Plan bezichtigingBel makelaar

Westerstraat 79 +79 a

Verkocht onder voorbehoud
Excellent
Sijbekarspel
€ 1.275.000 k.k.
22980
 m²
264
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Een uniek 'landgoed' in Sijbekarspel, een niet alledaags tafereel. We rijden het pad op en u merkt het direct, er hangt een fijne sfeer en u bent u gelijk bewust van de ruimte en privacy die er is. Het 'landgoed' bestaat uit een stolp met voorhuis, een stolpschuur en een kapberg. De voorste stolp is de 'hoofdstolp' en heeft een dubbel vierkant en een staartstuk. De stolpschuur en de kapberg hebben een enkel vierkant. De 'hoofdstolp' is gebouwd rond 1600. Authentieke kernmerken zijn bewaard gebleven, de rijke geschiedenis van het pand pronkt in alle ruimtes én er is grondig gerenoveerd en verduurzaamd. De ruimte en opstelling bieden een tal van mogelijkheden. En ook de bestemmingsmogelijkheden bieden deze. We hebben onderzoek gedaan naar wat er mogelijk is. Vraag naar de mogelijkheden bij ons kantoor.

De 'hoofdstolp'
Aan de voorzijde van het perceel bevindt zich de grootste stolp. Prachtige kleuren, hoge plafonds, veel authentieke kenmerken stralen samen het karakter uit van deze rijk gebouwde boerderij. Het is een museum an sich. De keuken is in 2019 gerenoveerd. De blauwe deuren van de keukenkastjes komen van de darsdeuren van de achterste stolp. In de 19e eeuw verfde boeren de muren van hun stallen blauw, om vliegen af te schrikken. Op de vloer liggen authentieke blauwbakken met daaronder vloerverwarming. In de woonkamer staat op de originele plaats een prachtige smuiger met speciaal hiervoor gemaakte tegels uit Harlingen. De voorkamer heeft eveneens schitterende kleuren en de originele rouw- en trouwdeur is nog aanwezig. In het houtwerk zijn overal vaste kasten gemaakt, wat zorgt voor veel opbergruimte. Onder de woonkamer is een kelder, welke dient als wijnkelder. Vanuit de keuken heeft u toegang tot de stal, welke toegang geeft tot de dars. In de dars komt het dubbele vierkant op een prachtige manier tot zijn recht, een uniek beeld. Op de eerste verdieping bevinden zich vier slaapkamers, een badkamer, welke in 2017 is gerealiseerd, en wederom veel vaste kastruimte.

De stolpschuur
De achterste stolp is verdeeld in een potstal en een in 2016/2017 verbouwd gastenverblijf. Alles is in dezelfde stijl afgewerkt als de grote stolp. Even sierlijk, even zorgvuldig. Al het houtwerk is vernieuwd en geschilderd. Er is vloerverwarming aangelegd en de dakgoten zijn gerestaureerd. Het is goed geïsoleerd en er is een luchtwarmtepomp geïnstalleerd. Het gastenverblijf bestaat uit een woonkeuken, een woonkamer met bedstee en een badkamer. De badkamer is ruim en rolstoelvriendelijk. En dan het uitzicht op de tuin.. Het landelijke leven, de dieren en de groene oase om u heen. Deze plek is meer dan geschikt voor bijvoorbeeld een mantelzorg- of kangoeroewoning.

De kapberg
In het midden van de twee stolpen staat de kapberg, welke dient als opslag/berging en stal. De tuin is aangelegd zoals een Engelse landschapstuin. In de tuin staan vooral stinzenplanten, welke in het voorjaar voor een prachtige bloemenzee zorgen. Een weelderig pad leidt u door de tuin. Genoeg ruimte voor wat u maar wilt. U kunt dieren houden, een moestuin aanleggen, tuinieren of genieten van de zon of juist de schaduw op één van de terrassen. Aan de rechterzijde (als u voor de woning staat) is een groot weiland, waar op dit moment twee koeien dankbaar gebruik van mogen maken. Tevens is er een boomgaard en een grote weide in het verlengde van het perceel waar de stolpen op staan.

Van beide stolpen is aan drie zijden recentelijk het riet vernieuwd en het schilderwerk rondom gedaan. Het geheel heeft een verzorgde uitstraling. De mogelijkheden zijn hier oneindig. Net als het uitzicht over de landerijen, u heeft zicht tot aan Abbekerk. Hoewel het adres in Sijbekarspel ligt, bevindt het geheel zich dichterbij het centrum van Benningbroek. Benningbroek is een gezellig dorp met diverse faciliteiten zoals een basisschool, kinderopvang en een zwembad. Binnen 5 minuten rijdt u de A7 op om vervolgens in 30 minuten naar Amsterdam te rijden. U kunt genieten van alle rust en het groen om u heen, daarbij woont u toch centraal. Op 5 minuten ligt het centrum van Spanbroek, waar diverse winkels en faciliteiten zijn.

Perceeloppervlakte: 22.980 m²
Inhoud hoofdstolp: 2.990 m³
Woonoppervlakte hoofdstolp: 216 m²
Stal en dars hoofdstolp: 334 m²
Zolder hoofdstolp: 26 m²
Woonoppervlakte stolpschuur: 48 m²
Overige oppervlakte stolpschuur: 186 m²
Oppervlakte kapberg: 154 m²
Energielabel hoofdstolp: G
Energielabel stolpschuur: A

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
264
Perceeloppervlakte
22980
Inhoud
3828
Bouwjaar
Extra ruimte
654
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas, Voorzetramen
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan water, Vrij uitzicht, Beschutte ligging, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object