Plan bezichtigingBel makelaar

Houtse Heuvel 16

Verkocht
Excellent
DEN HOUT
€ 685.000 k.k.
1333
 m²
241
 m²
Herenhuis
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Riant gemeentelijk monument op fijne locatie….



Bent u op zoek naar een bijzondere woning en wilt u graag wonen in een sfeervol dorp met een exclusieve landelijke ligging? Met mogelijkheden voor wonen en werken op één locatie? Dan is dit prachtige, weliswaar te moderniseren, gemeentelijke monument echt iets voor u!



Deze vrijstaande woning beschikt over een tal van karakteristieke elementen waaronder glas-in-lood, paneeldeuren en hoge plafonds met sierlijsten. Het geheel biedt u mogelijkheden. Thans beschikt de woning over royale verblijfsruimten zoals een riante woonkamer, een separate voorkamer (mogelijke kantoor-/werkkamer), een woonkeuken, drie slaapkamers en een badkamer. Daarnaast biedt de grote open ruimte op de eerste verdieping mogelijkheden voor het realiseren van extra slaapkamers en is ook de zolderverdieping in te richten als bijvoorbeeld speelzolder voor de kinderen. De later aangebouwde garage en stallingsruimte bieden opties voor werken aan huis.



De Houtse Heuvel is een van de mooiste straten van dit ca. 1235 inwoners (2021) tellende kerkdorp Den Hout. Den Hout is een kern uit de gemeente Oosterhout, en is vanuit Breda bereikbaar via afslag 32 van de A59. De Vrachelsestraat zorgt voor de verbinding van Den Hout met Oosterhout. Het wegenpatroon is Frankisch van opzet. De invalswegen uit alle richtingen komen niet bij elkaar op een kruispunt, maar ‘missen’ elkaar waardoor in het midden een open ruimte ontstaat. Deze driehoek, ook wel Kempische plaatse genoemd, heeft een grootte van circa 1 hectare en is Houtse Heuvel genaamd. Vanuit de voorzijde van de woning heeft u hierop een heerlijk vrij en groen uitzicht.



Naast dit heerlijke vrije uitzicht aan de voorzijde biedt de woning u volop privacy in de geheel omsloten achtertuin. De tuin mag net zoals de woning zeer royaal genoemd worden.



De foto’s, plattegronden en video geven u alvast een eerste impressie, echter krijgt u alleen tijdens een bezichtiging de juiste indruk van de sfeer, ruimte en mogelijkheden. U bent dan ook van harte welkom om een afspraak te maken voor een bezichtiging.



Een woning met mogelijkheden!

Zoals gezegd biedt dit exclusieve object mogelijkheden wanneer u op zoek bent naar een royale gezinswoning, kantoor-, werk- of hobbyruimte aan huis. Wij geven u graag alvast een rondleiding door de woning. Middels de originele, statige voordeur betreedt u dit bijzondere herenhuis. U stapt de lange gang in die de woning als het ware in tweeën splitst. In deze gang, welke beschikt over een hoog plafond met sierlijsten, stucwerk wanden en een marmeren vloer, zijn de stijlvolle bordestrap, de deels betegelde toiletruimte en een buitendeur met glas in lood aanwezig.



Woonkamer

Aan de rechterzijde van de gang treft u de woonkamer (voormalige en-suite) aan. Deze is over de gehele diepte van de woning gesitueerd en biedt dan ook volop ruimte. Aan de voorzijde het zitgedeelte met sfeervolle open haard en zicht op de Houtse Heuvel. De ramen zijn voorzien van glas in lood bovenlichten en rolluiken. Aan de achterzijde, het eetgedeelte, is een grote raampartij met buitendeur aanwezig. De haard in dit deel van de kamer is niet meer functioneel. De gehele ruimte beschikt over vloerbedekking, behang wandafwerking en een hoog stucwerk plafond met sierlijsten.



Voorkamer / Tussenportaal

Aan de linkerzijde van de gang zijn achtereenvolgens de voorkamer, een tussenportaal en de keuken gesitueerd. De voorkamer is een heerlijke zitruimte, maar tevens een ideale werkplek (kantoorruimte) of speel-/chillruimte voor de kinderen. De ruimte beschikt over een fraaie erker met glas in lood bovenramen, schuiframen en rolluiken. Ook vanuit deze kamer is er een fijn vrij zicht op de Houtse Heuvel. Verder is de ruimte voorzien van een haard (niet in gebruik), meterkast en praktische vaste kasten. Aangrenzend het tussenportaal welke toegang geeft tot de keuken. Het portaal beschikt over een garderobekast en een kastruimte, welke een deur naar de naast de woning gelegen gang heeft. Hier staat de CV-ketel opgesteld en is binnendoor de garage bereikbaar.



