Plan bezichtigingBel makelaar

Zuideinde 6

Beschikbaar
Excellent
Abbekerk
€ 795.000 k.k.
1819
 m²
329
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Pracht en praal!

Aan de lintbebouwing van Abbekerk staat deze rijk gebouwde ‘’herenboerderij’’ uit ca. 1875. Een rijksmonument dat in uiterste luxe is gebouwd en in de afgelopen jaren compleet gerestaureerd is! Dit is goed terug te zien zowel aan de buiten- als aan de binnenkant. Zodra u het pad opdraait en opkijkt langs de sierlijke voorgevel - waarbij de nadruk ligt op het centrale gevelvlak dat wordt doorgetrokken in een dakkapel - naar het dak, ziet u dat het hele dak gedekt is met geglazuurde platte Friese dakpannen met rib. Destijds werd de rijkdom van de boer afgemeten aan de hoeveelheid geglazuurde dakpannen. Achter de stijlvolle voorgevel is een ruim en vooral sfeervol huis. Een warme deken die u direct omarmt bij binnenkomst! Ook aan de binnenkant zijn de rijke details prachtig bewaard gebleven. Zoals onder andere de hoge plafonds met ornamenten, kamers met haarden en veel houtsnijwerk. Ook zijn er meerdere bedstedes intact gebleven en is het toilet een knipoog naar vroegere tijden. De 15 meter lange gang deelt de woning figuurlijk in tweeën. Deze gang is rijkelijk versierd met een zogeheten rozenplafond en prachtige sierlijke wandornamenten.

Aan ruimte geen gebrek! Er zijn meerdere woonkamers aanwezig. Aan de voorzijde een heerlijk lichte woonkamer met veel lichtinval door de grote raampartijen. Hier staat een rood marmeren schouw en er is veel vaste kastruimte in de vaste kasten met originele paneeldeuren. Gespiegeld aan de woonkeuken vindt u aan de achterzijde de tweede woonkamer. Een fijne en sfeervolle plek waar u zich met een goed glas wijn en mooi boek terug kunt trekken. In deze kamer is een tweede zwart marmeren schouw met bijzonder fraai gedecoreerde schouw. De woonkeuken is sfeervol en geeft garantie voor gezellige avonden tafelen en borrelen met vrienden en familie. Maar ook de dag beginnen onderhet genot van een ‘’bakkie’’ kan hier uitstekend. In de woonkeuken is een derde schouw, deze heeft een bijzonder fraai tegeltableau van mangaankleurige tegels. Deze tegels zijn vrijwel zeker afkomstig uit de smuiger van de oude boerderij die hier tot ca. 1874 heeft gestaan. Zoals u hiervoor al las is er aan ruimte geen gebrek, aan de voorzijde is nog eens een tweede kamer met vaste kastruimte. Hier hebben de huidige eigenaren een werkkamer gerealiseerd. Ook hier heeft u contact met buiten door de grote raampartijen. Op de begane grond is ook een slaapkamer aanwezig, hierdoor is er ook de mogelijkheid om de woning gelijkvloers te bewonen. Op de verdieping is nog eens een zee aan ruimte (142 m²) aanwezig, naast de badkamer, wasruimte en royale (slaap)kamer is de ruimte nog volledig naar eigen wens in te delen. Er is zo veel mogelijk! Een aantal extra slaapkamers, een werk-/ studeerplek of wat denkt u van een eigen speelparadijs voor de kinderen? Om u te inspireren hebben wij een visualisatie op laten maken. Om de woning ligt de fraai aangelegde tuin, met diverse volwassen bomen waaronder de monumentale acacia en een kastanje. Wanneer u op een warme zomerdag op zoek bent naar een koele plek in de schaduw, is het heerlijk om onder de walnotenboom van de tuin en deze rustige plek te genieten. Een romantisch ‘slingerpad’ tussen de frambozenstruiken brengt u naar de aanlegplaats voor uw boot. Vanaf hier (doorgaand vaarwater) bevaart u de idyllische Noord-Hollandse wateren. Verder wisselen, gazon, meerdere terrassen, fraaie hortensia’s en rozenperken elkaar af in de tuin. Naast de woning is plaats om meerdere auto’s te parkeren op uw eigen erf. In de garage met schuur is plek om meerdere auto’s te stallen.

Abbekerk is een landelijk gelegen dorp op slechts 15 autominuten van Hoorn. Het dorp heeft een zeer actief verenigingsleven, een supermarkt, basisschool, naschoolse opvang en een dorpshuis. Voor recreatie, sport en ontspanning is er een (verwarmd) buitenzwembad, de voetbalvelden en tennisbanen. Deze herenboerderij biedt u veel ruimte en mogelijkheden op uw eigen ‘’eiland’’ van rust. Met maar liefst 329 m² woongenot is er ruimte genoeg voor een (groot) gezin! Kortom, laat u verrassen en ervaar de rust en ruimte tijdens een rondleiding.

Perceeloppervlakte: 1.819 m²
Woonoppervlakte: ca. 329 m²
Kelder: ca. 9 m²
Inhoud: ca. 1.576 m³
Garage met schuur: ca. 86 m²
Bouwjaar: ca. 1875

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
329
Perceeloppervlakte
1819
Inhoud
1576
Bouwjaar
1875
Extra ruimte
15
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
3
Isolatie
Vloerisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Gasboiler eigendom
Garage
Vrijstaand hout
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan vaarwater
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object