubbele deuren bereikt u de sfeervolle achtertuin op het zuidwesten. 
 Op de loungebank in de ochtendzon waant u zich in Zuid-Europese sferen in de zomer. Een haag met grote hortensia’s maakt een natuurlijke scheiding tussen het terras en de tuin die het huis omringt. Voor het huidige gezin met jonge kinderen is voldoende plek om te spelen, schommelen en glijden in de tuin. De wellness ruimte is met openslaande deuren ook tuingericht en het hele jaar door een verrijking van het huis. Voldoende vertier in de tuin voor jong en oud. 
 De tuin aan de voorzijde is voorzien van twee parkeerplaatsen, een absoluut cadeau in deze straat. Thuiskomen en altijd een parkeerplaats hebben, is een luxegoed aan het Plantsoen. Naast de beplanting, heeft de voortuin een gezellig stadsbankje waar voorbijgangers een praatje met u maken wanneer u hier plaatsneemt. 
 
 Omgeving
 Een centralere plek in Schagen is er bijna niet te vinden. Binnen 5 minuten wandelt u het gezellige centrum van Schagen in, met de meest veelzijdige keuze aan winkels en restaurants. Binnen dezelfde 5 minuten wandelt u naar de bioscoop en enkele sportscholen. Aan de overzijde van de weg is station Schagen gelegen, vanuit hier gaan elk (half)uur treinen richting Alkmaar en Amsterdam. 
 Gaat u liever richting bos of strand? Geestmerambacht, Callantsoog, Schoorl en Bergen zijn binnen 10 tot 20 minuten te berijden. Ook voor de locatie van de woning geldt dus, ontspanning én gezelligheid zijn heel dichtbij.
 
 Bestemming
 In het bestemmingsplan is bepaald dat in combinatie met 6 percelen ten noorden van de locatie binnen het bouwvlak in totaal maximaal 8 woningen zijn toegestaan. Dit komt
 voort uit het feit dat in het verleden op deze locatie 2 woningen aanwezig waren. Tevens was sprake van 2 huisnummers (Plantsoen 12 en 13). Het bestemmingsplan staat ter plaatse nog steeds 2 woningen toe. Het bijgebouw aan de zuidzijde valt buiten het bouwvlak. Om dit bijgebouw als woning in gebruik te nemen zal daarom een aanvraag omgevingsvergunning moeten worden ingediend om af te wijken van het bestemmingsplan. Hiervoor kan de kruimelgevallenregeling worden toegepast, waarbij de reguliere procedure van toepassing is (besluit binnen 8 weken na ontvankelijke aanvraag + 6 weken
 bezwaartermijn). Aandachtspunt is dat voldaan moet worden aan de parkeereis van de gemeente. Hierbij zou echter gemotiveerd kunnen worden dat de parkeerbehoefte als gevolg van de oorspronkelijke situatie (dat het bestemmingsplan toestaat) niet toeneemt.
 
 Kenmerken
 Perceeloppervlakte: 362 m²
 Totale inhoud: 860 m³
 Totale woonoppervlakte: 227 m²
 Bijgebouw: 57 m²
 Bouwjaar: 2009
 Bouwjaar bijgebouw: 2019
 Energielabel: A
 
 Voor meer informatie en foto's kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
227
Perceeloppervlakte
362
Inhoud
860
Bouwjaar
2009
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Volledig geisoleerd
Verwarming
Cv ketel, Vloerverwarming geheel, Houtkachel
Warm water
Cv ketel
Garage
Geen garage
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
In centrum, Beschutte ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object