Plan bezichtigingBel makelaar

Groeneweg 30

Beschikbaar
Excellent
BERGEN (NH)
Op aanvraag
63000
 m²
514
 m²
Villa
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Vrij, veelzijdig, volmaakt
Vijf buitengewone gebouwen, samen één oogverblindend ensemble. Het verdiepte woonhuis met energielabel A++, de twee multifunctionele bijgebouwen, de luxe paardenstal en de schuur: ze zijn na 2000 gebouwd op exact dezelfde plekken als de agrarische opstallen van weleer. Alles hier ademt rust en vrijheid, maar geeft ook een onbeschrijflijk gevoel van rijkdom. Is het de landelijke ligging net buiten Bergen? De natuurlijke materialen? Of is het de lap grond die hierbij hoort? Met terrassen, vijvers, weiland, een boomgaard en een topkwaliteit 20x40 m. buitenbak en paddock met Agterberg bodem. Dit geheel is uniek boven het Noordzeekanaal. Eigenlijk is dit niet te omschrijven. Toch wagen we een poging.

Begane grond
De dubbele voordeur staat strak in de glanslak. Daarboven een halfrond raam, geflankeerd door fraai metselwerk. Een gepaste entree van de hal, waar de ene trap naar beneden leidt en de andere overgaat in een balustrade op de eerste verdieping. Van alles wat deze woning uitstraalt, vormt warmte de grootste gemene deler. Ramen met roeden, houten plafonds, messing deurgrepen. Elk element is met liefde uitgezocht en vakkundig verwerkt. Het klopt tot in detail.
De woonkamer telt vier paar openslaande tuindeuren en een open haard. In de schouw is de tv weggewerkt. De eetkamer heeft ook een open haard. Hiervandaan wandelt u zo het grote, fraai beplante terras op: het begin van de weidse achtertuin op het westen.

Verdieping
Op de verdieping, onder het gehele puntdak, is een knusse werk-/speel-/verblijfsruimte gecreëerd. Twee dakkapellen geven daglicht, uitzicht en extra sfeer. Achter de rookkanalen van de open haarden bevinden zich praktische opbergruimtes.

Souterrain
De trap naar beneden brengt u naar de volgende verrassing. Onder straatniveau bevinden zich vier slaapkamers, twee badkamers, een separaat toilet en een wasruimte. De slaapkamers zijn hoog en voorzien van grote glazen schuifpuien. Ze grenzen aan een diepe koekoek. Via deze ondergrondse uitbouwen komt daglicht en frisse lucht binnen. Aan de bovenkant zijn ze afgesloten met roosters. De master bedroom heeft een inloopkast en rijk uitgeruste eigen badkamer.
Ook op deze kelderverdieping is dezelfde landelijke stijl zorgvuldig toegepast, van lambrisering en tegels tot sanitair en verlichting.

Bijgebouw aan huis
Via de keuken en bijkeuken komt u in het aangrenzende bijgebouw. Van binnen is dit één grote, prachtige ruimte van circa 70 m². Hobbyruimte, speelkamer, chillplek: elke invulling is mogelijk. Het is voorzien van toilet, sauna en douche. Met een vlizotrap bereikt u de opbergvliering. Het bouwwerk is goed geïsoleerd en heeft een eigen cv.

Buitenruimte
Via de eetkamer wandelt u het heerlijke terras van hardsteen op. Hier start de parkachtige achtertuin aan de westzijde van de woning. Tientallen meters gazon, een vijver, wilde tuin, een fruitboomgaard. En vooral: stilte, verrijkt met de geluiden van vogels en de wind. Tussen de verzameling gebouwen liggen kasseien, sfeervol en ideaal om paarden voorzichtig te laten lopen. Aan de oostzijde van het woonhuis leidt de oprijlaan naar de schuur, langs weiland en de diepe visvijver. Ten zuiden van dit alles vindt u de paardenfaciliteiten en de overige weilanden. Het privacy-rijke geheel is omzoomd door sloten en prachtige hoge bomen.

