Plan bezichtigingBel makelaar

Veenhof 5

Beschikbaar
Excellent
Gieten
€ 695.000 k.k.
7330
 m²
182
 m²
Woonboerderij
Vrijstaande woning

Object omschrijving

Unieke MONUMENTALE WOONBOERDERIJ met MEERDERE BIJGEBOUWEN, erf, tuin en weiland. De boerderij wordt aangeboden met 7.330 m² eigen grond. In 2015 is de boerderij voorzien van een nieuwe rieten kap.

Eventueel is er 03.65.00ha. aangrenzende agrarische grond bij te kopen!

INDELING:
Begane grond
Entree/gang, 3 ruime woonkamers (ook te gebruiken als slaapkamer), ruime woonkeuken/achterkamer met serre, 2 slaapkamers, badkamer met ligbad, wastafel en toilet, bijkeuken, achterhal met zij-entree, inloopkast en doorgang naar het achterhuis met een voormalige veestalling, deel- en schuurruimte (voorzien van betonvloeren).
Ruime kelder.

Verdieping:
Op de verdieping bevindt zich een grote zolderruimte, bereikbaar d.m.v. een trap in het achterhuis. De verdieping biedt de mogelijkheid om extra slaapkamers te realiseren.

Bijgebouwen
Achter de boerderij staat een vrijstaande schuur van ca. 22 x 9 m met een volledig nieuwe muur en nieuwe deuren en kozijnen en een houten kapschuur uit 1980 van ca. 20 x 5 m gedekt met geïsoleerde platen.
Er is tevens een bouwvergunning afgegeven voor het plaatsen van extra vrijstaande schuur op het terrein, met een bruto vloeroppervlak van 179,6m².

BIJZONDERHEDEN:
* Momenteel in gebruik als paardenfokkerij (agrarische bestemming)
* 03.65.00ha. aangrenzende agrarische grond is ook te koop (niet bij de prijs inbegrepen)
* Zeer veel schuurruimte
* Vele gebruiksmogelijkheden
* Rijksmonument
* Vrije ligging
* Levensloopbestendig
* Geschikt te maken voor dubbele bewoning
* Voor de presentatie op Funda is deels gebruik gemaakt van historische foto's
* De op foto's weergegeven losse paardenstallen zijn niet bij de koopsom inbegrepen

NADERE DETAILS:
De boerderij:
Deze vrijstaande karakteristieke boerderij is gebouwd in 1874 als ‘Oldambtster’ . Het voorhuis is gedekt met pannen en het achterhuis heeft een rieten kap.
De Oldambtster boerderij is een boerderijtype, dat vooral in het oosten van de provincie Groningen, en in Oost-Friesland voorkomt. Bij dit type boerderij zijn het woonhuis en de schuur in elkaars verlengde gebouwd. Dit boerderijtype wordt in Nederland tot de noordelijke of Friese huisgroep gerekend.
De boerderijen van dit type waren gewild vanwege het spaarzame houtgebruik, de omvangrijke bergruimte en de windbestendigheid.
De boerderij verkeert grotendeels nog in oorspronkelijke staat waardoor veel authentieke kenmerken bewaard zijn gebleven.

Rijksmonument:
De boerderij is aangemerkt als Rijksmonument vanwege “algemeen cultuur-, architectuurhistorisch en stedenbouwkundig belang: als karakteristiek voor de oorspronkelijke agrarische structuur, vanwege de beeldbepalende ligging in een bijzonder gebied, vanwege de kwaliteit van het ontwerp, vanwege de gaafheid”. Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Door status van Rijksmonument kan de eigenaar t.a.v. het onderhoud eventueel in aanmerking komen voor subsidie, lening (Restauratiefonds-hypotheek) en fiscale aftrekmogelijkheden. Voor meer informatie zie Monumenten.nl.

Bestemming:
Naam bestemmingsplan: Buitengebied Gieten. Bestemming: agrarische bedrijven. Voor wijziging van het bestemmingsplan naar woondoeleinden zal een procedure bij de gemeente doorlopen moeten worden.
De gemeente heeft echter aangegeven er positief tegenover te staan om de huidige bestemming te wijzigen naar een Woonbestemming.

De ligging
Het object is zeer fraai gelegen in een historisch waardevolle buurtschap aan de rand van de Hondsrug met een vijftal boerderijen uit de 18e en 19e eeuw. Het dorp Gieten met een uitgebreid winkelcentrum en scholen ligt op nog geen 5 km afstand. Ook een 18 holes-golfbaan ligt in de nabije omgeving op slechts 3 km afstand. De ligging is ook gunstig voor wat betreft woon-/werkverkeer t.o.v. plaatsen als Groningen, Veendam, Emmen en Assen.

Toelichting meting gebruiksoppervlakte
Onze meetinstructie is gebaseerd op de BBMI. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerk: Landelijk wonen, Gelijkvloers wonen

Kenmerken

Woonoppervlakte
182
Perceeloppervlakte
7330
Inhoud
4174
Bouwjaar
1874
Extra ruimte
594
Aantal verdiepingen
3
Aantal slaapkamers
2
Isolatie
Geen isolatie
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Garage
Carport, Parkeerplaats
Schuur
Heeft een schuur
Ligging
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Inhoud tuin
Aantal paardenboxen
Rijbaan
Longeercirkel
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Gesponsord
Genieten van het bouwproces
Voor veel mensen is het een droom; een huis bouwen in het buitengebied. Toch kan het ook behoorlijk wat frustratie opleveren. Alle mogelijkheden afwegen, de afstemming tussen partijen, verkeerde keuzes, enzovoorts. Daarom pakt Livingstone het anders aan. Zij bedachten een totaalaanpak die kopers veel rust geeft.

Meer weten over dit object?

Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-301177) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object
Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs (0592-338410) voor meer informatie over dit object