Plan bezichtigingBel makelaar

Waver 5

Verkocht
Excellent
OUDERKERK AAN DE AMSTEL
€ 900.000 k.k.
80865
 m²
118
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

In de bekende polder “De Ronde Hoep” met aan achterzijde uitzicht richting Amsterdam en aan de voorzijde het kronkelende riviertje de ”Oude Waver” bieden wij een boerderij te koop aan.Wij bieden vooral aan een waanzinnig mooie plek met veel mogelijkheden.De boerderij is een mooi plaatje om te zien maar ga je goed kijken is bouwkundig veel loos. Waar een aantal kopers voor renovatie zal gaan is voor een andere groep juist afbreken en iets nieuws bouwen de betere optie.Wat de keuze ook gaat worden, de plek verdient in ieder geval weer een mooie invulling, het is namelijk ongeveer de mooiste polder van Nederland, gelegen tussen de kernen Ouderkerk aan de Amstel, Amstelveen, Abcoude, Vinkeveen, Mijdrecht en de buurtschappen Waver en Gemaal. Met de auto bent u in ca. 20 minuten in Amsterdam of Schiphol en in ca. 30 minuten in Utrecht.Landelijk gelegen, dat kan je wel understatement noemen, De polder de Ronde Hoep heeft in haar midden een natuurgebied en zal daar onbebouwd blijven. De polder de Ronde Hoep is omsloten met een dijk van 17 km, die u uitnodigt voor mooie fiets- en wandeltochten. Schuin tegenover de boerderij ligt het Natura 2000 natuurgebied de Botshol. Direct aan de Botsholse plassen zijn de Vinkeveense plassen gelegen. Het riviertje de Waver is vaarwater richting de Vinkeveense plassen en mondt uit in de Amstel, vanaf de boerderij kan je dus varend naar de grote stad. Een van de mooiste vaarroutes van de Nederland.De boerderij is meer dan 100 jaar oud (bj. 1905), heeft een voorhuis met huisstal, diverse bijgebouwen en weiland. Totaal is de perceel oppervlakte 80.865 m2.Het perceel heeft een agrarische bestemming met aanduiding KA (karakteristiek pand) voor de boerderij en hooiberg.Naast de boerderij met huisstal en de hooiberg zijn er nog circa 1500 m2 schuren en stallen aanwezig.Het erfperceel met direct omliggende grond is groot circa 10.300 m2. (Richtprijs € 900.000)

De overige 7 hectare weiland kunnen in verschillende percelen optioneel aangekocht worden.Het erf perceel is aan de weg ruim 80 meter breed en heeft 3 uitritten. Indien een koper niet alle percelen weiland erbij wil kopen, dan wordt de oostelijke uitrit gebuikt voor de ontsluiting van de niet mee verkochte percelen.Door de ligging en de flinke oppervlakte van het erfperceel, de hoeveelheid functionele en minder functionele schuren zijn er vele gebruiksdoeleinden, we noemen er een aantal:

- Meervoudige bewoning

- Herontwikkeling naar bouwkavels

- Zorgboerderij

- Paardenfokkerij

- Kantoorboerderij

- Familie/vrienden die met meerdere (generaties) op één erf willen gaan wonen

- Vergader / Leisure boerderij

- Horeca

- (Boeren)camping

- Natuurlijk ook Bed and Breakfast (met liefde)

- Locatie voor Tiny houses

- Voedselbos

- Mediatieplek voor fantasierijke makelaars

- Het beste idee is waarschijnlijk nog niet genoemdWij willen wel duidelijk benadrukken dat bijna alle goede ideeën op deze plek een bestemmingsplanwijziging vereisen.

Er is geen sprake van ernstige bodemverontreiniging die de afgifte van een omgevingsvergunning zou kunnen belemmeren.

Verkopers geven een voorkeur aan verkoop zonder een voorbehoud van bestemmingsplanwijziging.Wie gaan op deze gouden plek hun dromen in realiteit brengen!

Kenmerken

Woonoppervlakte
118
Perceeloppervlakte
80865
Inhoud
1365
Bouwjaar
Extra ruimte
260
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Verwarming
Warm water
Garage
Geen garage
Schuur
Ligging
Aan water, Vrij uitzicht, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Schep Makelaardij (0182-383038) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Schep Makelaardij (0182-383038) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Schep Makelaardij (0182-383038) voor meer informatie over dit object