Ligging
De Groeneweg is een rustige landweg, kronkelend door de polder ten zuiden van Bergen. De dorpskern ligt binnen een kilometer van het huis. Wilt u genieten van de natuur? De bossen met duinen tot aan de de Noordzee liggen op loopafstand. En toch bent u in 30 minuten rijden op de ring van Amsterdam. Dit is ultiem buitenwonen, midden tussen alle gemakken die u zich wensen kunt.

Paradijs voor paarden
Als paarden konden meebeslissen in uw verhuiskeuze, dan stemden zij unaniem voor Groeneweg 30. De stal is hun vijfsterrenverblijf. Zo luxe als het van buiten oogt, zo ruim, licht en compleet is het van binnen. Hier is ruimte voor zes paardenstallen van 4x3 m. en drie ponystallen. De tussenwanden en palen van de vier middenstallen liggen keurig opgeborgen om weer in elkaar te zetten. Het gebouw is geïsoleerd, voorzien van een zadelkamer, wasplaats, keukenblok met spoelbak, toilet en toezichtcamera. Ook voor de ruiter is dit landgoed een droom. Achter de stal, verborgen onder een laagje gras, ligt een 20x40 m. buitenbak en paddock met Agterberg bodem. Deze zijn voorzien van drainage en sprinklerinstallatie. Erachter een nieuwe mestbak met put. En grazen? In alle rust rijden? Of de rust weglaten en galopperen in uw eigen wei? Het erf wordt omringd door vijf hectare eigen weiland! Naast het eigen erf is ook de locatie perfect voor ruiter en paard. Buitenrijden is hier prachtig, door de polder en in het bos!

Kantoor, gastenverblijf of mantelzorgwoning?
Glanzend zwarte rabatdelen, fraai gelakte kozijnen en deuren: het bijgebouw van English Heritage Building straalt u tegemoet. Het hoogwaardige materiaalgebruik en dito afwerking zijn van binnen subliem doorgevoerd. Eikenhouten balkenconstructies, strak stucwerk en (verwarmde) natuurstenen vloer vormen de stoere basis. De noordzijde – momenteel in gebruik als kantoor – biedt uitzicht op de woning en de entree. De zuidkant is ingericht als living, inclusief keuken en badkamer. De hoogte van het puntdak en de houtkachel geven nog meer sfeer. Deze ruimte mondt uit in een heerlijke veranda. Een oude stal vormde hiervan het beginsel. Op de verdieping, prachtig afgewerkt onder het puntdak, bevinden zich twee ruime slaapkamers met airco. In de hal tussen de slaapkamers zijn wandkasten gecreëerd. Net als de hoofdwoning wekt dit bijgebouw ook ondergronds opzien: hier vindt u een heuse wijnkelder. Geheel in stijl, dus royaal bemeten en tiptop afgewerkt.

Kapberg
Hooivijzel, steltenberg, roedenberg, kapbergschuur, paalschuur. Zo veel namen als het oorspronkelijke bouwwerk heeft, zo veelzijdig kunt u het nu gebruiken. Achter de indrukwekkende klampdeuren is een schuur gerealiseerd van 64 m². Genoeg ruimte voor twee auto’s. De tussenwand en opbergzolder zijn demontabel en het rieten piramidedak kan op en neer bewegen.

Perceeloppervlakte: 63.000 m²
Woonhuis: 388 m²
Bijgebouw aan huis: ca. 70 m²
Bijgebouw/kantoor: ca. 126 m²
Kapberg: 50 m²
Stal/schuur: ca. 144 m²
Bouwjaar: 2004
Energielabel: A++

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Woonoppervlakte
514
Perceeloppervlakte
63000
Inhoud
1962
Bouwjaar
2004
Extra ruimte
0
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
5
Isolatie
Dubbel glas, Volledig geisoleerd
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Vrijstaand steen
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Klaver Makelaardij (0226-555 777) voor meer informatie over dit object