Plan bezichtigingBel makelaar

Hommelweg 5

Verkocht
Excellent
Susteren
€ 625.000 k.k.
3095
 m²
234
 m²
Woonboerderij
Geschakelde woning

Object omschrijving

Op een perceel van maar liefst 3.095m² ligt midden in de natuur, doch centraal gelegen ten opzichte van grote uitvalswegen (A2-A73) deze geschakelde woning met een woonoppervlakte van 234 m². Een echte "Buitenstate" als je het hebt over "beleving van rust en ruimte". De woning is optimaal geïsoleerd en beschikt over een moderne en zeer uitgebreide leefkeuken, grote woonkamer en twee badkamers. De extreem grote garage met hobbyzolder én het bijgebouw (Studio) met keukenblok en separate toiletruimte (thans in gebruik als werk en muziekruimte), bieden extra gebruiksmogelijkheden op deze locatie.


Algemeen:
Bouwjaar: origineel uit 1928, doch de afgelopen 12 jaar enorm uitgebreid en gemoderniseerd
Inhoud: 1522m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 234m²
Perceeloppervlakte: 3.095m²
Aanvaarding: in overleg

Voorzieningen:
Elektriciteit: 2 uitgebreide meterkasten waarvan één verdeelkast in de garage, krachtstroom aanwezig
Wateraansluiting: aanwezig
Gasnetaansluiting: middels bovengronds gastank (achter op het perceel gelegen)
Rioolaansluiting: aanwezig
TV aansluiting: Kabel TV aanwezig
Kozijnen: Houten voordeur en kunststof kozijnen bezet met triple en dubbele beglazing
Isolatie: Dak (Unidek 2011)

Installaties:
Centrale verwarming: 2 CV-ketels (HR Vaillant 2006, Remeha 2022, in eigendom) / begane grond grotendeels vloerverwarming.
Warm water voorziening: via combiketels

Indeling:

• Begane grond

De vloer van het bestaande woonhuis is van hout (vernieuwde balken met zwaluwstaart en beton) met in het verlengde daarvan geïsoleerde betonnen vloeren met vloerverwarming. Deze grote ruimte is als volgt ingedeeld: Entreehal met toiletruimte en trapopgang en toegang tot de zitkamer en leefkeuken. De centrale opgestelde (en open) leefkeuken heeft een optimaal tuincontact en optimale privacy. Openslaande tuindeuren verschaffen toegang tot één van de terrassen. Het terras dat aan de woning grenst is overdekt (april 2021).
Het houten plafond in de woonkamer zorgt voor een gezellige sfeer. In de hoek van de woonkamer is een leeskamer gecreëerd waar het met een goed boek heerlijk toeven is. De keukenapparatuur bestaat uit oven (AEG 2021), koelkast, vriezer (4 laden),vaatwasser, 80 cm inductie kooplaat (4-pits met warmhoudplaat), ingebouwde friteuse en separate gril, (allen Siemens) en speciale afzuiging boven het gehele kookdeel met ingebouwde sfeerverlichting.
(Optioneel Amerikaanse koelkast met vriezer en functie voor ijsblokjes)

Vanuit de keuken gaat u via de doorloop naar de slaapkamer en grote badkamer die de woning levensloopbestendig maken. De badkamer is voorzien van ligbad, ruime inloopdouche, dubbele vaste wastafel en toilet. De bijkeuken is de opstelplaats voor o.a. het witgoed. Aangrenzend bevindt zich de grote garage met automatische sectionaalpoort. Een vaste trap leidt naar drie grote ruimten op de etage van het nieuwe gedeelte dat nog geheel naar eigen wens ingericht kan worden.

• 1e verdieping
De eerste etage bestaat thans nog uit twee delen. Vanuit het oorspronkelijke woonhuis (1928) is er in de hal een trapopgang naar de drie originele slaapkamers en de gedateerde badkamer met douche, toilet en vaste wastafel. Het nieuwe gedeelte (2006) grenst hier direct aan doch is thans nog uitsluitend via de vaste trap in de garage bereikbaar. Een simpele ingreep maakt de bovenverdieping tot één geheel.


Bijgebouwen:

Separaat van de hoofdbouw staat een multifunctioneel bijgebouw (Studio) met keukenblok en eigen toiletruimte. Het gebouw is geïsoleerd en voorzien van een nieuw dak. Thans in gebruik als werk en muziekruimte, doch geschikt voor meerdere doelen (bijv. praktijk aan huis). Aangrenzend bevindt zich een opstelruimte voor tuinmaterieel et cetera.

Tuin:

Een oprijlaan met automatisch bedienbaar sierhekwerk leidt naar de voorzijde. De woning grenst deels aan het buurpand, doch door de verspringing van de gevels ligt dit object aan de voorzijde rondom vrij met een fraaie tuin en diverse terrassen. De sproei installatie (met grondwaterpomp) bevat 13 sproeiers verspreid over het gazon. De twee robotmaaiers doen het maaiwerk.

Ligging:

Deze woning ligt aan de rand van Susteren, kent een vrije ligging op een ruim perceel met optimale privacy en wordt omgeven door slechts enkele woningen.
Op enkele minuten lopen zijn de faciliteiten beschikbaar van het prachtige Europarcs "Resort Limburg" en "Golfbaan Echt-Susteren". (w.o. terras, restaurant, wellness, strand en ligweide aan het meer).
Ook voor gezinnen met kinderen is deze woning ideaal, aangezien diverse scholen (basis- en voortgezet onderwijs) zich in de directe omgeving bevinden.
Geliefd zijn ook de vele wandel- en fietsroutes door de nabijgelegen natuur. Echter de A2 (richting Maastricht en Eindhoven) als de A73 (richting Roermond en Venlo) zijn binnen 10 minuten bereikbaar.
De treinstations Susteren en Echt liggen op enkele kilometers.
Ook is het slechts een half uur rijden naar de authentieke winkelsteden Maastricht, Roermond of Aken (D).
Kortom, een prachtige woning op een bijzondere plek!


Kadastrale gegevens:
Het perceel is kadastraal bekend als gemeente Susteren, sectie H, nummer 1956, ter grootte van 3.095 m².

Inlichtingen:
Indien u meer wilt weten over het object of een bezichtiging wilt aanvragen, kunt u contact opnemen met ons kantoor te Voerendaal.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Alle maten zijn bij benadering weergegeven. Deze aanbieding mag slechts worden gezien als een uitnodiging tot bezichtiging.

Kenmerken

Woonoppervlakte
234
Perceeloppervlakte
3095
Inhoud
1522
Bouwjaar
1928
Extra ruimte
184
Aantal verdiepingen
2
Aantal slaapkamers
4
Isolatie
Dakisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Inpandig
Schuur
Ligging
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (045 - 575 32 55) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Aelmans Rentmeesters & Makelaars (0475-459260) voor meer informatie over dit object