Woonkeuken / Kelder

Zowel via het portaal als de gang is de woonkeuken bereikbaar. Deze is ruim van opzet en beschikt over een groot raam boven het werkblad met zicht op de tuin. Het betreft hier een fijne lichte ruimte welke is ingericht met een eenvoudig interieur, dat in een L-vorm staat opgesteld. De keuken is afgewerkt met schrootjes op wanden en plafond. De vloer is voorzien van tapijttegels waaronder de originele tegelvloer aanwezig is. Via de keuken is een portaal met buitendeur bereikbaar, evenals de verrassend grote provisiekelder op stahoogte.



Verdiepingen…

Via de charmante trapopgang (bordestrap) met glas-in-lood ramen in de gevel is de overloop van de eerste verdieping bereikbaar. De overloop, voorzien van vloerbedekking, stucwerk wanden en plafond, deelt, net als de gang op de begane grond, de woning in twee delen. Aan de ene zijde drie slaapkamers en de afsluitbare trapopgang naar de tweede verdieping / zolder. En aan de andere zijde de riante bergruimte met mogelijkheden voor extra (slaap)kamers. Aan het einde van de overloop is de badkamer gesitueerd.



Slaapkamers

De woning beschikt over drie royale slaapkamers, allen afgewerkt met vloerbedekking en behang wanden. Tevens zijn alle kamers voorzien van een wastafel. De slaapkamer aan de voorzijde heeft een balkon met sierhekwerk waarvandaan u een fraai weids uitzicht heeft op de Houtse Heuvel. De slaapkamer aan de achterzijde is voorzien van een Frans balkon en geeft u zicht op de achtertuin.



Badkamer

Aan het einde van de overloop is de badkamer gerealiseerd. Dit deel behoorde heel vroeger tot de overloop waardoor er thans fraaie glas-in-lood ramen aanwezig zijn in deze ruimte. De badkamer is grotendeels betegeld en ingericht met een ligbad, staand toilet en wastafel. De geiser (Vaillant) zorgt ter plaatse voor warm water.



Bergruimte

De bergruimte met zowel aan voor- als achterzijde een dakkapel is zeer riant en biedt mogelijkheden voor het realiseren van extra (slaap)kamers. Thans een grote bergruimte waar de houten balken, spanten en vloer nog in zicht zijn. Voor wanneer u overweegt deze ruimte als (slaap)kamers in te gaan richten is het fijn om te weten dat de tweede verdieping eveneens een grote bergzolder betreft. Echter zou ook hier de bestemming anders dan berging kunnen worden, dit gezien de grootte en de vaste trapopgang naar deze verdieping. U kunt hierbij onder meer denken aan een heerlijke speelzolder voor de kinderen.....



Aan, bij en rondom de woning….

Dit fraaie herenhuis biedt naast de hoeveelheid ruimte in de woning tevens volop ruimte in de aangebouwde garage, berging en het vrijstaande bijgebouw.



De aangebouwde garage en berging zijn zeer geschikt voor het plaatsen van een auto, aanhanger, caravan of camper. Deze beide ruimtes zijn daarnaast ook zeker bruikbaar als werk- of hobbyruimte aan huis. Daar waar de garage beschikt over een elektrisch bedienbare sectionaalpoort richting de oprit en een eenvoudig keukenblok, heeft de grote berging twee hoge openslaande deuren eveneens uitkomend op de oprit. De ruimtes zijn eveneens vanuit de tuin bereikbaar. Ook is de garage binnendoor bereikbaar via een gang alwaar de CV-ketel staat opgesteld en een buitendeur toegang geeft tot de oprit. Via deze gang kom je uit in het tussenportaal van de woning.



In de tuin is een vrijstaand bijgebouw aanwezig. Deze is uit steen opgetrokken en biedt de nodige ruimte als berging, maar is wellicht ook als atelier of kantoorruimte in te richten.



Verder is de geheel omsloten tuin voorzien van een terras en een oase van groen met de mogelijkheid hier een eigen invulling aan te geven.



Bijzonderheden:

- Gemeentelijk monument

- Voorzien van diverse authentieke elementen zoals glas in lood, sierlijsten tpv hoge plafonds, tegelvloeren en paneeldeuren.

- Beveiliging middels alarminstallatie

- Te moderniseren

- Mogelijkheden voor combinatie wonen en werken aan huis

- Bouwkundig rapport aanwezig, opvraagbaar door serieus geïnteresseerden.

Kenmerken

Woonoppervlakte
241
Perceeloppervlakte
1333
Inhoud
1585
Bouwjaar
1921
Extra ruimte
137
Aantal verdiepingen
4
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Geen isolatie
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel, Geiser eigendom, Elektrische boiler eigendom
Garage
Aangebouwd steen
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan park, Aan rustige weg, Vrij uitzicht
Inhoud tuin
0
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Karaktervol houtwerk in the spotlight
Van grachtenpand tot Brabantse boerderij

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klijsen Makelaars & Adviseurs (0162-426348) voor meer informatie over dit object